Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Kakšne izdelke kupujete? 16.10.2007 14:47:38
|
|
|
|
honey
|
Zanima me, če kupujete tudi kakšne tuje izdelke oz. izdelke tujih podjetij, npr. čokolado Milka, testenine Barilla ipd. (pa ne delam nobene reklame, da ne bo pomote). Sprašujem pa zato, ker sem zadnjič bila v trgovini in pred mano hodi mamica s tremi otroci - 2 malo večja (nekje 9 in 7 let) in 1 punčka pribl. 4 let ali še malo manj. In kaj slišim pri hladilniku z jogurti in skutami: "Ne, tega jogurta pa ne, ne te skute pa ne, lahko vzameš to, če hočeš." O.k. sem si mislila, gleda pač na ceno. Pa ni! To sem ugotovila, ko sem bila na blagajni in je bila ta ista mamica ravno pred mano. Mala je hotela nekaj eno čokolado, ne vem kakšno. In kakšen je bil odgovor mamice: "Ne, tega pa ne, ker ni slovensko! Lahko pa vzameš Frutabelo, če želiš, ta je slovenska." Sem mislila, da me bo fršlok. Sploh si ne predstavljam, da bi kupovala samo slovenske izdelke. Ne vem, jaz gledam tako na ceno kot na kvaliteto, nikoli pa ne gledam na proizvajalca. Pa vi, kako nakupujete? Samo izdelke slovenskih proizvajalcev? Sem res samo jaz čudna
|
|
|
|
RE: Kakšne izdelke kupujete? 16.10.2007 14:58:07
|
|
|
|
aluš
|
Jaz kupujem po načelu čim cenejše za kvaliteto, ki mi še odgovarja. Npr. čokolada: najboljša mi je Milka, za njo Gorenjka, ampak obe sta pregrešno dragi glede na porabo v naši družini (cca 1 ta velika na dva dni). Že pred leti sem v Avstriji kupovala njihovo (mlečna Alpenmilch v modri embalaži). Sedej se enkrat mesečno zapeljem do Hofra in nabavimo 15 čokolad in ostale stvari, ki so v Hofru cenejša, pa nam odgovarjajo (npr. kapučuno, ribe, eurokrem...).
|
|
|
|
RE: Kakšne izdelke kupujete? 16.10.2007 14:58:29
|
|
|
|
rija
|
najraje itak kupim slovensko....glih zaradi kvalitete.... še vedno slišim, ko mi je prijatelj iz prehranske branže rekel, da bi se križali, če bi vedeli, kaj nemci vse v izdelke ne zmiksajo, samo da je dobiček saj po moje pri nas ni več veliko drugače, ampak vseeno raje vzamem pomursko mleko....pomursko kislo smetano, pomurski jogurt, kot pa nek jogurt z zvenečim imenom, ki rabi vsaj teden dni, da do slovenije pride.... mislim, da bi se morali bolj zgledovati po naših sosedih, ki kupujejo hrvatsko.....
|
|
RE: Kakšne izdelke kupujete? 16.10.2007 15:02:26
|
|
|
|
aluš
|
Aja, pa še to. Otrokom načelom pri izbiri hrane (če si v trgovini kaj zaželi) ne kompliciram. Saj bi bila jaz tudi nesrečna če bi se mi zaluštalo A, mož bi pa npr. rekel to pa ne! Edino, če vidim, da je čisto mimo brcnil in vem, da mu sploh ne bo všeč ga probam prepričat. Če pa vztraja pa tudi prav, na napakah se učimo (pod pogojem da tista traparija ne stane celo premoženje).
|
|
|
|
RE: Kakšne izdelke kupujete? 16.10.2007 15:03:57
|
|
|
|
eya
|
IZVIRNO SPOROČILO: honey "Ne, tega pa ne, ker ni slovensko! Lahko pa vzameš Frutabelo, če želiš, ta je slovenska." Sem mislila, da me bo fršlok. Sploh si ne predstavljam, da bi kupovala samo slovenske izdelke. Ne vem, zakaj ob tej izjavi tak smajli? Meni se to ne zdi nič takega, da bi človek moral bruhat zraven. Sicer jaz ne gledam na poreklo stvari, ki je kupim, ampak se mi pa zdi njeno vedenje čisto fajn...smo premalo ponosni na naše stvari, sosedovo je zmeraj boljše...saj sem sama ponavadi ista, na žalost...
|
|
|
|
RE: Kakšne izdelke kupujete? 16.10.2007 15:11:35
|
|
|
|
babylove
|
Kupujte slovensko !
