|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne pove za lulat in kakat
4.10.2007 21:37:00   
nastika
user posted image Živijo Jaz imam malo drugačen problem. Kako naj mojo punco staro skoraj tri leta naučim da pove za lulat in kakat. Vedno se namreč polula v hlače ali pokaka. Planico sva dali vstran v drugi polovici avgusta podnevi in ponoči. Ponoči ni problrm se ne polula samo podnevi. Na kahlico ali wc gre če jo kdo spomni user posted image  

NA POMOČ ZMANKALO BO HLAČKuser posted image  

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 5.10.2007 11:30:11 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NE POVE
4.10.2007 22:41:40   
lex
Naj te potolažim, tudi moj skoraj 3 letnik je tak. Drži se za luleka in ko ga vprašam a grema lulat, je ne. V naslednji minuti je pa prepozno in so hlače mokre. sicer ne polula vsega, tako da morava še vedno lulat, ampak gate so pa mokreuser posted image . A je sedaj začela hodit v vrtec? včasih je tudi to travma in obdobje. Moj sedaj od začetka šol. leta ni hotel na kahlo kakat, ampak izključno v plenico, poleti pa samo na kahlo. Tudi v vrtcu ne pusti, da bi bil brez plenice. Tako je bolj siguren. Bo že, še nobeden ni ostal v plenicah. Jaz mu sicer vedno rečem, da bom huda naslednjiča, pa mogoče za kako krat zaleže. Ne "upam" pa si bit huda ker pol je itak vse narobe in bi si spet kaj premislil. No mi smo tudi že poizkušali z zvezdicami za suhe hlačke. No 2 dni smo jih risali, pol je pa rekel, ne več zvezdic, ampak učinek pa še držiuser posted image user posted image .
upam, da čimprej rešita zadevo.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu nastika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.10.2007 6:47:22   
caillou
Ko smo dali plenice stran je bila glavna tema pogovora lulanje in sicer "a te kej lulat.... zdej te pa sigurno že lulat tišči...a greva na stranišče lulat...no, zdej ti je pa ušlo, k te tri sekunde nisem opozarjala...

Pa to je normalno, saj se mora otrok ja navadit, da sam začne paziti na to. Seveda da se nekoč bo, vendar s tvojo pomočjo hitreje. Opozarjaj jo, pa vama mogoče hitro kakšna lulica ne uide v hlače.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu nastika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.10.2007 7:02:15   
mika
tud mi imamo skoraj tri letnico, ki se ne more ločit od pleničke. jo vprašam, če gre lulat, pa reče ne. sicer hodi na školjko zjutraj in zvečer, čez dan pa sploh noče. če jo pa kakat pa sploh noče na školjko, ampak se skrije za kavč in opravi v pleničko.
zaradi vrtca (letos je prvič šla), sem za nekaj časa opustila odvajanje, sedaj pa jo  bom začela redno opozarjat.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.10.2007 8:19:39   
aluš
Tudi našega je bilo včasih treba kar na silo na WC posadit. Pa spraševat če gre lulat en pol leta skupaj. Pa vmes je še imel fore, ko se je lepo kar v hlačke. Že nisem več vedela kaj naj (prvi se je odvadil plenic pri 2 letih in 2 mesecih v 14 dnevih totalno), tamal pa je pri skoraj treh letih še kar take fore izvajal. Sem ga podkupila. Če bo par dni v redu, dobi valjarja na daljinca (ta velik je ravno dobil formulo za RD). Po treh dnevih OK stanja sem mu brž kupila valjarja (Akcija Špar 2.00o sit, delal je ene 14 dni), ampak do takrat je naš tamal z njegovimi forami polulanimi že nehal.
Taka je moja izkušnja, mogoče ne najbolj vzgojna, samo pri našem tamalmu najbolj pali če ga malo podkupiš.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.10.2007 9:06:21   
Pikaču
Evo, me z mojo hčerko sva ravno dva tedna brez plenic podnevi in ponoči, stara pa je 2 leti pa skoraj 2 meseca user posted image . Moram povedati, da so jo v vrtcu navajali na kahlico že od januarja oziroma mislim da že prej, in v vrtcu je vedno lulala v kahlico doma pa ne. Postopoma sem jo imela brez planice čez dan, pa ji je kar ušlo.
Tudi sedaj je bilo prve štiri dni veliko nesreč v hlačke, ampak potem pa kot da bi odrezal, pa pove in za lulat in kakat. Isto v vrtcu. Res pa je, da sem jo dajala na kahlico vsako uro, skoraj, tko da me je mela že vrh glave, ampak vedno se je pa polulala, drugače tud zlo velik pije.

