Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Ko smo že pri RD v vrtcih 27.9.2007 17:03:34
|
|
|
|
daša
|
Ja, kaj naj rečem. Po mojih izkušnjah je tale vaša ta nova vzg. bolj lene "sorte". Pač po liniji najmanjšega odpora. Poznam to zadevo, tudi pri nas je bilo tako. Pa ne samo pri RD. Otrok je dve leti hodil v vrtec, par mesecev je trajalo, da je sploh hotel normalno hodit oz. da je dojel, da pač mora v vrtec. Ampak skoz je jamral, da mu je v vrtcu dolgčas. Ko pa je prišel v 1 razred devetletke, je bil pa tako navdušen, ker so delali 100 stvari, v vrtcu pa nič, dobesedno NIČ in me je spraševal, zakaj to niso že v vrtcu delali. . Hallo.
|
|
|
|
RE: Ko smo že pri RD v vrtcih 27.9.2007 17:51:59
|
|
|
|
Naja30
|
Lena ali ne lena. Malo je tudi res. Ko sem jaz delala v vrtcu, sma naredili npr. vazice in notri rožice, eno leto hand made okvirčke in sma poslikali otroke ipd. P tudi niso vsi vedno vzeli domov. Pa sva se res potrudili.
|
|
|
|
RE: Ko smo že pri RD v vrtcih 27.9.2007 18:04:47
|
|
|
|
FORZA
|
No RD še nismo praznovali, ker je šele od aprila v vrtcu. Ker je pa vzgojiteljica šla v drugo enoto je pripravila za vsakega posebej v papirnati vrečki slikico od otroka in na kartončku poslikano, no naš je imel neke packe gor in odtis rokice( prva slikica), starši smo bili zelo veseli in seveda vsak je uzel darilce in ga seveda shranil. Naša slikica je na steni v kuhinji in tam ostane. Seveda je to nekaj zelo lepega in sploh, če je otrok malce večji je zelo ponosen, da lahko nekaj sam ustvari in pokaže doma. Da je rekla, da za RD ne bojo nič dobili Verjetno je res malce čudna tale vzgojiteljica, saj ob tem ustvarjanju se otroci tudi kaj novega naučijo. pa še razveselijo tistega, ki praznuje RD, a ni tako?
|
|
|
|
RE: Ko smo že pri RD v vrtcih 27.9.2007 18:29:09
|
|
|
|
A-N-J-A
|
Naša je tudi dobila poušterček in notri izvezeno njeno ime,pa še mašna je bla čez.Men se je zdel ful lepo
|
|
|
|
RE: Ko smo že pri RD v vrtcih 27.9.2007 19:21:13
|
|
|
|
Njuškalo
|
Pri nas so vsako leto dobili kakšno igračko, narejeno iz papirja.Pač neka mala pozornost, moj je bil vedno vesel in ponosen, ko je kaj dobil iz vrtca.Nekaj pa res mora biti, če ne drugega, naj mu vsak otrok kaj nariše.Čudno, da ne bojo nič delali.Tudi, če nekateri ne nosijo domov, ne more vzgojiteljica kar vseh metati v isti koš.
|
|
RE: Ko smo že pri RD v vrtcih 27.9.2007 19:54:00
|
|
|
|
natasaom
|
naša je pa poušter dobila,ko je prišla v vrtec-z njenim imenom in znakom.vsi otroci jih imajo.ampak to ostane v vrtcu do šole pol ga bo pa doma imela.lansko leto je dobila za rd tud povštr,letos pa klobuk-stojalo za svinčnike.res luškan.naši vzgojitelce sti super!!hana res uživa v vrtcu in komi čaka da gre.
|
|
|
|
RE: Ko smo že pri RD v vrtcih 27.9.2007 19:55:36
|
|
|
|
natasaom
|
sj jest nism zmerej tko na pol pismena..včasih mi rata,da izpadem pismena
|
|
|
|
RE: Ko smo že pri RD v vrtcih 27.9.2007 19:57:28
|
|
|
|
bumerang
|
Če za otroka ustvarjajo drugi otroci, potem se mi to zdi prav, da bi pa pričakovali od vzgojiteljice, da bo v svojem prostem času izdelala 20 daril pa se mi zdi malo pretirano. Če jih pa izdeluje v službenem času pa imam raje, da se v tem času z otrokom ukvarja!
|
|
RE: Ko smo že pri RD v vrtcih 27.9.2007 20:01:04
|
|
|
|
natasaom
|
pri nas delata darilca ko otroci spijo.
|
|
|
|
RE: Ko smo že pri RD v vrtcih 27.9.2007 20:10:46
|
|
|
|
srki
|
Pri nas ponavadi dobijo risbice, ki jih narišejo otroci, vse skupaj lepo zvežejo v eno tako knjigico, na prvi strani pa je narisana pikapolonica (skupina), neka misel je napisana in podpis obeh vzgojiteljic ter seveda avtorjem risbic.
|
|
|
|
RE: Ko smo že pri RD v vrtcih 27.9.2007 21:18:15
|
|
|
|
lelaval
|
Pri nas ponavadi dobijo risbice, ki jih narišejo otroci, vse skupaj lepo zvežejo v eno tako knjigico, na prvi strani pa je narisana pikapolonica (skupina), neka misel je napisana in podpis obeh vzgojiteljic ter seveda avtorjem risbic. Isto so delali v vrtcu vsako leto za vsak RD pri večjih otrocih. To je bilo dejansko darilo od otrok iz skupine, vzgojiteljice pa so še same naredile kakšno darilce. Ja - tudi povštrčke - te imata še danes. Najmlajša pa hodi v drug vrtec in je dobila Bibo iz blaga - ful je doba, mala pa jo vlači in spi z njo.
