|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odpovedni rok
18.10.2007 11:12:41   
anadejka
Tole sem našla na netu:

"Dolžina odpovednega roka
(1) Odpovedni rok znaša v primeru, da delavec pisno izjavi, da želi, da mu preneha delovno razmerje:

1. za delavce I., II. in III. skupine - en mesec,
2. za delavce IV. in V. skupine - dva meseca,
3. za delavce VI. skupine - tri mesece
4. za delavce VII., VIII. in IX. skupine - štiri mesece.(2) V skladu z zakonom ima delavec pravico do odsotnosti zaradi iskanja nove zaposlitve, ki jo lahko izrabi v dogovoru z delodajalcem.
30. člen"

Pa zdej ne vem v katero skupino jest pašem.Imam V. stopnjo izobrazbe (ekonomsko) in sem zaposlena v gospodarskem podjetju.A potem pašem v peto skupino?Upam da ne user posted image ,ker bi rada prej šle stran od tuki.
V pon. mam spet en razgovor in bi bla rada pripravljena,če me uprašajo,kdaj lahko pridem delat.
V naši kadrovski pa ne bi rada nič spraševala, dokler nisem 100%.
V moji pogodbi doma pa mi piše samo, da je odpovedni rok v skladu s kolektivno pogodbo.
No kok je zdej to?

Hvala user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odpovedni rok
18.10.2007 11:16:50   
Anonimen
prosi delodajalca za kolektivno pogodbo. Ker bog ve kako je pri vas... jaz naprimer sem imela primer dela v gostinstvu z dvomesečnim odpovednim rokom...

(odgovor članu anadejka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
18.10.2007 11:19:13   
Anonimen
Meni piše v pogodbi - 1 mesec.. Pa sem tud ekonomski tehnik.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.10.2007 11:21:07   
Anonimen
Odpovedni rok je odvisen od podjetja in ne toliko od izobrazbe. Večina, ki jih poznam ima 3 mesečni odpovedni rok. Ti pa piše v pogodbi. A tega nisi nič prebrala preden si jo podpisalauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.10.2007 11:23:08   
Anonimen
Poglej v pogodbo o zaposlitvi. Tam maš sigurno napisan odpovedni rok, ki velja neglede na to kaj ti piše kje.

Te bom pa prestavla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
18.10.2007 11:23:25   
natasaom
pri nas je bil odpovedni rok odvisen od delovne dobe.za 18 let-3mesece

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.10.2007 12:29:10   
anadejka
Ne, v moji pogodbi o zaposlitvi doma mi piše samo: odpovedni rok velja v skladu s kolektivno pogodbo.
Ja vidim,da bom res mogla dol v kadrovsko it pogledat kolektivno pogodbo.Hmja temu bi se rada izognila,ker pol me bojo vsi čudn gledal.

Karmen pogodbo sem podpisala pred 13 leti,takrat ko sem bila še skoraj otrok,mi je bilo važno samo to da sem dobila službo.Med tem časom so mi pogodbo večkrat spremijali,pa še jest sem ob delu zaključila šolo s V.stopnjo.

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.10.2007 12:41:13   
aluš
Jaz sem tudi imela za V. stopnjo 2 meseca odpovednega roka po kolektivni pogodbni (tekstilno-čevljarska braža, če ti kaj pomaga). V pogodbi mi ni nič pisal, v zakonu o DR je 1 mesec, ampak kolektivna velja več.

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.10.2007 12:43:35   
Njuškalo
Ja, bo potrebno kar v kolektivno pogodbo pogledat.Tudi, če imaš 3 mesece odpovednega roka, lahko prosiš za skrajšanje.Ponavadi ti delodajalec ugodi, saj kdo pa hoče delavca, ki nima več interesa delatiuser posted image

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.10.2007 12:45:51   
bučkabb
sej kolektivne pogodbe najdeš lahka vsepovsod, še najhitreje bo če pobrskaš mal po internetu. sicer pa spadaš glede na izobrazbo v razred ko lahka delodajalc zahteva od tebe do 2 meseca OR, več ko 3 mesece te pa dobeden ne bo držal.
najboljš bo da se zmeniš za novo službo in ko boš že skor 100% da greš pejt do delodajalca in se poskuši pogovorit. nekateri ne komplicirajo in se da kljub določilom v pogodbi dogovorit da po enem mescu že lahka greš delat drugam.

(odgovor članu anadejka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.10.2007 14:46:51   
anadejka
O hvala user posted image
Ja Aluš tut jest spadam v to branžo :)
Se pravi da me lahk držijo tuki še dva meseca.Sej bi se dal vse zment,ampak je ravno zdaj tak neroden čas,ker gre sodelavka ravno na bolniško za dva meseca in če grem še jaz, bo kriza.Ampak to ni več moj problem,saj je vsak nadomestljiv,če gledam na plačo ki jo imam in ki se nič ne spreminja,sem jest še posebi nepomembna in nadomestljiva.Bodo že našli nekoga.Čeprav me je kar strah, da me ne bodo kar tako spustili.
No sej bom vidla v ponedeljek,ko imam razgovor,če imam res tako dobre šanse kot upam,da jih imam.Kaj bi dala da dobim to službo,k že tok predolg iščem nekaj drugega.Tale mi je res ušeč in bi z veseljem tja hodila delat.Upam da bouser posted image .
Na kaj pa moram bit previdna na prvem razgovoru?A so kšni triki?Al je še najboljš da sm sproščena in sem to kar pač sem?

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?