Svetujem ti, da jo spominjaš na lulanje kar pogosto, pa ne obupat, pa bo. Držim pesti.

(odgovor članu aluš)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.10.2007 10:51:39   
nastika
Moje dame hvala za nasvete. Bomo vstrajali naprej

(odgovor članu Pikaču)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.10.2007 14:21:02   
Anonimen
pri nas je pa problem, ker noče s kahlice. a tako mali otrok lahko dobi hemeroideuser posted image .

Mi smo ga začeli odvajati od plenic, ko še ni znal govoriti. Jaz sem ga dala pač vsake kvatre na kahlico, kjer se je polulal. Če smo pa bili zunaj pa sva rožice zalila.

Če sem pozabila in mu je ušlo, sem ga samo vprašala: kje moraš lulati? Je takoj vedel, da se ne sme v hlače. Potem kasneje sem že videla, da se je prijel za luleka in sem ga dala dol. Zdaj pa že lepo pove, da ga je kakat (lulat in kakat) in nič več ne sprašujem.

Probaj jo sama najprej dajati na kahlico... ČE se pa polula, pa naj ti obvezno pomaga čistiti

(odgovor članu nastika)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
5.10.2007 14:22:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetov kruh

pri nas je pa problem, ker noče s kahlice. a tako mali otrok lahko dobi hemeroideuser posted image .

Ja, lahko, poznam punčko, ki jih je imela tako majhna in seveda sploh ni smela sedeti na kahlici.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
5.10.2007 14:27:17   
Anonimen
Splišni in kaj naj naredim? ČE ga dol hočem vzeti, potem mi govori, da bo še kakaluser posted image . pa za minutko vprašam, in spet...  Pa mogoče se sliši čudno, ampak res kakauser posted image . Včasih jo tak napolni, da skoraj sedi v user posted image . Jaz ne vem, po kom ima to rituser posted image .
Samo res, včasih sedi po 10-15 minut user posted image . Ma kaj, pol ure je že tudi sedel

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
5.10.2007 14:30:53   
taška30
ČE se pa polula, pa naj ti obvezno pomaga čistiti

Kaj pa imaš za čistit? Naša, če se že polula, ni nikoli nič po tleh, vse hlače popijejo.user posted image  Razen če misliš, da jih da potem v stroj. Samo jaz jih itak najprej dam sušit nekam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.10.2007 14:34:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: taška30

ČE se pa polula, pa naj ti obvezno pomaga čistiti

Kaj pa imaš za čistit? Naša, če se že polula, ni nikoli nič po tleh, vse hlače popijejo.user posted image  Razen če misliš, da jih da potem v stroj. Samo jaz jih itak najprej dam sušit nekam.

user posted image  pri nas je bila vedno po tleh fajn lužica.

Mogoče zato, ker je zadrževal, pa je bilo dosti več urinauser posted image . to mi je pa čudno, da ni lužice. kakšne hlače pa ima' spužvasteuser posted image

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
5.10.2007 14:37:38   
taška30
user posted image  Ne, čist navadne.
Je pa res, da razen v izrednih razmerah (glej mojo temo na tej strani) najbrž ne spusti čist do konca, ampak prej 'stisne'. V 'unih razmerah' pa še njena postelja popije.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.10.2007 14:47:20   
Anonimen
taška, potem pa res možno, da stisne prej. ker moj ima velikokrat na gatikah za kakšen peni široko mokro flekco. Pa verjetno tudi, ko začuti, da je nekaj mokrega prej ustaviuser posted image

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
5.10.2007 15:17:45   
maliva
Jaz ne vem, po kom ima to rit .

user posted image user posted image user posted image  Za crknit!

