|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomočnica vzgojitelice
5.10.2007 21:56:50   
Levči
Živjo mene pa zanima če lahko z srednjo šolo delaš kot pomočnica vzgojitelce?Jaz imam frizersko in trgovsko šolo.LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomočnica vzgojitelice
5.10.2007 22:06:37   
Anonimen
Ne. pogoj je vsaj 5 stopnja izobrazbe.Pa še to moraš imet veze, da prideš not brez prave šole.

(odgovor članu Levči)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
5.10.2007 22:20:51   
Naja31
A nni srednja šola 5. stopnja? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.10.2007 22:21:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Je user posted image .

Dokončani štirje letniki srednje šole=V.stopnja.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
5.10.2007 22:27:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Je user posted image .

Dokončani štirje letniki srednje šole=V.stopnja.

user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
5.10.2007 22:57:51   
Levči
JAZ IMAM 4.STOPNJO,AMPAK GREM DELAT ŠE 5.STOPNJO.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.10.2007 23:00:29   
Anonimen
Srednja trgovska in frizerska sta 4.stopnja. Drugač pa se (je)dalo. Uradno se po mojih info. več ne da. Edino če imaš srednjo vzgojiteljsko.

(odgovor članu Levči)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.10.2007 23:03:32   
Gina
kopiram iz zakona o vrtcih:

Pomočnik vzgojitelja mora imeti:

�� srednjo strokovno izobrazbo, pridobljeno po izobraževalnem programu za področje predšolske vzgoje ali
�� zaključen četrti letnik gimnazije in opravljen poklicni tečaj za delo s predšolskimi otroki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.10.2007 23:16:46   
Levči
HVALA GINA!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.10.2007 14:24:05   
tosja
Pomočnik vzgojitelja mora imeti:

􀂃 srednjo strokovno izobrazbo, pridobljeno po izobraževalnem programu za področje predšolske vzgoje ali
􀂃 zaključen četrti letnik gimnazije in opravljen poklicni tečaj za delo s predšolskimi otroki.

Ginauser posted image  user posted image  user posted image

Sam se pa v naši preljubi SLO najdejo ravnatelji, ki na te pogoje ne gledajo tako zelo strogo. Si lahko predstavljate vzgojiteljico brez posluha????????????????????
Jaz sem imela to čast, da sem jo poznala in delala z njo!!!
user posted image  user posted image  user posted image  Še danes se mi smilijo otroci, ki so obiskovali njeno skupino in starši, ki so to "spregledali". user posted image

V našem vrtcu imajo vse pomočnice vzgojiteljice VII. stopnjo, oz. ena je celo prof. user posted image  user posted image  user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.10.2007 7:46:43   
Blink1
IZVIRNO SPOROČILO: tosja

V našem vrtcu imajo vse pomočnice vzgojiteljice VII. stopnjo, oz. ena je celo prof. user posted image  user posted image  user posted image

No... glede stopnje je čisto odvisno. Tudi taka s VII. stopnjo je lahko čist mimo.

BTW... jaz sploh ne vem kakšno izobrazbo imajo naše v vrtcu. Vem samo, da je v  vrtcu Neja srečna in zadovoljna in to je tisto, kar je pomembno.

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.10.2007 9:46:54   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: N&N

No... glede stopnje je čisto odvisno. Tudi taka s VII. stopnjo je lahko čist mimo.

Se strinjam. Sam verjemi, da je razlika med njo in tisto, ki je končala srednjo kmetijsko.
Pa nič slabega ni na kmetijski, sam v vrtec pa ne spada!
Pa jih še najdeš. user posted image

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.10.2007 11:23:30   
Kimy
Moja kolegica je imela končano sredno šolo in ko je hotela iti za pomočnico vzgojiteljice je morala opraviti še obvezne predmete s pedagoške šole, da je lahko delala v vrtcu...

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.10.2007 12:54:33   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Kimy

Moja kolegica je imela končano sredno šolo in ko je hotela iti za pomočnico vzgojiteljice je morala opraviti še obvezne predmete s pedagoške šole, da je lahko delala v vrtcu...

Ja hvala bogu user posted image vsaj "šnelkurs" je nardila. Jaz sem imela 5 let psihologijo, pa pedagogiko, pa 7 let inštrument, pa plesno, glasbo... tak, da  user posted image

(odgovor članu Kimy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.10.2007 13:57:13   
Kimy
ko bi vsaj jst pr svojem poklicu mela kak "šnelkurs" user posted image
Tosja, a ti si hodila na pedagoško šolo? Sem slišala ja da mate zelo raznolike predmete, tko kot pravš, od plesnih do igranja glasbila....

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.10.2007 19:08:32   
Vesna
kot mama mislim,da je zelo pomebno za vzgojiteljice in pomočnice da so v prvi vrsti "tople" osebe,bolj kot vsa izobrazba je njihov čut za otroke,tega ti pa nobena stponja izobrazbe ne da.

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.

(odgovor članu Kimy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.10.2007 22:47:37   
Anonimen
Si lahko predstavljate vzgojiteljico brez posluha????????????????????
 Še danes se mi smilijo otroci, ki so obiskovali njeno skupino in starši, ki so to "spregledali". user posted image

In kaj če je brez posluha? A potem ni dobra vzgojiteljica? Saj ne hodijo k njej na solopetje.

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
10.10.2007 22:49:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: N&N

Vem samo, da je v  vrtcu Neja srečna in zadovoljna in to je tisto, kar je pomembno.

user posted image

(odgovor članu Blink1)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
11.10.2007 12:54:22   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: Vesna

kot mama mislim,da je zelo pomebno za vzgojiteljice in pomočnice da so v prvi vrsti "tople" osebe,bolj kot vsa izobrazba je njihov čut za otroke,tega ti pa nobena stponja izobrazbe ne da.

