|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Družine in kako v njih preživeti
10.12.2004 11:46:22   
Tida

Pozdravljene
Redno vas prebiram in moram reč da ste super. Več ljudi res več ve in lepo da si lahko tu izmenjujemo izkušnje.
Zasledila sem tudi nekaj problemčkov pri "mladih" družinicah, pri navajanju na novega člana ipd. Jaz sem na mojo žalost ena od tistih ki jim nikakor ne uspe zagledati dveh :roza: ampak ne bi sedaj o tem.

Preidimo k bistvu.

Pred kratkim sem namreč prebrala knjigo Družine in kako v njih preživeti, avtorja Robin Skynner, John Cleese (verjetno nisem edina) ampak mene je ta knjiga impresionirala. Priporočam jo vsem "novim" mamicam in očkom (ponavadi nočejo brati ampak jim mamice lahko povzamete ;))Krasno opisuje občutke in doživljanja staršev, potrebe očkov in obveznosti mamic ter potrebe novorojenčka v njegovem zgodnjem odraščanju.

Če rade berete in imate čas vam res priporočam da jo vzamete v roko.
Mogoče lahko katera še kaj pove na to temo.

Lep vikend vsem.

Neposredna povezava do sporočila: 1
10.12.2004 11:50:38   
Annny
Hvala, Tida, te knjige pa še nisem brala:bravo:

(odgovor članu Tida)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.12.2004 11:52:03   
Anonimen
Ciao..oprosti ampak knjig ki učijo kako živeti kako vzgajati itd,ne berem mene uči življenje.Tako kot je mojo mamo in mojo babico..takrat ni bilo pisateljev,ki bi pisali take knjige.Mi smo vzgajali po življenskih izkušnjahzato takrat ni bilo toliko droge,stranpoti,kriminala.Ne zameri,,ti kar pridno beri knjige o vzgoji.(jaz tudi berem ogromno berem)Knjiga je najboljša prijateljica.
Lp Neva:rozica:

(odgovor članu Tida)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
10.12.2004 11:52:07   
KIRA
bi najbrž blo zanimivo branje. če imaš čas - a bi napisala kak povzetek itd...
sicer sem pa sama morala zbrati kar nekaj gradiva, da sem bla kolkor tolko pripravljena na najino štručko :duda:. po raznih revijah (posebne izdaje revije mama), potem eno ali dve knjigi, ki sem jo na srečo dobila čist poceni - praktični nasveti pač, NAJVEČ so mi pa pomagale mamice in :nosecka: tukaj na forumu. od njih sem zvedela največ insem jim zelo hvaležna. vsem pošiljam en kup :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica: pa še eno :darilo::torta: povrh!
LP9nebesa

(odgovor članu Tida)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.12.2004 11:58:14   
india
Se poopolnoma strinjam z vsemi zukaj,...rada berem, a zvečer,ko bi recimo imela čas, padem od utrujensoti v pposteljo in ne morem brat. Drugače pa mi debata bolj prav pride kotknjiga,ker je hitreje pa še odgovor na zastavljeno vprašanje dobim.
Pa lep pozdrav!:miska:

(odgovor članu Tida)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.12.2004 12:31:46   
Tida

Ena debata v knjigi je na temo kako se počuti očka ko ni več ta glavni ampak nekako postavljen ob rob. Otroček ga "ne rabi" mamica pa nima časa. Opisani so kaj ob tem občuti očka in kako mu mora maica pomagati da se ne bo počutil potisnjenega ob rob, neuporabnega (ena je danes postavila to vprašanje zato sem se tudi spomnila na to knjigo).

Ena tema je npr. kako otroku postaviti meje, kaj mu pomenijo, kaj si ob tem razlaga, kako to doživlja, kdaj mu postaviti meje ipd.
Vsega se niti ne spomnem ker sem jo brala že nekaj časa nazaj.

Knjigo sem omenila za tiste ki rade berete in imate čas. Ne tega vzet kot "obvezno čtivo".Verjetno se bo enim zdela brez veze.

Ne me takoj napadat:( ampak tako če katera nima kaj pametnega počet in rada bere potem jim svetujem naj preberejo to knjigo.

Nisem sedaj mislila ti da nehajte brati RR ali upoštevati nasvete mam in babic ali svoje občutke.

LP

(odgovor članu Tida)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.12.2004 12:34:36   
Anonimen
Jaz pa rada preberem kakšne knjige o vzgoji, pa ne mislim sedaj kašne prijeme in posploševanja pri vzgoji otrok. Bolj v smislu, kako se razvijajo otrokovi možgančki, kaj je v katerem obdobju pomembno, kako reagirajo in zakaj, kaj lahko že razumejo in česa ne in podobno. Malo literature in malo zdrave pameti je najboljša kombinacija. Ja, pomanjkanje energije pa je vedno problem tudi pri meni.

(odgovor članu Tida)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
10.12.2004 23:30:52   
KATRCA
Odlična knjiga, sem jo predelala že dvakrat.

Ni pa to v smislu popularnih priročnikov "kako živeti in kako vzgajati", pač pa razlaga mehanizme, zakaj funkcioniramo tako kot pač funkcioniramo in kje bi lahko bil razlog. Veliko duhovitih ilustracij in daleč od pocukranega, všečnega materiala iz revij.

ZA Nevo6 pa tole, če bi naše babice in mame po svoji intuiciji vzgajale pravilno, bi bilo marsikomu danes lažje. Veliko prtljage napačnih tradicionalnih vzorcev tovorimo tudi mlade generacije ravno zato, ker se o vzgoji in vlogah v dužini niso spraševali, pač pa je bilo tako kot je pač bilo.

(odgovor članu Tida)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?