Barbs
|
Lahko je pa kaka banalna stvar. Kot pri nas zadnjič, npr. Psica in še dva mladička, ki ju še nismo oddali, so se drli kot obsedeni. No ja, tamala dva sta cvilila. Psica pa lajala, čeprav je drugače zelo mirna in redkokdaj zalaja ( že pasma ji to preprečuje ). Pa prva noč šundr, mož je hodil gledat, kaj je, vse je blo ok, (spijo v velikih leseni hiški - brunarici , ki je le kake tri metre oddaljena od hiše, čez dan imajo odprta vrata, da se lahko prosto gibljejo po travniku in tudi grejo v brunarico, kadar jim paše, zvečer pa jih zapremo in niso imeli do zdaj nič proti) ... Po moje je šel trikrat gledat in mirit. Naslednjo noč isto...pa naslednjo isto, kot da bi jih nekaj obsedlo. In smo rekli, da tako ne bo šlo več naprej, ker so mi zbujali malega, pa sosede seveda tudi... Nakar sva z dragim naredila "zasedo". Otroci zaspijo, midva pa vse luči v bajti pogasiva, kot da smo šli vsi spat, nato pa v garažo, od koder je direkten pogled na dogajanje pred in v pasji kočurini... In veš kaj je blo - Sosedova dva mačka (smo na vasi in se potikata naokrog tudi ponoči) sta hodila vohljat okrog in se parkirala direkt v predprostor pri psih, kjer imajo posode s hrano ( z vodo jih imajo noter) in se tam uležeta, ker je v zavetju in toplo. Psica je normalno norela, če ji kdo okrog posode taclja, tamali pa tudi, ker so njo slišali. Čist je ven padla, pa še do mačkov ne more, ker je vmes pregrada ...Nato sva šla ven, pospravila posode, čeprav prazne, odprla pregrado, tako, da je Biba lahko šla tusdi v predprostor, mačkov pa seveda ni blo več, ker so videli, da je hudič hec vzel... Jao, kaka traparija, mi pa tolk dni nismo spali