Saj s stopnjo izobrazbe nisem misla afne guncat user posted image

Se bo pa slej kot prej zgodilo, da izobrazba ne bo več tako pomembna in bo lahk vsak vzgojitelj user posted image

Glede posluha pa se Meta ne morem strinjat s teboj.user posted image

(odgovor članu Vesna)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.10.2007 13:04:56   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Vesna

Saj s stopnjo izobrazbe nisem misla afne guncat user posted image

Se bo pa slej kot prej zgodilo, da izobrazba ne bo več tako pomembna in bo lahk vsak vzgojitelj user posted image

Glede posluha pa se Meta ne morem strinjat s teboj.user posted image

Tosja ti dam po eni strani prav, vendar vsakič bolj delodajalci zahtevajo, da čim več veš in znaš, izobrazba jim ni važna. Sploh Avstrija in Nemčija.user posted image
Dobro, vsaj nekaj, da imaš od šole, ni pa nuja isti foh.

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
11.10.2007 13:09:24   
tosja
user posted image  na_go imaš prav v tujini se znanje ceni...pri nas pa bomo prišli na star "režim": 30 otrok v skupini, vsi delajo enake stvari...kot takrat, ko sem sama obiskovala vrtec.
Škoda...ves trud in delo se bosta izničila.

Se pa umikam s te debate - kr nekaj let šolanja, pa izkušenj, pa ogromno ljubezni, dajanja, veselja, sreče...
pol pa eni sam neki flancajo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
11.10.2007 13:10:32   
Anonimen

user posted image  na_go imaš prav v tujini se znanje ceni...pri nas pa bomo prišli na star "režim": 30 otrok v skupini, vsi delajo enake stvari...kot takrat, ko sem sama obiskovala vrtec.
Škoda...ves trud in delo se bosta izničila.

Se pa umikam s te debate - kr nekaj let šolanja, pa izkušenj, pa ogromno ljubezni, dajanja, veselja, sreče...
pol pa eni sam neki flancajo...

te razumem, zato grem tud jaz stran od tu. Preveč drek mešam.user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
11.10.2007 13:27:03   
Anonimen
Ah danes je povečini izobrazba le list papirja, ki ga praktično dobi vsak z malce muje, kako boš nek poklic opravljal je pa druga zgodba... OK. Glede na to, da ima danes že skoraj vsak diplomo, naj začno malce izbirati med njimi, čeprav sem še vedno mnenja, da za večino del ne bi potrebovali diplome. Naj mi nekdo razloži, zakaj potrebuje neka UE za "šalterjem", ki žigosa in podaljšuje vozniško ali prometno pravnika user posted image user posted image ??? Za v vrtec je po mojem najbolj pomembno, da so vzgojiteljice tople, da jih imajo otroci radi, pa da otrokom pustijo neko mero ustvarjalne svobode, ne pa da jih "ukalupljajo"...  V našem vrtcu imamo odlično pomočnico vzgojiteljice, ki dela v vrtcu že 24 let in ima srednjo šolo (pa ne vzgojiteljske). V enem letu pa so zamenjali že 2 vzgojiteljici (obe z diplomo) pa ji ni nobena segla do kolen...Obe sta se več ali manj ukvarjali samo s kurikulom. Obe je uvajala pomočnica vzgojiteljice, seveda za nižjo plače, kot sta jo imeli onidve... Mene nikoli ni motilo, če je imel kdo nižjo izobrazbo od mene...samo, da je dobro opravljal svoje delo. Kaj dobro - nekateri so ga celo odlično... Glede posluha pa, jaz ga nimam, pa me pravzaprav niti ne zanima, ali bo moja hči kdaj pela, ali pa nikoli.... No, ampak zaenkrat odlično poje. Tudi tisto, kar jaz narobe zapojem zna ona pravilno, vsaj meni se zdi tako...

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
11.10.2007 18:04:39   
Magi*
se strinjam z N&N in Mišo99!

tudi mene ne zanima kako izobrazbo imata vzgojiteljica in pomočnik vzogijteljice moje hčere, sam da je ona zadovoljna, da ji pustijo in spodbujajo ustvarjalno svobodo in so topli in srčni ljudje (z zdravo kmečko pametjo).

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
11.10.2007 20:18:20   
Tanayya29
No,jaz sem pomočnica vzgojiteljice,končano imam srednjo vzgojiteljsko šolo ,strokovni izpit,in upam,da mi že končno uspe končat faks...

Se pa popolnoma strinjam z zadnjima dvema (magi in miša).
Vzgojitelj pač mora imeti posluh za otročke,jim znat prisluhnit,ne pa sam mahat s kurikulom.

No,sej v končni fazi je nekako pomembno predznanje..vendar izkušnje in praksa,to pa šteje največ...

Meni je tako lepo slišat,ko so starši zadovoljni z nama z vzgojiteljico,in to tudi naglas povedo...
In,ko otroci z veseljem pridrvijo v skupino,in se v njej super počutijo...

to je tisti pravi fitbek...zadovoljstvo z obeh strani,zaupanje staršev in ,dobro počutje posameznika v skupini...!

no,se strinjam,seveda so tukaj tudi programi,cilji..na kratko kurikulum..ampak to so že druge stvari,in ne ne delamo več tako kot pred 30 leti..vsaj v našem vrtcu ne...

LP.

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?