|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čaj rdeče smrdljičke
8.10.2007 9:56:24   
Anonimen
Zanima me ali katera uporablja čaj rdeče smrdljičke in če katera ve, kje se ga da kupit.

Hvala.

< Sporočilo je popravil Frizerka RR -- 8.10.2007 12:12:02 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ČAJ RDEČE SMRDLJIČKE
8.10.2007 9:58:39   
Taula
Na tržnici.

http://www.splav.info/pisma_9_stran.html

Tu imaš en uporaben link. Preberi ga.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.10.2007 11:12:37   
varci
Ojla, zakaj pa je dobra tale rdeča smrdljička?

Hvala user posted image user posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.10.2007 11:41:55   
Taula
Odebelil naj bi sluznico.
Pije se ga pa samo med ciklusi..ko imaš M naj se ga ne bi pilo. In ko si user posted image tudi ne, ker škoduje.

(odgovor članu varci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.10.2007 22:49:33   
MamiBom
Tržnica. Moj mož jo je menda dobil v Bazilici v Cityparku LJ.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.10.2007 22:52:44   
MamiBom
IZVIRNO SPOROČILO: varci

Ojla, zakaj pa je dobra tale rdeča smrdljička?

Hvala user posted image user posted image

pater Ašič pravi, da pomaga pri zanositvi in je menda fajn, če jo pijeta oba. Sicer pa pomaga tudi za mehur, razne kožne bolezni, vnetje ledvic ...

(odgovor članu varci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.10.2007 8:45:54   
lana38
Dobi se tudi v Sanolaborju. Drugo ime pa je Krvomočnica.
LP

lana38

(odgovor članu MamiBom)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.10.2007 8:54:42   
MARTINŠČICA
Pri nas (KR) jo dobiš tudi v lekarni.

200% MAMI

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.10.2007 10:14:31   
titi3
Jaz pa sem glede te smrdljičke malce skeptična. Morala bi biti roza oz rdeča, vendar so cvetovi v smrdljički, ki jo dobiš na tržnici ali v Sanolaborju vijoličasti. Obstaja namreč tudi  krvomočnica (to je rod pod katero spada smrdljička), ki ima vijoličaste cvetove in ni prava za čaj. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Poleg tega sem prebrala v neki zeliščni knjigi, da so listi Smrdljičke (Geranium Robertianum) namenjeni zobobolom in v diuretične namene. Uporabljalo pa naj bi se suhe korenine vrste Krvomočnice(Geranium Maculatum oz Wild Geranium), ne Smrdljičke. Uporabljali pa so jo že Indijanci, in sicer proti razjedam v ustih, vnetju grla, diareji, ranam na želodcu, notranjim krvavitvam in zunanje hemoroidom.  Smrdljička pa naj bi zniževala raven sladkorja v krvi pri diabetikih.

Glede na to bi rekla, da celi rane oz sluznico v primeru ran. Ampak to naj bi veljalo za korenine krvomočnice z imenom Geranium Maculatum oz angleško Wild Geranium in ne za liste Smrdljičke.

Sluznico naj bi krepili le izoflavonoidi oz fito-estrogen.

Nisem sicer farmacev, ampak to sem sama prebrala in sem vam napisala. Želela sem strokovno razlago zakaj Smrdljička pomaga, pa je nisem našla oz sem našla pozitivne podatke le za zgoraj navedeno vrsto Krvomočnice. Zelišča so lahko zelo močna in imajo precej stranskih učinkov zato si vedno poiščem informacije preden kaj zaužijem.

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.10.2007 10:23:14   
metuLJchy
jaz sem čaj kupila v LJ pod arkadami na tržnici...ena gospa iz lesnega brda prodaja vse mogoče čaje...je pa zanimivo bilo prebrat od titi3 tekst..titi hvala za informacije

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.10.2007 12:38:35   
Taula
Vijočasti listi niso pravi.

(odgovor članu metuLJchy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.10.2007 19:00:59   
titi3
Na tržnici in v Sanolaborju so bili cvetovi, ko sem jaz kupovala 100% vijoličasti in gospa na tržnici je še vedno trdila, da je Smrdljička. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.10.2007 12:52:52   
lana38
Jaz imam pa še zdaj doma 2 vrečki iz Samolaborja in imam rdeče cvetove. Mogoče pa več različnih dobaviteljev dostavlja v Sanolabor.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.10.2007 16:34:28   
titi3
Mogoče! To pomeni, da je treba dobro pregledat user posted image vsebino vrečke!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?