Moj dobi histerični napad, ko kdo omeni kahlo ali WC školjko. Še ko vidi mene ali atija na WC-ju, naju začne vleči dol, češ, kaj zgubljata čas tam, gremo se rajši igrat. Ko pa kdo želi njega posaditi na kahlo, pa noge v luft in alarm "NEEEEEEEEE". Čez pol minute pa se polula na tla.

Pojma nimam, zakaj ima pred kahlo in WCjem tako preganjavico.

Še huje pa je, ker se mi ne sanja, kako bi ga naj odvadili, da bo suh.

Če smrdiš po opicah, še nisi Tarzan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.10.2007 19:50:21   
Barči78
Ko smo dali plenice stran je bila glavna tema pogovora lulanje in sicer "a te kej lulat.... zdej te pa sigurno že lulat tišči...a greva na stranišče lulat...no, zdej ti je pa ušlo, k te tri sekunde nisem opozarjala...

Sama sem jo tud non stop spraševala, Neja a te lulat, a greva lulat, celo posedla sem jo na kahlico, pa ji je kdaj ušlo, ne velikokrat, ampak vseeno. Tko, da sem se naveličala spraševati, in ne boš verjela od takrat naprej vedno sama pove, da jo lulat, ali pa celo kar sede na kahlico in opravi svojo potrebo. To podnevi, ponoči pa kar fajn namoči plenico, ker ful hoče piti čaj pred spanjem, včasih je še ponoči žejna, tko da mi pa ne vemo, kdaj bomo ponoči zaključili s plenicami.
Res je, ko je otrok zrel, bo že povedal, pa pomojem je bolš, da jim ne težimo skoz.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.10.2007 14:01:53   
živa
Moj 20-mesečnik sploh še ne govori, tako da ga posedam na kahlo ali WC na vsake toliko časa oz. zunaj zalivava kamne, rože, luknje ipd. To prakticiramo od leta in pol. Do sedaj je le nekajkrat že prinesel kahlo ali pokazal nanjo, češ, da ga lulat. Včasih se sicer še polula, obvezno pa mi kaka v hlačke ali v plenico, ki jo dobi pred spanjem. Za to pa sploh ne vem, kako naj mu dopovem, naj gre na kahlo ali v WC. Problem je namreč, da nima rednega urnika za kakanje.

Lp,

živa 

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.10.2007 21:03:41   
smrka
Moja 2 letnica ne lula vec v plenice podnevi. Ponoci ji se dam plenico.. pa nevem zakaj. Ko sem jo ucila da ne lula v hlacke, sem jo stokrat vprasala a gre lulat pa je rekla da NE, pa se je tist hip polulala v hlace... to je trajal skoraj 2 mesca...... zdaj je zakon. Pove gdaj gre lulat in potem hitr sibamo v toalet.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
9.10.2007 13:42:19   
k1
tudi jaz sem že čisto obupala nad plenicami. ko bo, pač bo. kaj čemo. še dobro, da nismo edini..... 

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.11.2007 21:34:54   
Moyca_
enkrat že bo ja

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.11.2007 4:04:54   
PikaNogavicka
Nasa Pikica je bila celo lansko poletje povsem ven iz plenic. In to pri dveh letih in pol. Cela dva meseca je vse tako lepo spilalo, da smo zaceli proslavljati.

No, potem se je pa enkrat polulala v hlacke. Pa cez en teden se enkrat. Pa cez par dni se enkrat... in v parih tednih je prisla do tega, da je lulala in kakala samo se v hlace.

Pa smo jo dali nazaj v plenice. In potem je bila skoraj eno celo leto cisto v plenicah. No, letos poleti je pa potem spet zacela "grem lulat, grem lulat!".

Zadnjih nekaj dni je slo vse brez nezgod. Drzimo pesti. Saj bo vendar kmalu ze 4 leta stara!

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Nadomestna in dopolnilna komunikacija
Oktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.