|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomagajte očku
4.10.2007 21:29:04   
markom
zdravo,

najina hčerka je stara 2 leti in je v septembru user posted image začela hoditi v vrtec. Tamala je bila vrtca zelo vesela in nismo imeli nobenih težav z uvajanjem. Potem so se pojavile bolezni. Zdaj je že tretji teden doma zaradi vnetja ušesa. Prvo smo dobili hikoncil-NI PRIJEL, potem smo dobili amoksiklav - NI PRIJEL, sedaj že 3 dni jemljemo SUMAMED. Vendar se nama zdi da tudi ta ne pomaga, ker ima tamala še vedno vročino, z noska ji teče, pa še kašljati je začela. Posledica bolezni je tudi ta da nič ne je in zelo malo pije. Že prej je slabo jedla (pri 2 letih ima 11kg) sedaj pa resnično nič ne poje. Razmišljava tudi o izpisu z vrtca (že po 1 mesecu), saj je vse to nevzdržno, predvsem za tamalo.

Prosim svetujte mi kaj je za naredit in če je imel kdo podobne težave kako jih je reševal.
Hvala za odgovor
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomagajte očku
4.10.2007 21:34:15   
Petraa
Kot prvo,nabavite si baby vac,zaradi tega tudi nastajajo vneta uha in grlo.
Kot drugo ,naj vam zdravnica predpiše bronchumunal kapsule,delujejo kot cepivo.Odkar ga mi jemljemo ni bil še sploh bolan.prej pa vedno do 2 x na mesec jemal antibiotike.

(odgovor članu markom)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.10.2007 7:04:34   
srki
Ušesa so bila tudi pri našem vneta vsak mesec. Najbolj mu je pomagal CeClor. Težave so se nehale same še preden je šel tudi na operacijo žrelnice.

Mogoče je ne bi še izpisala, saj se bodo razmere uredile. Pri nas so trajale ene pol leta, potem se je to samo od sebe končalo.

Na operacijo žrelnice pa sem ga kljub temu dala. Sedaj je relativno zdrav (že trkam).

(odgovor članu Petraa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.10.2007 8:47:22   
*sanela*
Jaz bi z izpisom počakala!
Upam, da bo punca čiprej ozdravela!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.10.2007 9:06:04   
valči
Počakajte z izpisom,ker pač to mora dat skozi.Naš sin je imel talšne težave od 18. meseca dalje,nonstop bolan,po drugem letu so mu se še pljučnice začele.Letos je imel laringitis,pred 14. dnevi,pa je tudi bolj suh.
Pri 4.5 letih ima dobrih 15 kil.

Nič ne moreš,je pač nagnjena na bolezni,kupite ji vitaminske sirupe.Sanostol.Pa poskusite z kapsulami Bronhomunal,našem žal niso pomagale,je vseeno pristal v bolnici med jemanjem le teh.

Srečno!

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.10.2007 9:21:21   
rainbow
Prvo leto  v vrtcu običajno zgleda tako, da je otrok pol časa doma bolan.
Zdaj to konkretno vnetje je treba čimprej pozdravit. saj morda se ji ne bo ravno to ponovilo. pač pa je treba zdaj jeseni in pozimi računat z vsem mogočim, od viroz, itditd.

preventivno delujte:
- kot je bilo že napisamo  s tem bronhomunalom,
-ali kakšnim drugim multivitaminskim sirupom, vsak dan
- pomembno je čiščenje noska, tak da fiziološka je potrebna, morda bolj vlažno imet v stanovanju, da se dihalne poti sproti čistijo in sluz ne zastaja
- veliko tekočine, ni važno, da zdaj samo čaj, lahko pije tudi sok, če ji paše. Ko je otrok bolan, mora predvsem veliko pit, jedla bo, ko bo zdrava.
- pa prehrana, in svež zrak

Morda moj prvi stavek zveni grozno (pa saj je res bilo), ampak drugo leto je bilo pa super in upam, da se letos tako nadaljuje.

naj punčka čimprej ozdraviuser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
5.10.2007 10:44:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rainbow)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.10.2007 10:47:07   
Anonimen
Nasvetov glede zdravil ti ne bom dajala,ker za to nisem kompetentna,za to so pediatri.Lahko pa ti povem ne iz lastnih izkušenj,ampak poznam dečka,ki je prvo leto v vrtcu bil več doma,vedno bolan,tako,da sta starša obupala in ga izpisala iz vrtca,ga dala v privat varstvo in poglej zlomka,v teh dveh mesecih še ni bil bolan.Lahko posegaš po domači lekarni,pa še zato moraš imeti kakšno strokovno mnenje(zelišča,čaji,kapljice,sirupe naravnih zelišč.)
Je že res,da se mora otrokov organizem navadit na viruse in bakterije,amapak,če je pretirano časa obolel je to prevelik napor zanj in ga je lažje in portrebno obvarovat in raje postopoma navajat.

(odgovor članu rainbow)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
5.10.2007 14:41:26   
s.
Dobre ozkušnje imamo s tea tree oljem, ki se ga nakapa na paličico ali vatico in se z njim premaže uhelj in uho. Zadaj za ušecem se namaže še istoimenska krema ali balzamična krema iz materine dušice, bora, evkalipta, mete, kafre. Potem se zagreje plenička in se topla polaga čez uho.
Olja se ne vliva v uho, ampak se uho samo premaže s tem oljem.
jaz sem te težave odpravila in smo bili zadovoljni. seveda pa je redno potrebno čistiti nosek s fiziološko in pa s pumpico, da gre vsa nesnaga ven. Pumpice na tem forumu rihta rija ( januarke 2006) in so zakon za čiščenje noska. To so tiste, ki jih lahko priklopite na sesalec, lahko pa smrkelj potegnete ven brez tega.
Otroci imajo zanimivo to pumpico zelo radiuser posted image  in lepo pustijo očistit noske.

Jaz na antibiotike ne prisegam ( sama sem alergična nanje), se pa velikokrat zgodi, da P malčkom vedno dajajajo antibiotike in odmerke povečujejo, potem pa sčasoma niso več tako učinkoviti.
Pa pomemben za dvig imunskega sistema je sirup ameriškega slamnika!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?