|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne odpira ust
7.10.2007 12:41:47   
lee
pred kratkim sem pri mojem malčku pričela uvajati gosto hrano, pri tem imamo malo težavico, ker noče odpreti usta ko vidi žlico...????
prosim za vaše predloge?!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne odpira ust
7.10.2007 12:44:32   
Anonimen
Malo še počakaj. Pri nas je bilo isto, sem mislila, da bom diplomirala  iz tega hranjenja, pa ni mi bilo jasno, kako potem mame, ki nosi ravno "vzorne mame", naučijo svoje otroke jesti po žlici.
Zdaj vem, da sem samo po nepotrebnem komplicirala, je bilo pač še prezgodaj. Še vsak se je naučil jesti po žlici, ga ni, ki se ne bi.

(odgovor članu lee)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.10.2007 13:52:25   
živa
Koliko je pa star?

Če še ni pol leta, bi jaz počakala z uvajanjem, očitno še ni dovolj zrel. Če pa že je, bi mu pa najprej dala eno mehko žlico za igrat, naj jo nosi v usta in grize ipd. Morda bo potem odprl usta, ko ga boš želela nahraniti. 

Lp,

živa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.10.2007 16:20:02   
sazi
Moj sinko ni odprl ust do 10ega meseca - do takrat je bil samo na mleku in to na prilagojenemuser posted image . Sem 4 mesece poizkušala vsemogoče, pa ni hotel. No, še zdaj ni nek jedec, ampak je GH.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.10.2007 16:27:40   
Anonimen
Vztrajaj, vendar počasi, morda le žličko na dan, če noče več. Naša user posted image  je tudi sprva pri vsaki žlički jokala, potem pa je začela lepo jesti.

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
7.10.2007 16:31:03   
Anonimen
Koliko je pa star tvoj malček?

(odgovor članu lee)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
8.10.2007 9:38:51   
Boni3
user posted image Ojej,hvala bogu še en tak! No ne mislim v slabem smislu,ampak naša je tudi nekaj takega. Žlica se ji iz neznanega razloga zdi kot kazen al kajuser posted image  Stara bo 7 mesecev in ji že lep čas ponujam hrano pa ništa. Problem je ker ona že rabi kaj konkretnega,ampak ko ji daš nekaj v usta z žlico pa vse ven zmeče. Rajši ima bolj kompaktno hrano,ne tekoče. Dam ji npr riževe vaflje,banano,jabolka,krompir,celo sir sem nj dala poizkusit in ga je mlatila kot za stavo,samo ji potem nisem več dala,ker je premala in je to zanjo čisto preslano. Problem je v tem,da ona tega poje tako malo,mini,cuci,no v bistvu samo proba.Mleka stanka v hektolitrih....ponoči se spet zbuja.....skratka mamino veseljeuser posted image  Sem pa že skoraj do dr.prišla s tem hranjenjem. Enkrat bo že. Btw,ni moj prvi otrok,tako da nekaj prakse z uvajanjem gh že imam,pa je čisto neuporabna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.10.2007 11:07:40   
mateyka
pismu, moja je pa 2 mesca stara pa bi ji lahko mleko z žlico dajala user posted image začel se je , ko smo ji dajal sirup proti krčem in se je navadla žličko papcnt pred mlekom. zdej mami sam cmokcmok nardi in ji z žlico podrgne mal po ustih in že začne neki mljackat user posted image je pa drugač ful greedy na hrano in nestrpna pr hranjenju..

(odgovor članu Boni3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.10.2007 14:39:50   
Naja30
Naša se tudi kar navadila na žlico že zaradi ad3 kapljic, ki ji jih že od začetka tako dajem. Je bila pa tudi pripravljena na gh pri 5,5m. Na začetku sem ji dala v roko svojo žlico, ampak ni bilo uspeha, ker jo je ves čas valjala po ustih, za mojo žlico, kjer je bila hrana gor, pa ni imela časa odpret usta user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.10.2007 22:24:59   
Anonimen
Mi pa odpiramo usta kot veliki, samo všeč nam ni pa nič razen rižolinota! Ne jabolčka, ne banane, ne cvetače, špinače, bučk, krompirčka, polente, riža, skutka, piškot,... pa naj bo soljeno, sladkano, zmiksano, samo z vilicam pretlačeno,... pa ne preveč zaspan, ne preveč lačen, ne sit,... pa mami lahko afne zraven gunca, pa ni učinka! Rižolino takšen ali drugačen je pa NJAMI!

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
9.10.2007 18:02:09   
mojcapr
Jaz imam tatretjega otoka in je sedaj star 6 mesecev in noče jest nič drugega kot mleko na zizi, zaznoret. No pa vidim, da le nisem edina. Bo že, čeprav sta prva dva že kar lepo jedla pri 6 mesecih. No počasi bo menda.user posted image
no pa gremo zizat, me že kliče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
10.10.2007 10:02:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lee)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
10.10.2007 15:12:47   
nežek
No pa sem našla, kar me je zanimalo :) Še nekdo odločno zapre usta, takoj ko vidi polno žlico, sploh če je tadruga. Stara je 6,5 mes, gosto hrano uvajamo počasi od  dop 5  meseca (korenček, cvetača, brokoli, kuhano jabolko, surovo jabolko, hruška9 sprva je kar teklo, oz. odvisno od dneva. Zadnjič je pojedla malo hruško in 1/3 jabolka (kašico), pol je pa še glodala jaboko, naslednji dan pa tud ust ni odprla, jabolka se tud dotaknila ni,.. Včasih mi že živčki popustijo -ja kaj boš pa jedla? Pol smo pa spet pri mamici, a ne! No ja, ampak kašice od milupe ji pa gredo dol! Zjutraj najprej poje pri meni, ko pa vstaneva (čez vsaj 2uri), ji pa dam rižolino al pa kaj podobnega in pol je sita. Se bojim, da so te kašice presladke (čepra naj nebi vsebovale dodatnega sladkorja) in da sem jo mal na sladko navadla. Upam da bo kmal boljš :)

LP 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.10.2007 10:58:49   
kaya2007
naša tudi ne odpre ust za žlico, če ji dam pa kaj v celem kosu (npr. krhelj jabolka), jih pa takoj odpre in full liže user posted image  pa če jem sendvič tudi full zagrabi, se moram potrudit, da ne zbaše vse v usta ha ha user posted image  za kašico pa tudi slučajno ne!

(odgovor članu nežek)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.10.2007 20:21:52   
amy26
naša tudi ne odpre ust za žlico, če ji dam pa kaj v celem kosu (npr. krhelj jabolka), jih pa takoj odpre in full liže

naša je ista, stara je 6,5 meseca, GH sem začela uvajati pri dopolnjenem 6m, prvi teden je še pojedla nekaj žličk in odpirala usta (korenček, jabolko, bučka) pol pa kar odenkrat ni šans da odpre usta ko vidi žličko, še ad3 kapljic noče več na žličko.
Par dni sem naredila pavzo in danes sem spet poskusila z jabolkom, spet isto, pol je pa nekaj celo pojedla, ker sem ji dajala v roko skos nekaj da je nosila k ustom.
Ne vem pa kdaj se ji bo odprlo, upam da kmalu.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.10.2007 20:02:35   
darčif
ENAKO!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.10.2007 13:18:50   
lee
no vidim, da moj Lars res ni edini... čeprav je v zadnjem tednu le začel odpirati usti...user posted image user posted image user posted image . Sem mu kar malo bolj gosto kašo dala, ker očitno kar je bolj redko noče po žlici...no, sej mi tudi ne pijemo po žliciuser posted image .

(odgovor članu darčif)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?