|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
14.10.2007 16:32:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ZAKAJ naj bi bil Carski Rez II
14.10.2007 16:36:32   
SašaR
Jaz mislim da je v statistiki, da jih v drugo rodi še vedno 70% s carskim in samo 30% po naravni poti.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.10.2007 17:26:33   
živa
CR drugič je vedno, če obstaja že vzrok za prvi CR pri mami (pa ne mislim, da se npr. ne odpiraš, ampak če imaš druge zdravstvene težave, npr. preozko medenico, resne težave z očmi ipd.).

Zakaj pa drugič, kadar bi lahko rodil po naravni poti - hja, lahko zaradi preventive, da se ne bi maternica raztrgala, sploh če še ni dve leti od prvega poroda, pa zaradi strahu, nemotiviranosti mame ipd.

Ne vem, jaz spadam v prvo skupino in žal moram že drugič rodit s CR. Zato pa se vedno dogovorim za spinalno analgezijo, da vsaj takoj lahko poljubčkam in pocartam otroka in doživim vsaj malo "poroda".

Lp,

živa

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.10.2007 17:29:10   
Anonimen
Ali mi lahko katera pove iz lastnih izkušenj kako poteka spiralna anestezija. Ali boli?
Hvala.

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
14.10.2007 18:07:24   
DEBELUŠKA30
To ni pravilo; če je bil CR v prvo, da bo tudi v drugo!!!
Če si imel CR v prvo, ga niti ne moreš zahtevati v drugo, če nosečnost poteka normalno, seveda! Če pa je drugače, pa nimaš izbire, kar se mi zdi tudi pravilno, saj nekatere ženske hočejo roditi po naravni poti za vsako ceno!!!(ne glede na posledice)
V Slovenija pa je itak praksa, če se le da po naravni poti, saj je CR "predrag"!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.10.2007 22:59:48   
PBJ
Če ima že enkrat CR (dokončanje poroda s CR), potem se ženska lahko v drugo odloči za CR ali za naravni porod.

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu DEBELUŠKA30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
14.10.2007 23:14:51   
Brisani uporabnik

(odgovor članu PBJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
15.10.2007 9:43:10   
ninocka
Jst sem imela prvic urgentni CR, zdej v drugo sem pa zelela rodit po naravni poti.
Potem sem pa brala mal o CR in posledicah za naslednje porode, pa se mal pozanimala in pac obstaja moznost strganja maternice med popadki. Po tehtenm premisleku sem se odlocila za ponovni CR - raj to, kot pa da se dejansko kaj naredi, pa ceprav je majhna verjetnost.
Torej bo v drugo CR bolj zaradi strahu (da nen bo pomote - ne bojim se naravnega poroda, ampak komplikacij), se bom pa odlocila za spinalni CR. Prvic te moznosti zaradi nujnosti poroda nisem imela.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

Neposredna povezava do sporočila: 8
15.10.2007 9:57:39   
eva1
Jaz pa mislim, da je v drugo tako veliko Cr, ker imajo ženske na izbiro tudi CR in se po večini vse odločijo zanj!
Ninočka-po statistiki je raztrganin maternice po 1 CR manj kot 1%-isto kot pri maternici brez reza, tako da zame to ni bil noben argument proti, sploh če zanosiš več kot 1 leto pa sekciji!

In tako je-če imaš težave z očmi, če imaš že vsaj 2 operaciji na meternici,hudo preeklampsijo..potem je CR v drugo nujen, če pa je bilo v prvo nesorazmerje med plodom in medenico, ni rečeno da bo v drugo tudi...lahko da malo prej rodiš, ali da je otrokova glavica manjša in bi lahko tudi po naravni poti rodil!

