|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   punce pomoč
8.12.2004 10:23:53   
saba
ojla pupice

vem da ta tema ne spada sem, ampak ker vem da ste fajn pupice in se sigurno katera med vami tudi na to spozna bi vas prosila za pomoč.

Z možem sva si poleg hiše od tašče in tasta prizidala naše stanovanje in sicer na mesto kjer je prej stal objekt, ki so ga uporabljali kot za hrambo. Mene zanima, ker je ta objekt katerega smo predelali v stanovanje vpisan v zemljiško knjigo kot objekt2, poleg njihove hiše (objekt1). Zanima me, ali moramo to prijavit občini ali ne. Vse kar smo naredili je to, da smo streho zamenjali in si zadaj prizidali še kuhinjo in kopalnico (15m2)

Ali se to mora prijaviti ali ne, glede na to da je struktura objekta ostala ista, razen popravljene strehe in 15m2 povečave:zmeden2::zmeden2:

do vsega tega paničarjenja nebi prišlo če se nebi država spomnila prav čez našo hišo delati avtoceste.Prav zaradi tega in zaradi odškodnine me to zanima.

hvala, upam da se katera od vas na to spozna.:(
Neposredna povezava do sporočila: 1
   punce pomoč
8.12.2004 10:29:55   
pupika
Kolkor sem bila jaz seznanjena s tem, naj bi se lahko objekt povečal za nekaj metrov brez vsakega papirja, ker naj bi bil kot prizidek, no vsaj včasih je bilo tako da si lahko naredil prizidek k hiši za 10 m. Vidva pa sta si objekt povečala za pičlih 15 m2, tako, da je to res minimalno.

Nisem pa sigurna kako je s tem

Najbolje, da si ogledaš na tej strani ali pa jim zastaviš vprašanje

www.gradimo.com

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   punce pomoč
8.12.2004 10:34:40   
martita
Hmmmm....

Struktura objekta vsekakor ni ostala ista oz. enaka, saj ste objekt povečali za 15m2. Kolikor vem, moraš za vsako povečavo pridobiti dovoljenje, obstaja pa tudi institut prijave del, ki jih boš na svoji hiši izvajal.
Ne vem kaj naj ti rečem...meni smrdi malo po črni gradnji....

Bom še malo preverla kako je s tem.

LP,
martita

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   punce pomoč
8.12.2004 10:36:06   
Anonimen
Jaz vem, da če hišo dvigneš v višino, moraš za tisti del, ki je dozidan, vložiti prošnjo za spremembo namembnosti zemljišča.. v zraku... To se mi je vedno zdelo smešno čudno. Verjetno je še polno takih čudnih for, zato da ni vrag, da ne bi še kaj zaradi takega primera, kot je tvoj, težili.

(odgovor članu saba)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   punce pomoč
8.12.2004 10:40:57   
saba
joj punce res ne vem. Preden smo se lotili graditi oz. popraljati tisti del, sem šla do enega kolega ki se na to spozna in dela na takem področju, pa je samo v rač. pogledal, naše zemljišče in bojekta in rekel, da gelde na to kaj mislim narediti da dovoljenja ne rabi.

zdaj pa me zanima kako nam bodo ocenjevali hišo, ko bo tam čez avtocesta šla. Ali bodo ocenjevali samo hišo tasta in tašče ali tudi naš prizidek?:zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   punce pomoč
8.12.2004 10:45:20   
Kinokija
Definitivno bi morala spremembe prijaviti na upravni enoti in zaprositi za gradbeno dovoljenje (pomoje za enostavne objekte), nato pa še za uporabno, da se ti bo to uradno štelo za stanovanje, tako se bo potem tudi vrednotila odškodnina za avtocesto. Sedaj bi lahko dobili samo odškodnino (za novi del) kot za zazidano stavbno zemljišče, kar je manj kot stanovanje.

Pokliči na pristojno upravno enoto za informacije.

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   punce pomoč
8.12.2004 10:56:43   
Vrtnica1
Ja, kolikor se jaz na to spoznam, ne bi smeli tega graditi brez gradbenega dovoljenja. Za vsako dozidavo je potrebno gradbeno dovoljenje. Kar se pa tiče odškodnine za gradnjo avtoceste, pa itak cenilec to pride pogledat in oceni objekt takšen kot je dejansko v naravi in ne samo v katastru.
Lp, V. :rozica:

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   punce pomoč
8.12.2004 11:00:20   
Lunca1
Mislim da bi za tako velikost moralo zadoščati priglasitev del.

Lp Lunca

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   punce pomoč
8.12.2004 11:11:37   
simonas
Jaz ti ne znam najboljše povedat, ker imam malo drugačno zadevo.

