Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Starševksa šola oz. materinska šola 23.10.2007 14:57:10
|
|
|
|
sončnica14
|
Živjo! Ja, mislim da je to eno in isto. Jaz sem hodila leta 2005 v Kranj. Če rodiš v Kranju za partnerja ne potrebuješ potrdila, da je obiskoval ta tečaj. Samo nekaj malega plačaš zato, da je lahko zraven ob porodu (pa če je hodil na starševsko šolo ali ne). Mi smo se takrat dobili 5 x (5 popoldnevov v času 2 tednov). Razdeljeno je bilo na sklope - enkrat je bilo o negi dojenčkov, drugič o porodu samem (ta sklop je vodila ginekologinja), enkrat smo si šli ogledat porodnišnico, pa o zobozdravstveni negi dojenčkov in malčkov) in še kaj je bilo. Ene so bile same, druge s partnerji. Prijaviš se pa kar pri tvoji ginekologinji oz. pri sestri na posvetovalnici. Najbolje nekje v 7. mesecu. LP!
|
|
|
|
RE: Starševksa šola oz. materinska šola 23.10.2007 15:05:39
|
|
|
|
Tanayya29
|
Pa zasledila sem tudi da če hoče bit očka pri porodu mora imeti potrdilo iz te šole? Je to res.. za Kranj predvsem? ni res
|
|
[Brisano sporočilo] 23.10.2007 16:48:51
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Starševksa šola oz. materinska šola 23.10.2007 18:14:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Mislim, da je to ista šola. Koristi nekaj, škodi ne, tako da le pejta. Glede potrdila je praksa po različnih porodnišnicah različna, za Kranj ne vem.
|
|
|
|
RE: Starševksa šola oz. materinska šola 23.10.2007 21:45:10
|
|
|
|
*lenc@*
|
IZVIRNO SPOROČILO: KRISSY živjo, mene pa zanima kaj je s to starševsko (materinsko) šolo? Ali je to eno in isto? Kdaj je priporočljivo da greš? Ali sploh greš? Kaj te tam naučijo? osnov za začetek bivanja s tvojim bejbijem(previjanje, handling, porod...) Pa če je katera iz Kranja me zanima kako je tam? Pa zasledila sem tudi da če hoče bit očka pri porodu mora imeti potrdilo iz te šole? Je to res.. za Kranj predvsem? (če ima potrdilo manj plača. Ni slabo, da bi tvoj hodu zraven v šolo, moj je, tud poslušal je o porodu pa je bil kar vseen presenečen pr dejanskem porodu, so doživetja posebna...) Hvala za odgovore in lep pozdrav. (ni za kaj :)) Krissy
|
|
RE: Starševksa šola oz. materinska šola 24.10.2007 9:11:51
|
|
|
|
petrika
|
Mislim, da ni nič slabega, če se udeležiš šole za starše. Nekaj pa že slišiš, kar ti bo pomagalo, ko pride dojenček. Nič ne škodi, če je zraven tudi partner, naj se tudi on kaj nauči! V LJ je bilo tako: partner je moral prinesti potrdilo, da je obiskoval ta tečaj in nekaj plačati, da je lahko bil zraven pri porodu. Mislim, da je bilo dražje, če tečaja ni obiskoval! Vsaj tako je bilo pred tremi leti. Zdaj čakava na 2. sončka, pa se nisva udeležila tečaja - spomin na vse je še dokaj svež!
|
|
|
|
RE: Starševksa šola oz. materinska šola 24.10.2007 10:38:27
|
|
|
|
butt3rfly
|
midva z mojim sva oba hodila v šolo, ker sem jaz vztrajala pri tem, da mora ati tud tja iti koristilo mi je predvsem prikaz povijanja in kopanja in drugih nasvetov glede dojenčka. sama vaja dihanja med popadki pa je bila izguba časa. do poroda sem tako pozabila, kak so nas naučili, dihala pa sem tako po svoje, kak je pač men najbol pasalo.
|
|
|
|
RE: Starševksa šola oz. materinska šola 24.10.2007 10:44:10
|
|
|
|
Naja30
|
Moj je bil z mano v šoli za starše na vseh predavanjih, ker je imel ravno čas. Večina očkov pa pride samo na predavanje o porodu, ko dobijo tudi potrdilo za prisotnost pri porodu. Če se splača hodit? Za prvonoseče ja. Ti marsikaj uporabnega pokaže. Za tiste, ki imajo že otroka, pa ne. Ker marsikaj sam delaš potem drugače. Je pa dobro imet eno osnovo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?