|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dva v vrtcu eden zastonj od 1.1.
18.10.2007 19:18:39   
Meggi
 Ali toi drži, ali so samo govorice? Me res zaniam če bo kaj od tega res. Po mojem si bodo vzel čas za premislek,  tolk dolg,.. dokler bomo mi imeli oba v vrtcu,..

Ve katera kaj več o tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dva v vrtcu eden zastonj od 1.1.
18.10.2007 19:20:18   
Anonimen
A res,a od 1.1 08?
Fajn bi blo,bo kera kaj več povedala.user posted image

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
18.10.2007 19:36:22   
eva1
Jaz sem slišala da od 1.9.2008-sam vem pa neuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.10.2007 19:39:32   
Anuška79

IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Jaz sem slišala da od 1.9.2008-sam vem pa neuser posted image

Tudi jaz

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.10.2007 20:32:47   
marelicaa
A je bil zakon že sprejet?
Rečeno je bilo, da je šel predlog v proceduro. Če pa so ga obravnavali pa še nisem zasledila.

(odgovor članu Anuška79)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.10.2007 20:59:00   
Gina
Mi čisto nič ne pomaga, pa imam tri otroke. To so naredili res za redke izbrance. Koliko vas pa sploh ima dva otroka hkrati v vrtcu? Jaz sem ju imela menda eno samo leto, ker je šla ta mala pri 3. letih šele v vrtec. Tole je vse skupaj en nateg, narediti bi morali brezplačne vrtce za vse. Zakaj pa je moj 1. ali 3. otrok kaj manj vreden? Itak plačujem vsega čist preveč. Naj naredijo državo spet vsaj malo socialno! Ma niso sposobni niti zdravstva poštimat, ki je res nujno, kaj šele vrtce pa šole (ki so tudi peklensko drage). Aja, drugače pa ta zakon bo, kdaj pa ne vem.

(odgovor članu marelicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.10.2007 21:02:06   
Marogica
Kdo pa bo to plačal? user posted image user posted image   Zopet bodo šli davki gor...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.10.2007 21:16:06   
Anonimen
Jaz bom imela oba v vrtcu,sam..
če bo za enega zastojn bodo pa za drugega dvignili ceno.
Praktično bomo na istem,al pa še na slabšem.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
18.10.2007 21:49:01   
Naja30
Se strinjam s poštarco. Nekje bodo že pokrili še za drugega otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.10.2007 22:01:05   
eva1
Jaz bom imela od decembra 2 v vrtcu-in skupaj bosta 3 leta-tako,da bi mi tole kr prav prišlo...sem pa nekje prebrala, da naj bi država krila za 2 otroka in ne občine-bomo videli,upam, da bo res tako!"

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.10.2007 7:36:39   
srki
Ja, tudi jaz tako mislim, kot ti, poštarca. Nekje bodo že dvignili ceno, da ne bodo oni na slabšem.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.10.2007 9:58:31   
jagoga
Zakon je še v obravnavi in če bi bil sprejet naj bi prišel v veljavo s 1.9.2008 in nič prej. Predlog zakon pravi, da naj bi se plačal le starejši otrok  in mlajši bi bil zastonj, ne vem pa kaj bi bilo v primeru tretjega - tudi takšne primere imamo. Jaz upam da bo zakon sprejet, kajti vsaj tri leta bosta moja oba otroka istočasno v vrtcu. Ampak se pa res lahko zgodi, da bodo občine pa na splošno dvignile cene vrtcev in jih bodo največ najebali tisti, ki bodo imeli pa le enega otroka, ker bodo še za našega mogli plačevati.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.10.2007 10:08:53   
jakaracman
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Mi čisto nič ne pomaga, pa imam tri otroke. To so naredili res za redke izbrance. Koliko vas pa sploh ima dva otroka hkrati v vrtcu? Jaz sem ju imela menda eno samo leto, ker je šla ta mala pri 3. letih šele v vrtec. Tole je vse skupaj en nateg, narediti bi morali brezplačne vrtce za vse. Zakaj pa je moj 1. ali 3. otrok kaj manj vreden? Itak plačujem vsega čist preveč. Naj naredijo državo spet vsaj malo socialno! Ma niso sposobni niti zdravstva poštimat, ki je res nujno, kaj šele vrtce pa šole (ki so tudi peklensko drage). Aja, drugače pa ta zakon bo, kdaj pa ne vem.

user posted image  točno to en velik nateg !!!!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.10.2007 10:16:43   
lukec
Gina, se strinjam s tabo. Kaj pa tisti, ki imajo enega v vrtcu in tri šoloobvezne?!?

