Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Čiščenje in kuhanje cvetače 13.10.2007 14:43:32
|
|
|
|
eya
|
Jaz dam zelene liste stran, ostalo pa razlomim na kose, niti ne tako majhne (odv. če jih kuham za jesti samo-kot prilogo ali v kaki čorbi), operem in dam kuhat.
|
|
|
|
RE: Čiščenje in kuhanje cvetače 13.10.2007 14:45:52
|
|
|
|
Anonimen
|
ostalo pa razlomim na kose, niti ne tako majhne (odv. če jih kuham za jesti samo-kot prilogo ali v kaki čorbi) Kolkk majhni pa naj bodo? Enkrat za v usta, približno? Kaj pa z belimi peclji narediš? So za pojest?
|
|
|
|
RE: Čiščenje in kuhanje cvetače 13.10.2007 14:59:00
|
|
|
|
Jessy
|
Mič, čist odvisno kako velike radi jeste. Jaz jih za v mineštro narežem na kar majhne koščke, oz. cvetove, medtem ko za prilogo pustim kar velike cvetove. Če jo ocvrem pa tudi kar ta velike pustim. Se pa med mešanjem, ko je kuhana, rada razdrobi, ak da prav mičkene ni treba delat. Beli peclji so za pojest, edino storž zavrzi. Aja, pa ta lepe zelene liste jaz narežem v mineštro, ker so zelo okusni.
_____________________________
http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte
|
|
|
|
RE: Čiščenje in kuhanje cvetače 13.10.2007 15:02:37
|
|
|
|
Anonimen
|
čist odvisno kako velike radi jeste. Ne vem, ker jo nisem še nikoli doma kuhala
|
|
|
|
RE: Čiščenje in kuhanje cvetače 13.10.2007 15:08:46
|
|
|
|
eya
|
Kako jo boš pa naredila? Samo skuhala, pa kake drobtine čez? Ali bo mogoče v juhi? Za prvo varianto so lahko večji kosi, za drugo pa manjši. Jaz jo dam v zelenjavno juho ta zadnjo, ker se res hitro skuha. Peclje manjše tudi pojemo, tistega glavnega pa ne.
|
|
|
|
RE: Čiščenje in kuhanje cvetače 13.10.2007 15:10:22
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: eya Kako jo boš pa naredila? Samo skuhala, pa kake drobtine čez? Ja, takole bo v redu za prvič. Se priporočam še za recept za cvetačno juho . Hvala obema . Zdaj grem pa delat .
|
|
|
|
RE: Čiščenje in kuhanje cvetače 13.10.2007 15:13:23
|
|
|
|
eya
|
Samo cvetačne juhe jaz še nisem kuhala. Naredim zelenjavo, najprej na olivnem olju prepražim malo čebule, nato pa dam razno zelenjavo not, tisto pač, ki je trenutno v hladilniku. Tudi cvetačo, če jo imam. A to pa veš, da drobtine na hitro prepražiš na maslu, preden jih daš čez cvetačo? Pa dober tek.
|
|
|
|
RE: Čiščenje in kuhanje cvetače 13.10.2007 15:14:13
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: eya A to pa veš, da drobtine na hitro prepražiš na maslu, preden jih daš čez cvetačo? Ja, to celo vem . Dober tek nazaj, če še niste jedli .
|
|
|
|
RE: Čiščenje in kuhanje cvetače 13.10.2007 22:39:10
|
|
|
|
cmokec
|
Če boš kuhala malo večje koščke cvetače, da jih kasneje zabeliš, v vodo dodaj čisto malo mleka, da bodo cvetovi ostali lepo beli. Drugače so bolj krem barve. Koščke lahko tudi malo pokuhaš v osoljeni vodi, nato pa jih paniraš in normalno spečeš v olju kot cvrtke. Juha Za juho narediš manjče koščke in jih kuhaš v osoljeni vodi. Dodaš lahko koščke krompirja, da je juha bolj gosta. Ko je kuhano, jaz dodam zmes enega jajčka in malo mleka, da je še bolj gosto. Lahkododaš poper, peteršilj, malo kisle smetane. Pri nas naredimo tudi musako s cvetače. Enostavno cvetačo malo pokuhaš, potem pa nalagaš plast cvetače, potem pa plast šunke in sira, pa spet plast cvetače. Vse skupaj poliješ z zmesjo kisle smetane in 1 jajca, potem pa pečeš v pečici, da se zapeče. Zraven pa solato, pa imaš kosilo.
_____________________________
Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).
|
|
|
|
RE: Čiščenje in kuhanje cvetače 14.10.2007 11:08:37
|
|
|
|
Enolla
|
Če boš pri kuhanju cvetaša dodala vodi malo mleka bodo beli deli še bolj beli. Užitna je pa cela - trše dele porabim za juho, ki jo delam kot cmokec (dodam še strok česna in muškatni orešček) ali pa v solati.
_____________________________
Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).
|
|
|
|
RE: Čiščenje in kuhanje cvetače 14.10.2007 14:03:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Če boš kuhala malo večje koščke cvetače, da jih kasneje zabeliš, v vodo dodaj čisto malo mleka, da bodo cvetovi ostali lepo beli. Tega pa nisem vedela, hvala za info. Včeraj je cvetača uspela, Mičica full slastno jedla
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 15.10.2007 19:19:08
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Čiščenje in kuhanje cvetače 15.10.2007 23:03:23
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR Če se cvetačo razkosa izgubi polovico vitaminov in še razkuha se. Bomo pa še to poskusili; polovica še čaka v hladilniku, da jo pohrustamo.
|
|
|
|
RE: Čiščenje in kuhanje cvetače 15.10.2007 23:09:30
|
|
|
|
Putka
|
Jaz jo na cvetke nareže, tudi zeleno zraven, pa na maslu prepražim. Potem zalijem in kuham še ene 15-20 minut in juha je gotova. Včasih zmiksam, pa nekaj celih cvetk pustim in so lepo čvrste. Dobra je samo na hitro skuhana v slani vodi (10 minut), lahko kot priloga ali kisana v solati. Pa surova za namakat v kak nacho ali guacamole..
|
|
|
|
RE: Čiščenje in kuhanje cvetače 15.10.2007 23:12:36
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Putka Jaz jo na cvetke nareže, tudi zeleno zraven, To misliš na liste? Da potem plavajo v juhi?
|
|
|
|
RE: Čiščenje in kuhanje cvetače 20.10.2007 11:00:24
|
|
|
|
MARTINŠČICA
|
Jaz sem v priročniku Sadje in zelenjava prebrala, da je cvetačo treba kuhati v nesoljeni vreli vodi največ 10 min. Lahko pa dodaš začimbe - kumino, ingver in muškatni orešček v prahu in soliš na koncu. Dodano mleko je, kot so že druge napisale za ohranitev bele barve. Če jo okisamo, izgubi nekaj dobrih učinkovin. Enako velja za brokoli.
_____________________________
200% MAMI
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki RECEPTI: Tri jesenske enolončniceNa jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?