|
|
RE: Ko smo že pri RD v vrtcih 28.9.2007 7:20:51
|
|
|
|
srki
|
Aja, vzgoljiteljice pa pri nas nikoli niso izdelale ničesar. Pa saj, zakaj pa bi morale.
|
|
|
|
RE: Ko smo že pri RD v vrtcih 28.9.2007 7:51:20
|
|
|
|
puncica
|
Naša tavečja je prvo leto dobila enga metuljčka izdelanega na kuhalnici, pa risbice od otrok, lani je pa dobila takega zajčka, ki ga je naredila vzgojiteljica in valda risbice otrok. Men se zdi to čudovito, da se takole potrudijo in tole cenim. Verjamem pa da je nekaterim tole kr neki in da raj v smeti vržejo, pač ne vidijo koliko truda je vloženo v izdelek. Jaz pa če je izdelek še tako majhen vem da je bil narejen z veliko volje in truda in takšno stvar cenim.
|
|
RE: Ko smo že pri RD v vrtcih 28.9.2007 8:50:34
|
|
|
|
Lenny
|
Vzgojiteljice za vsakega otroka pripravijo CD, kjer so fotografije, ki prikazujejo malčka v vrtcu (proti podpisom vseh staršev, da se s tem strinjamo). Zraven so dobivali blazinice, lutke, škatle za male skrivnosti. Najinemu miniju to veliko pomeni in darila zelo ponosno pokaže vsem in jih čuva. Verjetno pa vsi na to ne gledajo tako in če je takih preveč, po svoje razumem tudi vzgojiteljice, da izgubijo veselje.
|
|
|
|
RE: Ko smo že pri RD v vrtcih 28.9.2007 9:00:36
|
|
|
|
mojamoja
|
V našem vrtcu na rdan vsak otrok nariše risbico za slavljenca, ki jih potem dobi spete, vzgojiteljičina darila so bila: kartonasta račka, srček-povšterček iz blaga, ročna lutka. Bili smo tako razvajeni, da sem podobno, vsaj risbice, pričakovala tudi v šoli. Tam stvari potekajo drugače, sošolce lahko pogostiš ali pa ne, daril - risbic, ki bi jih delali na ta dan, ni.
|
|
|
|
RE: Ko smo že pri RD v vrtcih 28.9.2007 9:19:37
|
|
|
|
lutka
|
Sem bila presenečane že na prvem roditeljskem sestanku, kako lepo nam je vzojiteljica vse pripravila. Dala nam je sliko našega otroka, ki ga je slikala med igro v vrtcu, na mizi pa je imela skodelice z vodo na kateri so plavale rožice. Bilo je zelo lepo za videt in lep občutek je , ko veš, da ji ni vseeno . Za rojstni dan pa je pripravila za vsakega otroka muco ali medvedka iz blaga . Bo pa prosila svojega kolega, ki je profesionalni fotograf, da bi naše otročke poslikal in naredil razstavo.........v glavnem vidi se , da je z vsem srcem pri svojem delu lp
|
|
RE: Ko smo že pri RD v vrtcih 28.9.2007 11:45:27
|
|
|
|
Nika v službi
|
Pri nas je odvisno od uprave vrtca, kaj in kako se praznujejo RD in ne od zavzetosti vzgojiteljic. Praksa za tekoče leto se določi na začetku leta na njihovem internem sestanku. Pri nas je tako, da jasličarji naredijo knjigico z risbicami, vzgojiteljici pa sta naredili hobotnico iz volne. Bo pa to samo še letos, drugo leto baje daril ne bo, samo risbice oz. tisto, kar pač otroci skupaj naredijo. Starejši oddelki že letos ne dobijo nič.
|
|
|
|
RE: Ko smo že pri RD v vrtcih 28.9.2007 18:15:23
|
|
|
|
jolli
|
no pri nas sem letos sama( pomočnica ) izdelala povštrčke z logotipi skupine, zraven dobi lepo čestitko in pa še albumček s slikami, ki jih narišejo otroci. Vse je ročno narejeno in se mi zdi da bi delo morali starši ceniti.Nekaj stvari sem izdelala med spanjem ( če spijo vsi otroci ), povštrčke pa sem šivala doma.
|
|
|
|
RE: Ko smo že pri RD v vrtcih 30.9.2007 8:43:18
|
|
|
|
kekec in mojca
|
Pri nas ne dobijo otroci nič drugega razen risbic in mislim, da je prav tako. Zakaj pa bi morale vzgojiteljice obdarovat MOJEGA otroka? Saj jim pa ja ni nič razen varovanec, ki so jih in jih še bodo imele ogromno! Meni je dovolj, da zanj lepo poskrbijo, ko je v vrtcu in ga imajo rade - in da mu za rojstni dan zapojejo pesmico. Moj je bil lani tega tako vesel, da se še danes spomni, da bodo mu za rojstni dan zapeli pesmico. Zakaj potem spet nek materializem v smislu daril? Poleg tega je res, da zatem darila, ki jih otroci dobijo, ležijo po garderobi, pa - žal, kot je že ena napisala - tudi v smeteh. Starši jamrajo, kako otroci nič ne dobijo, po drugi strani pa take stvari vstran mečejo???
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?