|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   strah
5.10.2007 12:08:15   
Anonimen
sem v 6 tednu nosečnosti in moram povedati, da do sedaj nimam še nobenih >težav< v meni pa je prisoten strah, kaj če pride so ss,,,,,,kaj če se plod ne bo videl, kaj če sploh nisem noseča.....?
Pa me zanima ali tudi druge tako skrbi?, kako pregnati te slabe misli?

lp
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: strah
5.10.2007 12:19:51   
malamalinca
Si dolgo potrebovala, da zanosiš?

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.10.2007 12:25:34   
polma
user posted image user posted image user posted image

Jasno da nas vse skrbi! Saj smo na RR-ju večina z raznoraznimi slabimi izkušnjami. Jaz sem tudi v 6tem tednu, imam pregled čez 2 tedna. Zbudim se z bolečimi težkimi prsmi, pa jih kljub temu cel dan pretipavam, da vidim če so še napete. Najprej sem imela volčji apetit, pa sem se bala da se bom razlezla, zdaj apetita nimam pa že mislim da je to slab znak. prvič v življenju imam beli tok in stalno laufam, na wc gledat, če ni slučajno krvavitev. Zelo napet trbušček že imam, strašno me je ščipalo, zato stalno preverjam temperaturo-če ni ss, pa imam že vnetje. A moram še naštevat?
verjetno smo vse prestrašene. jaz sem zelo vesela. in ponosna. Kaj pa če? Kaj  pa če?

No, a vidiš kako sem obsedena, upam da se ti zdim totalno smotana in zdaj vidiš, da obstajajo še hujši komplikatorji kot si tiuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.10.2007 12:39:10   
polma
Očitno te nisem spravila v dobro voljo. Ja, saj ne rečem- mogoče mam res malo netakten način humorja. hotela sem ti na svojem prmeru povedat, da je tudi mene zelo strah. Po dolgem in počez sem prebrala že vse možne grozne zgodbe z RR-ja, če ne štejem svojih slabih izkušenj zraven. Ampak-- dajva se veselit, prav? tudi če bo kaj-BOGNEDAJ!!!- narobe, ne moreva midve nič spremenit, a ne?

Kdaj imaš pa pregled? Te bom obvestila, kako je z mano-jaz ga imam čez  2 tedna. Do takrat pa lahko vsak dan napišem kaj vse me skrbi, če ti bo lažje da sva dve tako zaskrbljeni. prav?

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.10.2007 12:45:34   
TinkiBinki
Uživaj v sreči in misli pozitivno. Meni je prvič ful srce nabijalo, preden sem videla, da je vse ok, da se plodek vidi in da srček bije, potem kasneje je te pa osreči vsaka brca in kobacanje. UŽIVAJ!

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.10.2007 13:05:41   
Anonimen
poloma si me spravla v dobro voljo. Jz mam kontrolo 18., kdaj pa ti?

drgač pa men tud fest psihira.

lp

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
5.10.2007 13:14:47   
polma
No, a vidiš,jaz pa 19! Ti boš prej mirna kot jazuser posted image ! grem, dost je blo za dans. Veeen, na soooonce!!!! Se javim. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.10.2007 14:03:53   
Sarina
Zdravo vsem! Sem še ena, ki jo je grozno strah user posted image .
Januarja sem imela SS. Zdaj sem noseča 5 mesecev. Do 4 meseca me je blo skoz strah splava, potem sem se 1 mesec mela fulll vredi , zdaj pa me je vedno bolj strah prezgodnjega poroda, ker je vse skupaj nevarno nizko - sploh pa ko mi to povejo se mi skozi zdi, da me grozno dol tišči vse skupaj. Pregled imam 17.10. in komaj čakam. Ne vem kaj mi je, da me je tak strah. Bom se mogla malo spravit v red, ker samo sebi škodim, nič drugega ni.
Prva nosečnost pred 4 leti je bila čisto drugačna, pa čeprav je tudi bilo rizično in vse skupaj nizko, pa me sploh ni blo nič strah, sploh nisem pomislila na kaj slabega.
No, tak da vse, ki vas je strah - čisto vas razumem, pa vse dobro vsaki posebej user posted image user posted image !!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.10.2007 16:17:16   
Ayo
Odgovor je sicer vse prej kot optimisticen, ampak strah te bo spremljal skozi vso nosecnost, kot bi se vzpenjala po nadstropjih, uspesno prehodis enega in imas strah pred naslednjim. Se pa pocasi navadis s tem upravljat in zivet.
Vsekakor pa ne pretiravat!