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.10.2007 11:48:15   
ljiljana
ne s 1.1, ampak s 1.9., ce bo sprejet pripracun. jaz imam 3 se dve leti v vrtcu, tako da semi bo res splacalo. baje samo 8% druzin je v sloveniji, ki imajo lahko oba otroka hkrati v vrtecu. samo ce sta oba hkrati v vrtecu to velja in nic drugace.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.10.2007 18:07:53   
Peteršilj
user posted image jaz sem  mela 2  naenkrat v vrtcu,pa smo samo za enegaplačevaliuser posted image

(odgovor članu ljiljana)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.10.2007 22:40:54   
piščanc
sedaj je starejši padel en razred niže. mislim, da tega ne bo več in tukaj dobijo razliko, potem se pa bahajo, kok so nardil. zakon bo pa veljal za vse otroke, ki so v vrtcu. če jih imaš več, plačaš samo za enega.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Peteršilj)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.10.2007 8:20:45   
tananejka
Če je s 1.9 mi itak odpademouser posted image , ker gresta dvojčici v šolo.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.10.2007 15:21:23   
livia
Jaz mislim, da gre zaenkrat samo še za predlog zakona in itak je treba počakat na sprejetje, ko bodo sigurno še popravki.
Jaz si ne upam kaj dosti nadejati.

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.10.2007 12:36:20   
ursi
Zadnjič je bil komentar na to temu na VAL - u 202. Če bo zakon sprejet, bo veljal od 1.9.2008, veljal naj bi tako, da bi plačevali samo za prvega otroka, za drugega in vsakega naslednjega ne, v kolikor je prvi otrok že prej vpisan v vrtec. Torej, če bi dali 1.9. dva naenkrat v vrtec naj to nebi veljalo. Jaz upam, da bomo kaj na boljšem, ker sedaj plačujem astronomsko ceno. No, hkrati naj bi prišlo za osnovne šole v veljavo, da bi bili v šoli vsi učbeniki zastonj torej bodo naredili tudi nekaj za šolarčke.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.11.2007 19:58:22   
Anonimen
jaz bom imela pa tri naenkat v vrtcu user posted image

(odgovor članu ursi)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
6.11.2007 22:38:08   
pika**
Enega imam v jaslih, drugega pa  šoli . Kdo bo pa meni pomagal ????

Če bi  končno imel kdo  j....( mislim tiste na občinah, kjer izdajajo odločbe o plačilnih razredih ) in   polovili  goljufe ki  so varno skriti v najnižjih plačilnih razredih  , in  bi naši malčki imeli zlate kahle v vrtcih. Ko sem mal bolj na glas zagodrnjala , mi je gospa  pridgla o pristojnostih, kolk so zaposleni , to ni njihovo, to je za davčno....bla, bla.

Ma me  tko pogrejejo te "razne " oblike pomoči naše države.  Kaj  smo starši , ki imamo enega v vrtcu , drugega pa v šoli (  eni celo več otrok v šoli )  kaznovani, ker nismo štancali  enega za drugim ????

Jaz pravim - hudičevo dobro so preračunal, kakšne pogoje bodo postavli, da bo ja čim manj upravičencev.  Večji del tistih, ki bodo imeli  dva ali več v vrtcu, pa   plačuje najnižje r.  že zdaj.
Poznam primerek, ki je imela  1. plačilni r., vsa leta , ko je bila mala v vrtcu  pa še zaradi tistga drobiža je godrnjala(že nekaj let je  brezposelna), za čike ima pa vedno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
12.11.2007 21:37:34   
malecka
gina in pika user posted image se popolnoma strinam, oni so že vedl kaj počnejo in nič bat, država pa ne bo častila kar tako vrca bojo že drugje pobrali denar. user posted image user posted image  

Pa taka država...ki vspodbuja nartaliteto user posted image

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

(odgovor članu pika**)
Neposredna povezava do sporočila: 23
13.11.2007 10:23:27   
racman2
Lep pozdrav! Res je noro tole z vrtci, sam nateg.
Jaz plačujem za malega 285eur na mesec vrtec, bo marca star 3 leta, pa je še kar v prvi starostni skupini, menda šele s septembrom 2008, se bo znižalo za en plačilni razred. Rodim pa spet konec januarja, to pomeni napačen čas kot pri prvem, saj tko so mi rekli v večini vrtcev, ko sem iskala kam bi ga dali oz. če ga bo sploh kdo vzel.
Tko da tudi mala ne bo mogla it pri 1 letu v vrtec, ker jih takrat ne sprejemajo in bom mogla še varuško 250 eur na mesec plačevat, grozno, tale država se obnaša kot bi imeli res evropske plače, cene so pa čez evropske.

Vsakič znova me ta tema razkuriuser posted image user posted image

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?