|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   težave z očetom
10.12.2004 10:02:09   
Tinca7
Danes sem pa res že obupana. Moja princeska je stara 4 tedne, moj dragi, pa še vedno ni ravno aktiven z njo. Ne vem, kaj naj jaredim, da bo želel biti več z njo. Vsakič ko začne jokati, jo da takoj meni, ko jo uspava in ne neha jokati, jo prav jezno da v posteljo in reče "pa se der, jaz te ne bom več nosu". Seveda se jaz potem razp.... in jo vzamem, kerpaje čisto histerična, jo moram dati spet na joško, da se sploh pomiri. Sploh nima potrplenja in ne raume, da dojenčki pač jokajo. Poleg tega smo zdaj dobili še krčke, in revca joka tudi po dve uri skupaj:((.
Poskušala sem že taktiko,da sem ga pustila samega z njo, in sem peljala psa na sprehod, a ko sem prišla nazaj, je bila mala v posteljici, se drla na ves glas, on pa je bil v dnevni sobi in močno na glas poslušal radijo (tako, da jo je malo manj slišal) :grrr:. Včasih sem prav razočarana nad njim, ker ne čuti bolečine, ko se Lara joka.
Imate kakšno idejo, kako ga naj bolj motiviram, da se bo ukvarjal z njo. Povedal mije že, da se počuti zapostavljenega, ampak halo, tako pa ni trba reagirat. Včasih me je prav strah, kako bova tole speljala, saj sem že tako jezna nanj, da vidim, da ga odrivam. On želi živeti tako, kot sva živela prej, ampak tako ne gre. Ne morava več gledati televizije brez prekinitev, ne morava več ven hodit... Tega pa on enostavno ne razume. Rešitev je seveda to, da hodi sam ven:grrr:. Zdaj pa še posebej, ko je novoletni čas, in je treba z vsemi proslavit, ker bo moral biti "revček" za silvestrovo doma. Tako otročji je, da ga bom glihkar nekam poslala.
No zdej ko sem se malo izkašlala, upam da mi bo bolje.

LP Tina
Neposredna povezava do sporočila: 1
   težave z očetom
10.12.2004 10:19:33   
mala Zala
Ja, zelo zelo zakomplicirana zadeva! Sicer ne morem ravno govoriti iz lastnih izkušenj, ker imam zlatega fanta, ki bi za našo pikico naredil vse, ampak si mislim, da moraš biti v zelo neprijetni situaciji.

Kaj si otročka nista želela oba? Za to, da se ne bo počutil odrinjenega boš poskrbela predvsem ti, da ga boš vključila v vsakodnevne aktivnosti pri negi dojenčka (previjanje, kopanje, igranje,...) in ne kar vse postorila sama. Saj vem, kaj boš rekla - pa kaj, če noče! Po moje ne da noče, ampak treba bo ubrat pravo taktiko. Ko jo boš previjala npr. naj ti pripravi vodo, pleničko, vmes naj se malo poigra z njo, potem pospravi itd. Ko se bosta kopali naj bo zraven, naj vaju slika, snema, naj pripravi kopel,... V glavnem, tako, nevsiljivo ga počasi vključi v dogajanje.

Verjamem ti pa, da se ti je zmeglilo, ko jo je pustil jokati, tudi meni bi se. Poskušaj mu na lep način razložiti, da tako pač je, da jo verjetno nekaj boli, da je lačna,... Samo kruteža kaj takega ne bi ganilo. Če pa to je, pa itak ni vreden imena očka.

Kar se tiče zabav - ne vem, kaj naj ti svetujem, saj je pri nas ravno obratno. Oba bi bila kar doma, nikamor se nama ne ljubi.
Da pa je revček, ker bo moral biti za Silvestrovo s svojo novopečeno družinico, pa presega vse meje! Bi rekla, da je še malo otročji. V tem primeru žal ne znam svetovati.

Upam, da bosta situacijo rešila na najbolj ustrezen način in da boste skupaj preživeli čudovite praznike:rozica:! Lep pozdrav!

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   težave z očetom
10.12.2004 10:21:43   
KIRA
razoži mu, da mala joka zato, ker se ne počuti dobro. in ker je tak neboglejn dojenček, sama zase ne more poskrbet. če s epa on tega boji - da bi ji kaj naredu - dojenčki niso iz stekla. poleg tega ga pa ne bo marala, ko bo večja. otroci imajo radi tistega, ki za njih skrbi in je z njimi več časa...
Lp

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   težave z očetom
10.12.2004 10:22:10   
SILVA
Pri meni je bilo enako,ko je bil Matija še mali,razen tri tedne po carskem rezu mi je pomagal,ker mi je pač moral.Dobro,da imam babico pri nas,da mi je ona pomagala.
On pač ni vedel ali znal koko ga pomiriti,ko je jokal in ga je raje prepustil meni,ni ga pa nikoli pustil v posteljici,da bi jokal sam,je pač jokal pri njemu v naročju,no to je bilo takrat ko sem bila jaz v trgovini,drugače ni bil sam z njim.Se ga je pa tudi bal držati,da mu ne bi kaj naredil,ker je bil tako drobcen,potem pa kar naenkat kot da bi odrezal,prvko ko pride domov iz službe ga pocarta,saj tudi Matija se prav steguje da bi šel k njemu,šele potem gre jest,sedaj ga tudi kopa,previje,ga hrani,kar prej nikoli ni delal tega,včasih ga tudi uspava,Matija se zelo hitro pomiri pri njemu,če joka,zato ga takrat zelo rad vzame.
Je pa tudi na začetku skoz ven hodu,pa ga ni blo do petih zjutri doma in take podobne.
Ni mi pa nikoli rekel,da se čuti zapostavljenega,ker je pač razumel,da je zdej otročke z nama in se mu ne morem tok posvečati kot prej.Probaj mu to na lep način razložiti,potem pa si vzemita kakšne dve urce samo zase,malo pa daj za ta čas babici,pa se bosta mal pocrkljala in pojedla kakšno dobro večerjo.
Pa mogoče kdaj povabita prijatelje k vam,pa bosta skupaj,pa še prijatelji bodo hoteli pestvati malo in boš mela malo proste roke.
Toliko za enkrat.
lp

