|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   jasli
8.10.2007 10:06:45   
sreca212
Mene pa zanima, kakšen red je v vrtcih glede spanja (kdaj dajo otročke spat, kje spijo, ali jih samo položijo spat in gredo, ali so zraven...) in glede hranjenja (kdaj jejo, kakšno hrano jedo (kuhano kot za večje otroke ali kuhajo za njih posebej?),koliko obrokov imajo,...). Moja gre proti koncu leta v vrtec-jasli (če bomo imeli srečo, ker smo na čakalni listi) in bi rada se že malo pripravila na njihov urnik. hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: jasli
8.10.2007 10:16:33   
Gordana-3
naši imajo ob 8 zajtrk, malico ob 10 in kosilo ob 12.15-12.30. spijo po kosilu, vendar če je kdo zaspan, ga dajo tudi prej spat. naša ta mala včasih spi že po zajtrku, pa potem spet po kosilu. nič se ne boj, otroci se hitro navadijo na nov urnik. pri nas imajo približno isti jedilnik, le malo prilagojen pri določenih jedeh. spijo na ležalnikih, pri nas imajo v skupini še dve posteljki z ograjo. veš, da so zraven. eni zaspijo hitreje, sami, spet druge je potrebno božat. tvoja bo prišla v skupino konec leta, ko bodo vsi že lepo utečeni, tako da si bo vzgojiteljica lahko vzela tudi več časa zanjo. nič bat!

(odgovor članu sreca212)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.10.2007 10:44:53   
Nika v službi
Pri nas je zajtrk ob 8:30, malica ob 10:00, kosilo med 11:30 in 12:00.
Otroci I. starostne skupine (to so 1 - 3-letniki) imajo pri nas drugačen jedilnik kot otroci II. starostne skupine.

Spat gredo po kosilu, če je kdo zelo utrujen in zaspan tudi že dopoldan, jih je kar nekaj, ki jih starši pripeljejo zelo zgodaj, pa potem tam do zajtrka kar malce dremuckajo.

Spijo pri nas na ležalnikih (tisti, ki so navajeni) oz. na blazinah na tleh.

Predlagam, da vse, kar te zanima, preveriš na sestanku v vrtcu - saj ti vse razložijo, pokažejo....

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.10.2007 11:20:59   
mojsoncek
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Pri nas je zajtrk ob 8:30, malica ob 10:00, kosilo med 11:30 in 12:00.
Otroci I. starostne skupine (to so 1 - 3-letniki) imajo pri nas drugačen jedilnik kot otroci II. starostne skupine.

Spat gredo po kosilu, če je kdo zelo utrujen in zaspan tudi že dopoldan, jih je kar nekaj, ki jih starši pripeljejo zelo zgodaj, pa potem tam do zajtrka kar malce dremuckajo.

Spijo pri nas na ležalnikih

Tako nekako je tudi v vrtcu, kjer je nas mali moz. Pa se to... vzgojiteljice so zraven in jih uspavajo (no, vsaj tiste, ki jih je treba - ce ima kdo kaksen poseben ritual, ga probajo upostevati v cimvecji meri).

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.10.2007 12:35:10   
srki
Spat jih dajo po kosilu, to je okrog 12.00 ure, imajo ležalnike. Ali so zraven, ko zaspijo, ne vem.

Seveda imajo tudi kuhano hrano-kosilo. Poleg pa seveda še dopoldansko malico oz. zajtrk in popoldansko malico. Hrane več kot dovolj.

(odgovor članu sreca212)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.10.2007 8:55:46   
sreca212
hvala, ste me kar potolažile :)

(odgovor članu sreca212)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.12.2010 9:17:08   
mars25
drage moje, jaz delam v vrtcu ,sorry nisem iz slo sem iz slovaske,opravicujem se za gramatiko. Meni je bilo takoj cudno kadar sem gledla jedilnike pri nas.Pri nas je jedilnik za vse vrtec plus sola, par krat pise razlika za vrtec in vcasih imajo posebno jed jasli. Ma cudno je da, naprimer za zajtrk imamo sirovo strucko in sadni kefir in isto velicono imajo v soli-kako je mogoce to nevem. Sej tak malcek ima takos trucko skoraj na cel dan da je je a ne 15 letni otrok. U nas se jedilnik vrti v en krog. Otroci so po moje ze navelicani tega. Kar se tice hranjenja, vzgojitelico vprasajo otroke kaj zelijo jest. Ce je za mazat vprasajo ce hoce namazano ali ne in ali hoce cel kos al po, in ce je tudi mleko kaj hoce mleko ali caj. Pri malckih im nastimajo na kroznicke in jejo sami in im tudi pomagajo. Tudi prostore so po moje majhne. Pri nas na SK je vsak vrtec posamezna enota,ima svojo kuhinjo,vodstvo. Vsaka skupina ima po dve velike sobe. Eno igralnico,kje tudi jejo in drgo spalnico plus balkon ali A3 se mi zdi ful boljse ko tle. Tiste lezalnike sklapat, razklapat in se se niti neprezracijo in sobe majhne. Meni cudi da res niso povsod bolj prilagojene jedilnike vrtcu. V soli je itak po moje vse eno,ker starsi tezijo na zdravi prehrani ma mularija ne je skoraj nec kaj je zdravo, Starsi placujejo in vse gre v pomije,prej sem bila v centralni kuhinji in je zalostno koliko hrane gre v pomije. Priporocila bi sem vsem starsem naj pridejo par krat pokukat kako se obnasajo in koliko pojejo otroci. Mislim da otrocki v vrtcih rabijo kar pravo otrosko hrano: mlete kekse Plazma z mlekom je odlicna varijanta za zajtrk, zdrob na mleku-to iammo 1X na teden, mlecne strucke in za kosilo bolj enostavne stvrai- minestra in pecivo, ali kos mesa a ne juha, pire, spinaca in meso otrok ce vidi toliko kolicino hrana noce vec niti jest. Ma ko je malo robe na vozicku pojejo skoraj vse in meni tudi dela slabo ce mi kdo nalozi na kroznik vse in vem da moram pojest. Budte fajn to je bil moj pogled na stvar vse naj v 2011!Marianna

(odgovor članu sreca212)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?