Jo@n
|
Da ne bom ponovno pisala, bom kar kopirala s sosednjega čvekanja... kako sva ravno pred mesecem dni polepšala dan bodočima babicama in dedku... Midva sva danes naredila nedeljo za najlepši in enega najbolj pomembnih dni v življenju bodočih babic in dedkov. Ja, povedala sva jim... No, pa nazaj k začetku... Z izgovorom sva jih povabila k nama na kosilo, ker se vsi skupaj nismo videli že lep čas, in je lepo imet spet kakšno družinsko kosilo... Nihče ni slutil ničesar, kosilo je minilo, po sladici pa sva se prikazala z dvema paketkoma, skoraj indentična sta bila, le z drugačnima pentljama, in jih dava vsak svoji tašči... češ da imava malo darilo zanje. Aja, v paketkih so bili zaviti copatki s cofki, eni rumeni in drugi zeleni.... Tašča se je zasekirala, če je pozabila na kakšen rojstni dan ali kak drug pomemben dogodek, moja mami ni prav vedela, kaj naj z darilom. Seveda sta potem obe kukali in špegali pri robu, kjer se je malo darila videlo, ampak šment, obe sta bili brez očal pri roki... Nato moja mami začne, če prav vidi, pa ji gre na smeh, pa mal na jok, pa sprašuje če je to, kar misli, potem še tašča nekaj v tem smislu... Nobena si ni upala bleknit.. No, potem je darila pogledal še moj oče, in mu je bilo počasi jasno... A nadaljevanje? Ja, polno objemov, pa lubčkanja, pa nasmehov in solzic v očeh, zmajanja z glavo, češ "se mi je zdel da tole družinsko kosilo ni kr tkole..." Še oče me je presenetil, nama čestital in se zahvalil. Pa ravno on, ki ni čustvene sorte... V glavnem, starše sva sedaj poslala vsake na svoj konec, itak bo dejstvo, da bojo dobil vnukinjo/vnuka počasi prišlo za njimi. Tudi nama ni koj potegnilo, da bova v novi vlogi. Aja, seveda ni manjkalo nasvetov, ne smeš tega in onega, pa pazi se, pa počivaj, pa tako naprej... Uf, tole bo še pestro...
|