|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ko smo že pri RD v vrtcih
27.9.2007 16:17:54   
sayuri
Ali dobijo kaj vaši otročki v dar iz vrtca?

NAši so lansko leto dobili v zares lušten pošterček z logotipom njihove skupine. Naš ta mali je nor na ta poušter, vsak dan z njim hodi spat... Vzgojiteljica je zadela v polno, zares se je potrudila in to tudi cenim.

Letos imajo novo vzgojiteljico. Rekla nam je, da letos otroci za RD ne bojo dobili nič. user posted image  DA ima ona zelo slabe izkušnje in da potem te stvari po garderobi ležijo, da jih je celo v smeteh našla, da se ji ne splača takole trudit, pa da imajo otroci itak polno rit vsega.... Da praznovali bodo, zapeli tudi pesmice in tisti dan bo slavljenec  imel več pozornosti. Se tud nekako strinjam...samo vseeno...otrokom  (vsaj našemu) je tako všeč kaka pozornost. Sploh če dobi nekaj v vrtcu. To potem čuva kot punčico svojega očesa.
Še v šoli vsaj kako risbico slavljencu narišemo ali pa celo kaj izdelamo, pa da ne bi v vrtcu? Mogoče pa res preveč pričakujem?
KAko ej rpi vas?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ko smo že pri RD v vrtcih
27.9.2007 17:03:34   
daša
Ja, kaj naj rečem. Po mojih izkušnjah je tale vaša ta nova vzg. bolj lene "sorte". Pač po liniji najmanjšega odpora. Poznam to zadevo, tudi pri nas je bilo tako. Pa ne samo pri RD. Otrok je dve leti hodil v vrtec, par mesecev je trajalo, da je sploh hotel normalno hodit oz. da je dojel, da pač mora v vrtec. Ampak skoz je jamral, da mu je v vrtcu dolgčas. Ko pa je prišel v 1 razred devetletke, je bil pa tako navdušen, ker so delali 100 stvari, v vrtcu pa nič, dobesedno NIČ in me je spraševal, zakaj to niso že v vrtcu delali.user posted image user posted image . Hallo.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.9.2007 17:51:59   
Naja30
Lena ali ne lena. Malo je tudi res.

Ko sem jaz delala v vrtcu, sma naredili npr. vazice in notri rožice, eno leto hand made okvirčke in sma poslikali otroke ipd. P tudi niso vsi vedno vzeli domov. Pa sva se res potrudili.

(odgovor članu daša)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.9.2007 18:04:47   
FORZA
No RD še nismo praznovali, ker je šele od aprila v vrtcu. Ker je pa vzgojiteljica šla v drugo enoto je pripravila za vsakega posebej v papirnati vrečki slikico od otroka in na kartončku poslikano, no naš je imel neke packe gor in odtis rokice(user posted image prva slikica), starši smo bili zelo veseli in seveda vsak je uzel darilce in ga seveda shranil. Naša slikica je na steni v kuhinji in tam ostane.
Seveda je to nekaj zelo lepega in sploh, če je otrok malce večji je zelo ponosen, da lahko nekaj sam ustvari in pokaže doma.
Da je rekla, da za RD ne bojo nič dobiliuser posted image
Verjetno je res malce čudna tale vzgojiteljica, saj ob tem ustvarjanju se otroci tudi kaj novega naučijo.
pa še razveselijo tistega, ki praznuje RD, a ni tako?

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.9.2007 18:29:09   
A-N-J-A
Naša je tudi dobila poušterček in notri izvezeno njeno ime,pa še mašna je bla čez.Men se je zdel ful lepouser posted image

(odgovor članu FORZA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2007 19:21:13   
Njuškalo
Pri nas so vsako leto dobili kakšno igračko, narejeno iz papirja.Pač neka mala pozornost, moj je bil vedno vesel in ponosen, ko je kaj dobil iz vrtca.Nekaj pa res mora biti, če ne drugega, naj mu vsak otrok kaj nariše.Čudno, da ne bojo nič delali.Tudi, če nekateri ne nosijo domov, ne more vzgojiteljica kar vseh metati v isti koš.user posted image

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.9.2007 19:54:00   
natasaom
naša je pa poušter dobila,ko je prišla v vrtec-z njenim imenom in znakom.vsi otroci jih imajo.ampak to ostane v vrtcu do šole pol ga bo pa doma imela.lansko leto je dobila za rd tud povštr,letos pa klobuk-stojalo za svinčnike.res luškan.naši vzgojitelce sti super!!hana res uživa v vrtcu in komi čaka da gre.

