|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neprevidni otroci :(
5.10.2007 12:09:10   
solatja
povejte mi, če je sploh kaka rešitev za tele male neprevidneže. poleg tega, da se vsak dan vsaj 10x nekam butne, kar ne izzove nobenih solz in da je že 3x padla iz postelje direkt na glavo, je še včeraj padla v vrtcu in si prebila čelo (na srečo ni bilo treba šivat user posted image ). in še isti dan se je v trgovini fajn butnila v en rob, skoraj na isto mesto user posted image stara je pa 15m. a mi lahko potolažite, da gre samo za kako dejmo-se-čimbolj-butat fazo, al je pač nepreviden karakter in bo taka ostala? user posted image kako huda poškodba bo morala biti, da jo bo izučilo? user posted image res je, da nikoli ni bila previdna, ampak praktična na 2-3 mesece se nekak močneje poškoduje, in to že odkar se zna sama premikat user posted image

je še kakšna s takimi izkušnjami?

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neprevidni otroci :(
5.10.2007 12:13:34   
Aja32
Naš je star 2 leti, pa skoraj vsak dan dobi buško ali pa modrico...user posted image user posted image user posted image Ne vem - ravno zadnjič smo bili na vrtčeskem dvorišču in je bila zraven tobogana v pesku velika luknja... Če ni stopil 10x vanjo in padel, naj me vrag... Pa sem stala poleg in mu govorila, da je tam luknja, naj pazi, pa ni nič pomagalo... Itak pa nikoli ne gleda pod noge...
Jaz sem se že nekako sprijaznila s tem...

lp A

< Sporočilo je popravil Aja32 -- 5.10.2007 12:14:02 >

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.10.2007 12:16:03   
Aja32
Naš je star 2 leti, pa skoraj vsak dan dobi buško ali pa modrico...user posted image user posted image user posted image Ne vem - razvno zadnjič smo bili na vrtčeskem dvorišču in je bila zraven tobogana v pesku velika luknja... Če ni stopil 10x vanjo in padel, naj me vrag... Pa sem stala poleg in mu govorila, da je tam luknja, naj pazi, pa ni nič pomagalo... Itak pa nikoli ne gleda pod noge...
Jaz sem se že nekako sprijaznila s tem...

lp A

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.10.2007 12:48:56   
srki
Po mojem je en velik živček, hitra in posledično so tu padci. Pa verjetno še nepredvidljiva, saj je stara 15 mesecev.

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.10.2007 13:02:03   
Nika v službi
Kaj pa vem, naša je pa že od vsega začetka zelo previdna.... si kar  zapomni opozorila na razne luknje, robove....

Odkar je shodila (pri 13 mesecih), še nismo imeli kakšnih omembe vrednih poškodb (hvala Bogu!). Seveda se občasno kam butne, se spotakne, ko teče, in pade, 1x je padla s postelje, ko je plezala po ograji, ampak kri ni nikoli tekla, eno konkretno buško je imela samo 1x.

Sicer pa kot je omenila srki, je še bolj na začetku, pa še ni povsem stabilna... očitno pa je tudi tip, ki je precej brez strahu... eni so pač taki, si veliko upajo in posledično pride tudi več poškodb. Saj ne veš, kaj je bolje - vse ima svoje prednosti in slabosti.

Zavaruj jo, kolikor se da, sicer pa.... potrpljenje!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.10.2007 14:31:32   
Anonimen
To se dogaja zelo živahnim neprevidljivim otrokom,takim,ki se ne zavedajo nevarnosti,ki jih prav nič ni strah.Hitro so,vse hočejo naenkrat,da ne bi kaj zamudili in stem postanejo nepazljivi,po domače štorasti.

jaoj,če se spomnim koliko strahu sem dala čez z mojimi,sedaj nadaljujem z mojim vnukom.Povsod jih je bilo dosti in skoraj vedno so jih skupili.
Preveč za naštevat,bi roman do jutra pisala.sedaj je bolje,ko so veliki,le kakšna brazgostina je ostala.No ja najmlajša se je še pri 16 valjala po pločniku sredi Izole.Govorila je in govorila in nekaj razlagala meni in njeni sestri,pa ni gledala kod hodi,pa jo je kar naenkrat zamnjkalo,našla sem jo pod nogami.user posted image
Pa tudi naš Timi,kar na ravnem ga zmanjka,pa pogrne na nos.
Taki so,nič se ne da pomagat.