Midva si bova uredila stanovanje tam, kjer je bilo včasih gospodarsko poslopje. Zdaj sem dala vlogo za zamenjavo strehe, obnovo tal, oken, vrat (ki sem ga kmalu dobila), ko pa bo to gotovo, pa moram vložit še spremembo namembnosti, kako bo z načrti pa še ne vem, saj je hiša stara in brez gradbenega, pa mi bodo že povedali, če bi še kaj radi.

Se pa objekt po zunanjosti ne bo nič spreminjal, pa je vseeno potrebno dovoljenje za obnovo. Morda pa je tudi odvisno od občine.

Simona

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   punce pomoč
8.12.2004 12:40:46   
spella
Jaz tudi mislim, da bi bilo bolje prijavit. Mi smo namreč tako dozidali garežo in nismo vedeli da je potrebno zaprosit za dovoljenje, čez 8 let smo pa dobili kazen.

Mislim, da bi se bilo dobro čim hitreje pozanimat.

LP Spela

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   punce pomoč
8.12.2004 13:18:41   
martita
Da, rabiš gradbeno dovoljenje, ker gre za rekonstrukcijo hiše. Rabiš en projektek, ki ga narediš v skladu z lokacijsko informacijo za gradnjoi, če je urbanistično prizidek možno naredit daš vlogo s projektom vred na UE, zraven priložiš vsa možna dokazila ( lastništvo, projekti, lokacija, soglasja sosedov, soglasja javnih služb VO-KA, Energetika,..….), pred izdajo gradbenega te občina opali še za komunalni prispevek, plačilo le tega je pogoj za izdajo gradbenega- ko imaš vse narejeno gradiš, nato pa uporabno in tehnično dovoljenje

Gradbenega ne rabiš le če delaš enostavni objekt ( poglej pravilnik kaj se šteje kot enostavni objekt- ponavadi montažne garaže, nadstrešek,..)

Ko gre za oceno vrednosti hiše, pa dvomim da ti karkoli vrnejo za črno gradnjo.V nasprotnem primeru, bi se celo splačalo to počet.

Tako nekako.
m.

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   punce pomoč
8.12.2004 14:12:07   
saba
MARTITA hvala
upam da obstaja še kakšna lažja pot.....vseeno hvala:bravo:

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   punce pomoč
8.12.2004 14:25:04   
enci
Ojla saba,
kako zdaj??? Sele dobro sta se preselila pa vam bodo ze rusili??? Kdja pa bodo delali cesto??
Drugace pa nimam izkusenj s tem.
Upam, da boste resili po najboljsi poti.
lp
enci:metulj:

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   punce pomoč
8.12.2004 14:30:54   
saba
ja malo sem poizvedovala im mislim, da me bo tokalo samo plačat kazen in nič drugega ...no upam da bo samo to

ja to je pa želja države, ker na obali se bodo gradile dve avtoceste do hrvaške meje...ena čez šmarje, druga pa proti sečovljam ...ne vem zakaj in se mi zdi glupo, sam nas ni toliko da bi na obali rabili 2 avtocesti in tudi toliko turistov ni.

enkrat v letu 2007. Sem že vidla načrt avtoceste in naša hiška je prav pod njo. Tako da sem full žalostna, ker sva se z možem toliko trudla okoli nje, toliko časa in denarja je šlo zato, da nam bodo en dan vse porušili:((:((:((:((

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   punce pomoč
8.12.2004 14:45:47   
buškica
Saba,
martita ima prav, točno tako moraš narediti kot ti je svetovala. NA žalost ni krajše poti.

lp buškica

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   punce pomoč
8.12.2004 15:39:20   
bambi
Ja, Saba morala boš pridobit gradbeno, ker to ni več enostavni objekt.... pa še če se boš želela vpisat v zemljiško knjigo boš ga morala imeti.... glede na t, da sta si vidva prizidek že naredila, boš morala poklicat projektanta, da ti izdela tak načrt in nato dat vlogo na Upravno enoto za legalizacijo.... zraven spada seveda tudi lokacijska informacija in potrdilo o lastništvu.... potem ti bo geodet odmeril prizidek in izdal odločbo, ki bo šla na zemljiško knjigo, poleg tega boš pa morala spremeniti tudi namembnost.... šele ko bo postopek rešen, lahko zahtevaš odškodnino zaradi izgradnje avtoceste. Jaz bi na tvojem mestu res raje legalizirala ta del objekta, ker ni tako zakomplicirano kot misliš.... vseeno je bolje dati sedaj par tolarjev za ves postopek in potem dobiti odškodnino, kot pa ostati brez vsega, po možnosti še dobiti kazen....

LP Bambi

(odgovor članu saba)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?