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.9.2007 19:55:36   
natasaom
sj jest nism zmerej tko na pol pismena..včasih mi rata,da izpadem pismena

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.9.2007 19:57:28   
bumerang
Če za otroka ustvarjajo drugi otroci, potem se mi to zdi prav, da bi pa pričakovali od vzgojiteljice, da bo v svojem prostem času izdelala 20 daril pa se mi zdi malo pretirano. Če jih pa izdeluje v službenem času pa imam raje, da se v tem času z otrokom ukvarja!

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.9.2007 20:01:04   
natasaom
pri nas delata darilca ko otroci spijo.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.9.2007 20:10:46   
srki
Pri nas ponavadi dobijo risbice, ki jih narišejo otroci, vse skupaj lepo zvežejo v eno tako knjigico, na prvi strani pa je narisana pikapolonica (skupina), neka misel je napisana in podpis obeh vzgojiteljic ter seveda avtorjem risbic.

(odgovor članu daša)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.9.2007 21:18:15   
lelaval
Pri nas ponavadi dobijo risbice, ki jih narišejo otroci, vse skupaj lepo zvežejo v eno tako knjigico, na prvi strani pa je narisana pikapolonica (skupina), neka misel je napisana in podpis obeh vzgojiteljic ter seveda avtorjem risbic.

Isto so delali v vrtcu vsako leto za vsak RD pri večjih otrocih. To je bilo dejansko darilo od otrok iz skupine, vzgojiteljice pa so še same naredile kakšno darilce. Ja - tudi povštrčke - te imata še danes. Najmlajša pa hodi v drug vrtec in je dobila Bibo iz blaga - ful je doba, mala pa jo vlači in spi z njo.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.9.2007 7:20:51   
srki
Aja, vzgoljiteljice pa pri nas nikoli niso izdelale ničesar. Pa saj, zakaj pa bi morale.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.9.2007 7:51:20   
puncica
Naša tavečja je prvo leto dobila enga metuljčka izdelanega na kuhalnici, pa risbice od otrok, lani je pa dobila takega zajčka, ki ga je naredila vzgojiteljica in valda risbice otrok. Men se zdi to čudovito, da se takole potrudijo in tole cenim. Verjamem pa da je nekaterim tole kr neki in da raj v smeti vržejo, pač ne vidijo koliko truda je vloženo v izdelek. Jaz pa če je izdelek še tako majhen vem da je bil narejen z veliko volje in truda in takšno stvar cenim. user posted image user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.9.2007 8:50:34   
Lenny
Vzgojiteljice za vsakega otroka pripravijo CD, kjer so fotografije, ki prikazujejo malčka v vrtcu (proti podpisom vseh staršev, da se s tem strinjamo). Zraven so dobivali blazinice, lutke, škatle za male skrivnosti. Najinemu miniju to veliko pomeni in darila zelo ponosno pokaže vsem in jih čuva. Verjetno pa vsi na to ne gledajo tako in če je takih preveč, po svoje razumem tudi vzgojiteljice, da izgubijo veselje.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.9.2007 9:00:36   
mojamoja
V našem vrtcu na rdan vsak otrok nariše risbico za slavljenca, ki jih potem dobi spete, vzgojiteljičina darila so bila: kartonasta račka, srček-povšterček iz blaga, ročna lutka.
Bili smo tako razvajeni, da sem podobno, vsaj risbice, pričakovala tudi v šoli. Tam stvari potekajo drugače, sošolce lahko pogostiš ali pa ne, daril - risbic, ki bi jih delali na ta dan, ni.