|
|
|
|
RE: Kakšne izdelke kupujete? 16.10.2007 15:13:00
|
|
|
|
Nika v službi
|
Gledam na poreklo, vendar to ne pomeni, da kupujem izključno slovenske izdelke. Če pa se odločam med dvema, slovenskim in nekim tujim, izberem slovenskega. Kupujem tako Barillo kot domače testenine iz ne vem katere slovenske proizvodne linije, kupim Gorenjko, Milko, Domačico.... vložene zadeve praviloma kupim slovenske (recimo gobe, kumarice, razni kompoti...), marmelada pa je izključno tuja (tista pregrešno draga natur iz Provanse, ki je meni daleč najboljša).... ah, ni nekega pravila. Gledam, da je kvalitetno, da je opremljeno z deklaracijo, da ne vsebuje razno raznih sumljivih konzervansov in barvil....
|
|
|
|
RE: Kakšne izdelke kupujete? 16.10.2007 15:13:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Kupim kar mi je dobro. Na poreklo pa ne gledam.
|
|
|
|
RE: Kakšne izdelke kupujete? 16.10.2007 15:17:26
|
|
|
|
mert
|
Tudi jaz če se le da gledam na no, da ima blago slovensko poreklo. Zlepa se ne zgodi, da bi kupila kakšen drug jogurt kot slovenski - in lahko bi tudi mene slišala s takšnim komentarjem pred hladilnikom z jogurti in mlečnimi izdelki. Konec koncev še vedno najbolj zaupam domači proizvodnji, od tujih izdelkov je tako delano posebej za vzhodni trg in posebej za zahodni, ve se pa kje smo. Tako torej, sem kar lokalpatriot.
|
|
|
|
RE: Kakšne izdelke kupujete? 16.10.2007 15:23:16
|
|
|
|
kofetek2010
|
Kupim tisto kar mi je dobro - na srečo mi ni treba na ceno gledat. Kar se tiče vložene zelenjave je to zagotovo le Eta, mleko kupujem od Pomurskih mlekarn (lejko mlejko), jogurte in puninge pa po okusu vsakega družinsekga člana. Sire pa od slovenskih Edamec in Gauda (oba pairana in narezana), ostalo pa spet po okusu (npr. Buffalo Mozzarela, Grünlander), klobase pa so v 99% slovenske, razen kakšen poseben italijanski pršut. Testenine pa vedno Barilla. WC papir in papirnate brisače večinoma Paloma. Pralni prašek nemški Frosch, mehčalec Silan. Kupujem v Mercatorju, Šparu ali Leclercu.
|
|
|
|
RE: Kakšne izdelke kupujete? 16.10.2007 15:39:13
|
|
|
|
Naja30
|
Gledam na ceno in kvaliteto, poreklo gor ali dol. Kupujem tako v hofru in lidlu kot v sparu in mercatorju.
|
|
|
|
RE: Kakšne izdelke kupujete? 16.10.2007 17:08:49
|
|
|
|
Putka
|
Določene stvari kupujem samo slovenske (mlečne, mesne izdelke, vložene kumarice..). Ne kupim vedno najceneje, rajši dam malo več, pa vem da je kvalitetno. Tudi sadje in zelenjavo rajši vzamem slovensko. Otroku pa pustim, naj si izbere kar hoče.
|
|
|
|
RE: Kakšne izdelke kupujete? 16.10.2007 17:24:13
|
|
|
|
artista7
|
Raje slovensko, prej kot kaj drugega. Čeprav pri čokoladi nimam težav - je niti ne nucam, ima bolj moj, k se mu zalušta vsake toliko neki res sladkega, pa ponavadi poceni pol kupi. Je pa sploh on ful za slovenske reči - daje prednost Mlinotestu pred Barillo - meni je oboje všeč - kupujem kar mi pade v oči in kar se mi zdi bolj kvalitetno. Lahko pa rečem, da je npr škoda, da mleko mlekarne Planika dobiš le na primorskem, ker je res dobro in 100% kvalitetnejše od kakega drugega, sploh uvoženega. Tukaj je tudi dosti greha tudi pri trgovcih in maržah - pa ni to edini tak primer. Sicer sem pa tudi sama že slišala od kolegice, ki je živilka, kaj je res kvalitetno in kaj ne. Pa ne zaradi reklame - na naše izdelke ni imela kaj slabega povedati. Res pa je, da bi jaz otroku branila določen izdelek le, če bi presodila, da je po kvaliteti slabši. Zelo mi gre npr na jetra razno propagiranje v stilu: jogurt z 0% maščobe, fit pa bla bla... na koncu pa prebereš malo etiketo in izveš da ima zato toliko več sladkorja in umetnih arom, da je še vedno kolikor toliko okusen.