Jaz sem 1 rodila s Cr zato, zaradi med. vstave in velikega plodu, v drugo mi je odtekla voda, G mi je itak dal le majhno možnost da rodim po naravni poti, pa vednar sem se odločila za umetne popadke(ker svojih nisem imela), ki so mi jih šopali 11 ur, ampak se je splačalo, ni lepšega občutka, kot potem, ko dete dobiš v roke in si rečeš uspelo je(čeprav je imela obseg glave 38 cm!)! jaz sem bila tako srečna, da ni za povedat...pa še lulat, stuširat se lahko takoj greš, ni treba pazit na šive..no ampak nič ne odtehta tistega filinga, ko rodiš, ko se dete zajoka in ga položijo na  trebuh!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.10.2007 10:01:13   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka

Torej bo v drugo CR bolj zaradi strahu (da ne bo pomote - ne bojim se naravnega poroda, ampak komplikacij),

Vrjetno si ne predstavljaš koliko komlikacij je lahko po CR-veliko več, kot po naravnem porodu!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.10.2007 10:11:49   
emaa
Jaz sem imela CR zaradi medenične vstave dvojčka A, porod sam pa je potekal brez problemov, odprla sem se do konca, imela potisne popadke (je potekalo dokaj hitro, čakali smo zaradi užitnega kosila, ki sem ga predtem pojedla v porodnišnici), potem sem imela pa spinalni blok. KO bom drugič noseča, bi rajši rodila vaginalno, vsaj z možem in otorkom bomo po porodu lahko skupaj, ne pa da med operacijo ni smel biti prisoten, mene so samo mimo njega peljali, tudi skupaj nismo bili po porodu nič. 

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.10.2007 11:27:49   
DEBELUŠKA30
PBJ in ostale, v prvo sem imela CR (zaplet pri porodu-zastoj v prvi fazi), ko sem se odločala za drugo zanositev, sem se najprej pozanimala, če lahko izbiram in grem na CR (zaradi strahu, saj sem v prvo skoraj izgubila otroka), pa so mi v Kranjski porodnišnici in v Ljubljanski porodnišnici (ginekologi) rekli da NE, da nimam možnosti izbiranja in da bomo najprej probali po naravni poti.
Šele v tretji porodnišnici sem dobila ginekologa, ki mi je zagotovil, da mi bo naredil CR osebno in bom morala priti k njemu v porodnišnico, pa čeprav je to več kot 100km od mojega prebivališča!!!!!!!!!!!
Na osnovi najinega dogovora, sem se odločila za drugega otroka! STRAH PAČ NAREDI SVOJE!!!!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
15.10.2007 12:24:25   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 13
15.10.2007 13:10:56   
DEBELUŠKA30
Draga Živka, sem z gorenjske in grem rodit v Trbovlje, če pa te že razdalja zanima, sem jo šla pa tudi izračunat in ti jo prilepit:Skupna dolžina: 103.84km; čas: 1:09:22 (izračun preko Telekoma)!
Te še kaj zanimauser posted image ???

Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
15.10.2007 13:15:09   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
15.10.2007 13:16:07   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 16
15.10.2007 13:25:46   
DEBELUŠKA30
Živka, hvala za lepe žele, jaz ti želim enako!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 17
15.10.2007 13:39:29   
marjanaR
Tudi jaz sem imela prvič carski rez (čelna vstava), zdaj sem noseča 6 mesecev in kolikor vem, imamo možnost izbire - ali CR ali naravni porod. Sem mislila, da imajo povsod. Sicer pa si drugič želim roditi po naravni poti. Ne glede na vse ti pri CR, če si v popolni anesteziji, "nekaj" manjka, nimaš tistih prvih trenutkov. No, jih ima pa ati.

Neposredna povezava do sporočila: 18
15.10.2007 16:06:24   
ninocka
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

IZVIRNO SPOROČILO: ninocka

Torej bo v drugo CR bolj zaradi strahu (da ne bo pomote - ne bojim se naravnega poroda, ampak komplikacij),

Vrjetno si ne predstavljaš koliko komlikacij je lahko po CR-veliko več, kot po naravnem porodu!

Vem, da so lahko tudi komplikacije po CRju, sej so lahko po vsaki operacije, se tako nedolzni na pogled.
Jst nikol nisem pomislila na CR, tudi v prvo bi rodila naravno, ce ne bi bilo ogrozeno zivljeneje otroka.
Zdej me je pa strah, da se mi pac maternica ne raztrga in grem raj narest CR...ni bla pa to najlazja odlocitev (sem se odlocila sele zdaj, kaksen mesec pred porodom). Me pa brazgotina v nosecnosti zelo, zelo matra in ful boli, tko da je to samo se en + CRju, ker ne vem, kaj se dogaja z njo, nihce mi pa ne more garantirat, da je vse OK.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?