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   težave z očetom
10.12.2004 12:46:31   
Jančika_
Moj mož je totalen car pri rihtanju malega - par dni nazaj sem imela recimo migreno in mi ga je cel dan samo nosil za dojit, vse ostalo pa je naredil on.

Ampak da ne boš mislila, da je bilo že od začetka tako! Sicer ni bil niti približno tak primerek kot tvoj, ampak ni pa ni mel potrpljenja. Tudi on ga je hotel kar pustit jokat, ampak ko sem ga prvič našolala zaradi tega, je dojel. Sva se pogovarjala in debatirala in in in...ampak dokler ni mali mejčkeno zrastel, ni bilo veliko bolje. Šele, ko je Vasja potreboval kaj več kot zizo in čisto plenico, ko je začel gledati in napredovati, se je spremenilo.

Zdaj je čisto drugače, zdaj je takšen ati, kot sem vedno vedela, da bo. Me je na začetku kar štihnilo, kako sem se lahko tako zmotila v njem - pa se nisem, samo ni vedel kaj počet s takim micenim nebogljenim bitjem. Zdaj pa ful uživa.

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   težave z očetom
10.12.2004 12:50:07   
KIRA
to so zgleda vsi dedci tak. moj ni bil noben ati, pa sem ga prisilila. zdaj se pa včassih tako crkljata s tamalo, da je lušno pogledat. kopa jo samo če je res nujno - do danes je blo to 2x, plenice ji je 1x previl, da sem videla če zna, zato pa jo tu in tam hrani - zdaj že z manj godrnjanja. pa nosi jo tudi okrog, če se dere, ker sem jaz zmatrana. slabo spim - pa ne zaradi tamale, ampak ker on smrči zadnje čase.
no, to sem hotela rečt, jaz sem se pogovorila z njim pa je bolje. sem mu razložila, ko se je tamala drla pri njem, da ga ne pozna, ker je premalo z njo. zdaj se mu pa smejčka, ko ga vidi. prav veseli se..
9nebesa

LP

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   težave z očetom
10.12.2004 14:12:22   
Annny
Mislim, da tvoj fant ni dorasel situaciji..
Tako kot so punce že napisale: mogoče bo bolje, ko bo mala Lara malo zrasla.
Poskusi fantu razložiti na lep način, da mora malemu bitju, ki se še ne znajde v svetu, pomagati.
Če pa je trdosrčen in egoističen, potem je vprašanje, če ne bi bilo punčki bolje brez njega- pa brez zamere, to so samo moja ugibanja.

LP:rozica:

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   težave z očetom
10.12.2004 14:18:38   
Anonimen
Ja, Tina, mogoče bo sčasoma bolje, ko se bo navadil na novo vlogo. Mogoče pa ne.
Veliko moških menda v začetku ne čuti tiste navezanosti na svojega otroka, kot jo mama. To pride počasi, največkrat malo pozneje, ko, kot pravi Jančika, otrok ne potrebuje le dojanja in čiste plenice. Ampak do takrat pa naj bi bila dolžnost očeta pomagati mamici, da lahko nudi otročku ljubezen. Da ji pomaga pri hišnih opravilih naprimer in jo razbremeni.
Tako naj bi bilo. Ampak večkrat ni. In zato, ker s(m)o ženske postale emancipirane v smislu, da se zavedamo pravic in dolžnosti, ki jih prinaša partnerstvo, je toliko ločitev, kot jih je.
Kja naj ti rečem? Malo še počakaj, vsak dan tudi ni tako črn. Včasih se pa verjetno imate tudi radi, a ne? Saj počasi ga bo verjetno srečala pamet...

(odgovor članu Tinca7)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   težave z očetom
10.12.2004 14:43:52   
Gina
Tinca 7, meni se zdi, da veliko moških ne ve, kaj bi z otrokom počeli, ko je še čisto majhen.Najhuje pa je, ker smo ženske narejene tako, da ne prenesemo otroškega joka, moški pa mirno lahko zraven gledajo TV in to preslišijo. Tako pač je, čeprav za to ni opravičila. Morda bi ga še najlaže vključila v skupno življenje s tem, da bi ga pustila, da večkrat počne tisto, kar z dojenčkom obvlada - npr. previjanje, kopanje, uspavanje....karkoli od tega. Pa pusti ga, da tisto naredi sam, ne da mu gledaš pod roke. Pa res je najboljši recept za srečno partnerstvo, da se posvetiš tudi možu. Če ne bo srečen on, ne boš srečna ti in tako mala ne bo imela srečne mamice. Moški so včasih zmedeni, nebogljeni in so kot veliki otroci. To, da pa se zabava brez tebe pa pri meni ne bi šlo skozi. To je nesramno in žaljivo. Morda 1x na dva meseca. Mislim, da se bo z otrokom, če ga je le z veseljem pričakoval, prav gotovo z dneva v dan več ukvarjal, večja ko bo, sploh če ga boš spodbujala v tej smeri. Toda če so mu prijatelji več kot družina, imaš pa problem.
lp:)

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?