|
|
RE: Kakšne izdelke kupujete? 16.10.2007 21:10:41
|
|
|
|
NevenkaP
|
Večinoma kupujem v Hofru, pa ne zato, ker bi morala gledati na ceno, ampak sem enostavno zadovoljna z njihovo ponudbo stvari, ki jih pri nas redno konzumiramo. Razmerje cena kvaliteta je popolnoma zadovoljivo. Kar se tiče kvalitete si ne delam nobenih utvar. Sem v mladih letih videla toliko slovenske živilske proizvodnje, da si mislim svoje. Veliko kupujem tudi v Kalčku in podobnih trgovinah in tukaj je bolj malo slovenskega porekla. Glede na to, da zaradi zdravstvenih težav kupujem veliko brezglutenskih izdelkov, prav veliko izbire med slovenskimi proizvodi niti ni. Tisti, ki pa so, so pa večinoma taki, da je zanje škoda vsakega ficka.
|
|
|
|
RE: Kakšne izdelke kupujete? 16.10.2007 21:59:18
|
|
|
|
karmy
|
IZVIRNO SPOROČILO: karin24 Kupim kar mi je dobro. Na poreklo pa ne gledam. enako tudi jaz
|
|
RE: Kakšne izdelke kupujete? 16.10.2007 22:19:18
|
|
|
|
cukr07
|
Kupujem stvari, ki so kvalitetne in cenovno ugodne za moj žep. Na to ali je poreklo slovensko ali tuje, se pa ne oziram.
|
|
|
|
RE: Kakšne izdelke kupujete? 16.10.2007 23:13:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Redkokdaj gledam, kdo je proizvajalec, sploh pa ne na to, ali je slovenski ali ne. Veliko prej bom pogledala na ceno kakor na poreklo. In če je neka stvar dobra, jo kupim ne glede na proizvajalca in/ali ceno. Trenutno imam obdobje, ko vsak dan pojem en veeelik kos sira Brie z baziliko. Ampak se mi niti sanja ne, kdo ga je naredili niti koliko stane. Vem pa, na kateri polici je v trgovini. Grem do tja in vržem v voziček. That's it.
|
|
|
|
RE: Kakšne izdelke kupujete? 16.10.2007 23:21:00
|
|
|
|
* Mateja *
|
Kupujemo samo v Mercatorju, in si mislimo, da kupujemo boljš robo kot v drugih trgovinah in diskontih. Ne vzamem najcenejšega mleka la pa jogurtov, temveč vzamem tiste ki so dobri. Kupujemo pa večinoma slovenske izdelke, mleko, jogute, meso. Ne vem- ribe, evnokrem , za se tuširat, šampone te kupuemo tuje, ker naših je ful mal. V glavnem kupujemo stvari ki so nam dobre. Če so poceni je to še tok bolje, če so pač dražje, kaj si čmo, jih kupimo vseeno, dokler si lahko privoščino. Moja tašča ful kupuje v Hofru in Lidlu, sam meni tista hrana ne potegne preveč. Morda kakšna čokolada, kakšen sok, sam salalmi, jogurti in tako pa ne. Je pa tko, da odkar imam sina, bolj gledam kaj kupujem!
|
|
|
|
RE: Kakšne izdelke kupujete? 16.10.2007 23:27:13
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: karin24 Kupim kar mi je dobro. Na poreklo pa ne gledam. Pri meni je enako. Edino pri sirih sem občutljiva. Kupujemo predvsem italijanske in švicarske sire. Tukaj se kakšen Jošt ali slovenski ementalec ali gauda lahko skrijejo. Pa če je 100x slovensko.
|
|
RE: Kakšne izdelke kupujete? 17.10.2007 8:39:09
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Evo, jaz tudi kupim, kar mi je dobro. Predvsem med špageti oz testeninami je vedno izbiral Barilla. Ker drugi mi enostavno niso dobri. Pa en kup je takšnih stvari. Pralni gel je v večini Frocshev ali Dashev, mehčalec Frocsh, enako za pomivanje posode gel tudi Frocsh. Čistilni robčki za pohištvo ponavadi Ajax itd itd ... v večini kupujem tuje firme, kar se tiče čistoče, hrana je pa res bolj kot ne slovenska - če tko 'poštudiram' - Argeta, Kekec, meso kupljeno v mesnici, krompir, izdelki iz mleka so večinoma Pomurskih ali Ljubljanskih mlekarn, riž je obvezno Zlato polje... Čokolada pa vedno MILKA ali Lindtova.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.10.2007 12:50:25
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?