Foxy
|
SANAYA, glede na to da te poznam že iz šolskih klopi bi rekla, da nisi ravno vse napisala o svojem problemu. Tvoj problem je tvoja nepripravljenost in nezrelost za otroka. Namreč kot mi je znano, si že pred porodom pričakovala kako bo tvoj otrok samo spal. Vsi so ti govorili, da otrok ni igračka in da ko dobiš otroka, da je on velikokrat (sploh prvih nekaj mesecev) v prvem planu. Ti pa še vedno pričakuješ, da boš igrala gospo, kot si jo vedno. Tudi kot vidim, ti vsi drugi sprehajajo otroka cele dneve. Tebi gre na živce, ker ne spi in bi se hranil non stop. Čeprav tvoj dojenček spi zeloooooo dobro, sem slišala, da spi 2-3 ure . Oprosti, ampak kaj bi ti še hotela? In kolikor sem izvedela, si ravno zato tudi nehala dojitim, ker pričakuješ, da zdaj pa bo spal po 6, 7 ur skupaj. Jasno, da so vsi okrog tebe jezni, mož te podpira ker sta vajena vedno okrog hoditi in tako je bolj komot, ker tako lahko vsi pazijo na otroka, samo vidva ne. Z otrokom se je potrebno ukvarjati, draga sanaya. In bolj bosta hodila okrog in ga bodo vsi drugi čuvali, bolj ne bo imel ritma in manj bo spal, če že tako želiš. Potrebno je odrasti in se posvetiti vajini štručki in malo manj stokati. Žal mi je da ti to moram napisati, ampak upam, da se boš vsaj malo zamislila, ker ti želim samo dobro. Ko boš postavila otroka na 1. mesto, ko boš malo manj živčna, če ti ne skočijo vsi v sekundi takoj na pomoč, ti bo vse lažje. Preučuj svojega otroka, igraj se z njim. Otrok ne more samo spati. Vem, da je težko, ko si celo življenje vajen, da te drugi pedenajo. Ampak zdaj pa moraš ti pedenati svojega otroka! In ne, ni res, da nisi vedela, da si moraš črpati mleko, ker kolikor vem, so ti to vsi govorili. Upam, da boš vzela ta post kot dobronamerno sporočilo (bila sem ostra ravno zaradi tega, da se boš zamislila)in se pomenila z možem, pa mogoče poslušala kaj ti govorijo tvoji bližnji. Odrasti!
|