Pa srecno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.10.2007 16:24:26   
nInAzWeRiNa
ja tut mene je strah vsega danes sem nepričakovano zvedla zauser posted image user posted image  in valda mal me je strah da se te sanje končajo... ampak mormo bit optimistični in si govort da bo vse v najlepšem redu. želim ti vse naj naj v,sej bo vse ok boš vidla
lp

*najin sonček Teja*
24.5.2008/9:10

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.10.2007 16:51:21   
Bingica
Pozdravljene!

Sem nova na forumu in imam za sabo ze en ss 4.6.07 ( odmrtje ploda v 12 tednu nosecnosti ).
Danes sem spet zagledala user posted image  in sem ZELOO VESELA. Kljub vsemu pa me je ze obsel strah, kaj ce bo spet kaj narobe. Prvi pregled imam 17.10. Dokaj hitro, namrec prejsnjic sem imela zm 22.3. in me je ginekologinja narocila na prvi pregled 27.5.

Ne vem koliko imate kaj izkusenj in znanja, a zanima me, ce slucajno veste kdaj se vidi srcek? Namrec, ko bom sla na pregled bo nosecnost trajala nekje 6 tednov. A bom ze videla srcka? Ene pravijo tudi, da se takoj vidi.

Hvala ze vnaprej za odgovore!

Vsem pa zelim lepo nosecnost in cim manj sekiranja!

PAPAuser posted image

(odgovor članu nInAzWeRiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.10.2007 16:56:30   
cindy
Na zalost se ti bodo take misli vsiljevale celo nosecnost. Jaz sprva nisem verjela testu . CLEAR BLU mi ni nic pokazal baby chek pa je bil pozitiven. Vendar ker je izgledal nekoliko Česki mu nisem verjela do obiska pri ginekologu. Kasneje se srecujes z drugimi mislimi , ki ti jih delno odpravi nuhala svetlina. Nato gledas kaksne resnicne zgodbe in spet te skrbi. Izogibaj se teh oddaj in govora o hudo obolelih otrocih, misli pozitivno, cuvaj sebe in malega. Lepo rastita in se razvajajta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.10.2007 18:49:35   
Naja30
Kot je predhodnica napisala, celo nosečnost se pojavlja kakšen strah.

Najprej je strah do konca prvega 3-mesečja zarad splava, potem se približuje morfologija UZ in strah, kaj pa če, potem pa je že strah za prezgodnji porod.

Vse to sem že enkrat dala čez in zdaj se ponovno bojujem s strahom (ta prvim). Verjamem pa, da bo vse ok.

(odgovor članu cindy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.10.2007 12:54:03   
Estrella*
Bingica, čestitke za user posted image .Srček naj bi se videl od cca. 5,5 tedna naprej. Če si imela točne in redne M in je tvoj izračun pravi bi se ga že lahko videlo. Odvisno pa je tudi od kvalitete UZ, ki ga tvoj G premore. Več možnosti, da se ga vidi, če ti dela vaginalni UZ.Upaj na najboljše. Držim pestiuser posted image

(odgovor članu Bingica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.10.2007 13:03:33   
Marogica
Kot so že ostale napisale, se strah pojavlja skoz celo nosečnost. ene je strah zgpdnjih krvavitev, ss, če bo z otrokom vse v redu,...pa vse do poroda...

Če je možno, probaj takšne stvari odmisliti in gledati predvsem pozitivno. Konev koncev gre za tvojega še nerojenega otroka in predvsem zate. In sama si rada srečna in vesela, mar ne?

VSe lepouser posted image user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.10.2007 13:54:56   
mami_miki
Ko so do mene prišle takšne misli...sem raje začela obratno razmišljat..kako bo zdrav, kako se z njim sprehajam, kaj mu bom oblekla...take pozitivne stvari,,,da ne ustvarjaš sama z misimi tega, da bo se bilokaj slabga zgodilo, ker s svojimi mislimi ful vplivaš na malčka v trebuščku...pa če redno hodiš na preglede, pa ti zdravnica reče, da je vse ok...se malo s tem pomiri (vedno pa lahko gre kaj narobe...)...ti misli na lepe stvari-pa kako ga carklaš, pa kako se ti smeji...pa kako uživa v trebuščku pa se igra s popkovnico, pa jo mota okrog noge- vglavnem, kako mu je prijetno...božaj ga z mislimi,saj ve on...vse.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.10.2007 7:07:33   
31154a
pozdrav vsem ki ste nosece!jaz sem noseca 10tednov in me je tudi strah da bi blo kaj narobe!imam ze eno 4letno hcerko!naj vam povem da me je zelo strah da bi blo kaj narobe z otrokom,pri prvi nosečnosti tega straha nisem imela!lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?