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.10.2007 14:47:10   
solatja
ja, ampak ona je shodila pred 13 mesecem, in je zdej že dovolj stabilna, da že teče.
mogoče je tudi moja napaka, da je ne ujčkam, kar se tiče plezanja na igrače (kolo, tricikel ipd.), vendar od tam še ni staknila nobene hude buške. skratka, učim jo, da se naj sama znajde, da naj sama ven spleza. pa še s kolesa se velikokrat spravi tako, da gleda popolnoma v drugo smer in je verjetno z mislimi že pri drugi igrači user posted image user posted image

verjetno je res, da bom morala potrpeti, ampak res mi je hudo včasih, ko jo gledam... user posted image
ah ja.
user posted image

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.10.2007 18:02:36   
piščanc
naša prva je bile ekstra previdna, se sploh ne spomnim, da bi kdaj ornk padla. je pa zato drugi otrok toliko manj. sploh se ne pazi.

bi rekla, da je to del karakterja. sčasoma je bolje, ampak še vedno pokairamo kakšno buško, premaknjen zob,....

iz malega zraste veliko

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.10.2007 23:19:08   
šnucika
naša je shodila pri desetih mesecih in od takrat ni mira!
Razbit nos že štirikrat,prebita ustnica neštetokrat,kolena potolčena celo poletje,popraskana...tudi opekla se je že dvakrat na žarnici...da o buškah ne govorimo.
Kakšno minuto joka...potem pa spet divjanje naprej.
sedaj ima 22 mesecev in še vedno ni previdna,čeprav jo opozarjamo,svarimo...jo vlečemo stran od "kritičnih točk"...nič ne pomaga.

Očitno bo treba paziti nanjo še kakšno leto,dokler ne bo znala sama preceniti,kaj je nevarno in kaj ne.Pa ko bo že razumela,zakaj je ne pustim, naprimer, skakat po postelji ritensko,plezati po lestvi in vseh možnih ovirah,ki jih vidi,skakati v vsako luknjo.....

Nekateri imamo pač preveč pogumne otroke....ta izraz mi bolj sede kot neprevidni.user posted image

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.10.2007 9:26:29   
papica2
Naša je tudi bila taka takoj ko je shodila (11 mesecev). Povsod je hotela biti, še malo nestabilna in posledice: nismovečštelikolikokrat padcev na glavo, prebito ličke (padla na vrata od popmivalnega stroja), buške, ... Sem se že spraševala, če bo ta otrok sploh dočakal dve leti. Zdaj je stara 27 mesecev in je hvalabogu malo boljše: je veliko bolj stabilna in se vsaj včasih zaveda, da lahko kam pade, tako da na glavo sploh ne pada več, se pa zgodi še kakšno odrsano koleno ali kakšna praskica po nogicah.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.10.2007 9:52:42   
dory
nas je zarad razvojnih tezav ogromno padal..pri enem letu sem bla na tem,da si omislim uno celado za epileptike...kaj vse je izvajal pri padcih...kolikor se je dalo smo ga lovili, pa vseeno je cepnil, najveckrat takrat,ko je bila moznost minimalna...to je bilo pogosto do drugega leta...sedaj je boljse, ceprav mi se vedno pada...kar tako na lepem...veliko preprecis, veliko se navadis....ampak roko na srce...ce bi jaz tko padla k tamal, bi se ze zdavnaj ubila, tko da ocitno tile tamali znajo po svoje tud pastuser posted image

(odgovor članu papica2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.10.2007 10:11:43   
Marogica
Za naša dva lahko rečem, da je bila faza...smo hodili plavi in bušksti naokoli, da me je bilo sram, kaj bodo drugi rekli, češ kaj z otrokoma doma delava...user posted image  Pa so me v vrtcu potolažili, da nismo edini...user posted image  Zmeraj sem se čudila, kako lahko otrok poleg mene, na ravnem padeuser posted image ....

Tako, da....bo minilo....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.10.2007 9:15:13   
Metuljček Cekinček
Sem najprej pogledala, koliko je stara, ker je tudi pri nas bilo tako. Kakšne 3 mesece po tistem, ko je shodil, ko se mu je verjetno zdelo, da je dovolj stabilen in si je posledično več upal. Na glavi same buške, kolena čisto potolčena.

V enem tednu smo bili dvakrat na urgenci. Najprej se je metal po kavču sem in tja, potem se je pa kar naenkrat zagnal naravnost v rob mize - kri je tekla v potokih, imel je preklano zgornjo ustnico, šivi niso bili potrebni. Naslednjič je želel splezati po policah v "špajzi" in mu je padla steklena posoda z medom na glavo (hvalabogu se ni razbila), solze v potokih (mami je tudi jokala user posted image ), celo levo oko je imel 2 dni tako otečeno, da je komaj gledal, nič ni bilo zlomljeno, še dva tedna je imel vse črno okrog očesa. V obeh primerih sem stala zraven njega, pa se je vseeno zgodilo user posted image .

Samo toliko, da ti bo mogoče malo lažje, da so tudi drugi otroci štorasti. user posted image
Je pa ta faza minila v dveh do treh mesecih. Še vedno so buške in poškodbe, ampak ne tako pogosto.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?