(odgovor članu Lenny)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.9.2007 9:19:37   
lutka
Sem bila presenečane že na prvem roditeljskem sestanku, kako lepo nam je vzojiteljica vse pripravila. Dala nam je sliko našega otroka, ki ga je slikala med igro v vrtcu, na mizi pa je imela skodelice z vodo na kateri so plavale rožice. Bilo je zelo lepo za videt in lep občutek je , ko veš, da ji ni vseeno user posted image user posted image .

Za rojstni dan pa je pripravila za vsakega otroka muco ali medvedka iz blaga user posted image .

Bo pa prosila svojega kolega, ki je profesionalni fotograf, da bi naše otročke poslikal in naredil razstavo.........v glavnem vidi se , da je z vsem srcem pri svojem delu user posted image user posted image

lp

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu mojamoja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.9.2007 11:45:27   
Nika v službi
Pri nas je odvisno od uprave vrtca, kaj in kako se praznujejo RD in ne od zavzetosti vzgojiteljic.
Praksa za tekoče leto se določi na začetku leta na njihovem internem sestanku.

Pri nas je tako, da jasličarji naredijo knjigico z risbicami, vzgojiteljici pa sta naredili hobotnico iz volne. Bo pa to samo še letos, drugo leto baje daril ne bo, samo risbice oz. tisto, kar pač otroci skupaj naredijo.
Starejši oddelki že letos ne dobijo nič.

(odgovor članu lutka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.9.2007 18:15:23   
jolli
no pri nas sem letos sama( pomočnica ) izdelala povštrčke z logotipi skupine, zraven dobi lepo čestitko in pa še albumček s slikami, ki jih narišejo otroci. Vse je ročno narejeno in se mi zdi da bi delo morali starši ceniti.Nekaj stvari sem izdelala med spanjem ( če spijo vsi otroci ), povštrčke pa sem šivala doma.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.9.2007 8:43:18   
kekec in mojca
Pri nas ne dobijo otroci nič drugega razen risbic in mislim, da je prav tako. Zakaj pa bi morale vzgojiteljice obdarovat MOJEGA otroka? Saj jim pa ja ni nič razen varovanec, ki so jih in jih še bodo imele ogromno! Meni je dovolj, da zanj lepo poskrbijo, ko je v vrtcu in ga imajo rade - in da mu za rojstni dan zapojejo pesmico. Moj je bil lani tega tako vesel, da se še danes spomni, da bodo mu za rojstni dan zapeli pesmico. Zakaj potem spet nek materializem v smislu daril?

Poleg tega je res, da zatem darila, ki jih otroci dobijo, ležijo po garderobi, pa - žal, kot je že ena napisala - tudi v smeteh. Starši jamrajo, kako otroci nič ne dobijo, po drugi strani pa take stvari vstran mečejo??? 

(odgovor članu jolli)
Neposredna povezava do sporočila: 20
30.9.2007 11:21:41   
superfly
Naši malčki dobijo za RD risbico, ki jo narišejo otroci iz skupine. So pa skozi celo leto deležni raznih darilc in pozornosti, ki jih pripravita vzgojiteljici skupaj z otroci. Pred novim letom pa se dobimo vsi starši v vrtcu in skupaj z vgojiteljicama pripravimo darila za svoje otroke, katere potem lepo skrijemo v škatle in  jih dobijo pod smrečico v skupini. Lani smo naredili ročne lutke po njuni zamisli in idejah in je izpadlo super malčki so bili navdušeni. če pa kateri straš ni mogel priti sta zanj darilo pripravili vzgojiteljici. Naši dve sta res prava sončka in se res potrudita čim bolj vključit tudi nas starše kar se mi zdi super in z veseljem sodelujemo vsi strši iz skupine. smo iz tega razloga ker nas velikokrat zbereta na kakem prijetnem sestanku tudi vsi v prijateljskih odnosih in se mamo na teh sestankih prav fino - nam otroci tisti dan pripravijo kakšna presenečenja  -spečejo piškote, naredijo drobna darilca - ki nas čakajo ko pridemo.   Res sta super! Sem kar jokala od sreče ko sem izvedela, da bosta tudi letos obe ostali z njimi.

lps

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?