tinkamiška
|
Prosim dejte mi malo svetovat, ker jst res nisem več dovolj pametna Iza (decembra bo stara dve leti)je septembra začela z vrtcem-prvič. Zjutraj malo pojokca ali pa samo postoka, potem pa je baje vredu, vzgojiteljice pravijo, da je prava smejčica, da jo imajo otorci radi in da je zelo samostojna. Doma pa je ratala prava tečnobica, cmerica v trenutku se lahko iz smeha začne jokat in to tak žalosten jok s krokodiljimi solzami. Ves čas se me oklepa, ko kuham se mi obeša za noge in če je ne stisnem in pocrkljam joka ko hudič. Možu skoraj nič več ne pusti, da bi počel z njo, ko jo daje on spat spet jok, ko jo hoče on vzet v roke spet jok, samo mami, mami. Noče se več sama igrat, v avtu hoče, da jodržim za roko, sili k meni. Zdej pa ne vem, al naj ji pač ustrežem in jo vedno vzamem k sebi( z možem se že pričkava okoli tega, ker on pravi, da izsiljuje, meni se pa seveda smili in ji ne morem obrniti hrbta, ko bi rada k meni) ali naj res vztrajam, da je pač ne morem vzet in postorim stvar do konca, če kaj opravljam? Ne vem več kako naj se obnašam, ker ne vem, ali je to zdej zaradi vrtca in jo je pač strah, da bom kam šla al kaj hudiča je zdej to? Za druge stvari ni trmasta, uboga, včasih je treba pač malo povzdignit glas, problem je samo v tem, ker se me oklepa kot klop, jst pa se razdajam tako, da nimam več energije skoraj za nič drugega. Če je to samo faza, bom že, ker je moja punčka in če me rabi, bom tukaj ob njej, nočem pa, da bi izsiljevala... Pa še en problem je. Noče več kakat Je še v pleničkah, dvakrat se je zgodilo, da se je pokakala, ko je bila brez plenice in ob pogledu na svoj kakec jokala. Potem je bila bolna in na antibiotikih z visoko vrčino. To jo je zaprlo. Ko se je pokakala je jokala, ker jo je bolelo in od takrat zadržuje in potem spet jok, ker jo boli Ji dajem slive in rozine, jogurt, pije dosti...a sploh lahko še kej nardim ali mora pač dojet, da je treba kakat ? No bom vesela vsakega nasveta, izkušnje.... Hvala, Tinka