Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Ej, kaj pa noseče epileptičarke? 27.9.2007 14:05:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Moja mami je epileptičarka. Sicer so se ji napadi v najstniških letih ustavili in je kasneje tudi nehala jemat zdravila,ampak naj bi še kljub temu bila epileptik. No porode je imela vse tri normalne ,torej po naravni poti. Je bila pa tudi na UPN,tam se je pa zakompliciralo,ker epileptiki naj ne bi dobili narkoze,če ni nujno potrebno in so ji splav opravili kar v budnem stanju Baje,da je bilo grozno hudo.
|
|
|
|
RE: Ej, kaj pa noseče epileptičarke? 27.9.2007 15:08:12
|
|
|
|
Marogica
|
Jaz sem epilptik od svojega 14. leta. Jemljem Tegretol, 500 mg zjutraj in 500 mg zvečer. Res je, da nimam napadov, tudi, če kdaj pozabim vzeti kakšno "dozo"...Tako, da živim relativno normalno. Temu primerno sem doživljala tudi nosečnost in tudi sam porod, ki je trajal, prvi 13 ur, drugi pa 12. Tablete sem jemala tudi v nosečnosti, priporočano pa mi je bilo jemanje Tifola celo nosečnost, ker Tegretol zmanjšuje vsebnost folne kisline še dodatno. In takoj, ko sem rodila, sta otroka dobila vitamin K, pa jaz tudi, ker sem dojila. So pa vedeli za mojo bolezen moj ginekolog in celotno porodniško osebje...za vsak primer.... Če te zanima kaj konkretnega, me lahko vprašaš tudi na ZS. Teme v tej zvezi so že bile, vendar zelo redko in v večini anonimno. Ne vem sicer, zakaj. Sama stojim za tem. Je del mene. Ali me sprejmeš tako ali pa nič..
|
|
RE: Ej, kaj pa noseče epileptičarke? 27.9.2007 15:09:09
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Je bila pa tudi na UPN,tam se je pa zakompliciralo,ker epileptiki naj ne bi dobili narkoze,če ni nujno potrebno in so ji splav opravili kar v budnem stanju . To ni res. PReverjeno.
|
|
RE: Ej, kaj pa noseče epileptičarke? 27.9.2007 16:53:08
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica Jaz sem epilptik od svojega 14. leta. Jemljem Tegretol, 500 mg zjutraj in 500 mg zvečer. Res je, da nimam napadov, tudi, če kdaj pozabim vzeti kakšno "dozo"...Tako, da živim relativno normalno. Temu primerno sem doživljala tudi nosečnost in tudi sam porod, ki je trajal, prvi 13 ur, drugi pa 12. Tablete sem jemala tudi v nosečnosti, priporočano pa mi je bilo jemanje Tifola celo nosečnost, ker Tegretol zmanjšuje vsebnost folne kisline še dodatno. In takoj, ko sem rodila, sta otroka dobila vitamin K, pa jaz tudi, ker sem dojila. So pa vedeli za mojo bolezen moj ginekolog in celotno porodniško osebje...za vsak primer.... Če te zanima kaj konkretnega, me lahko vprašaš tudi na ZS. Teme v tej zvezi so že bile, vendar zelo redko in v večini anonimno. Ne vem sicer, zakaj. Sama stojim za tem. Je del mene. Ali me sprejmeš tako ali pa nič.. tole pa zelo drži. Človek v taki okolici ljudi vsaj ve, kaj je to za en hudič, če pride do napada. Predvsem pa veš kako pomagat. Slučajno imam bratranca, kateri je prizadet in ima tudi epilepsijo. Ker ga velikokrat vrže napad, mu znamo vsi v familiji pomagat. V šoli so nas učili samo teorijo, prakso pa pač doživiš kadar jo. Ko je vsaj nebi bilo, če pa že je, sem ponosna, da lahko pomagam.
|
|
|
|
RE: Ej, kaj pa noseče epileptičarke? 27.9.2007 16:54:51
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Moja mami je epileptičarka. Sicer so se ji napadi v najstniških letih ustavili in je kasneje tudi nehala jemat zdravila,ampak naj bi še kljub temu bila epileptik. No porode je imela vse tri normalne ,torej po naravni poti. Je bila pa tudi na UPN,tam se je pa zakompliciralo,ker epileptiki naj ne bi dobili narkoze,če ni nujno potrebno in so ji splav opravili kar v budnem stanju Baje,da je bilo grozno hudo. Moj bratrenec ima epilepsijo in je tudi prizadet. Ko mora do zdravnika, se zdravniki vedno slečejo halje, ker je odnos bolj topel in brez panike. V primeru zobozdravnika pa mu vedno dajo narkozo, tak da ta je prazna.
|
|
|
|
RE: Ej, kaj pa noseče epileptičarke? 27.9.2007 17:37:53
|
|
|
|
Naja30
|
Moja prijateljica ima epilepsijo in je svojega otroka donosila in rodila in vse je bilo ok. Po porodu je pa imela zaradi povečanih hormonov veliko več napadov. Zdaj se je to umirilo. Sama ne vem dosti o tem, le toliko kot mi ona pove. Mi je pa pokazala tudi (no tud če mi ne bi, bi enkrat že vidla), kako izgleda napad. Tako da za vsak slučaj sem vedla, kako ji pomagat.
|
|
|
|
RE: Ej, kaj pa noseče epileptičarke? 27.9.2007 18:46:35
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Je bila pa tudi na UPN,tam se je pa zakompliciralo,ker epileptiki naj ne bi dobili narkoze,če ni nujno potrebno in so ji splav opravili kar v budnem stanju . To ni res. PReverjeno. Ne vem kako je bilo pri tebi,ampak mami so delali splav na živo,verjetno se ni zlagala In kot razlog so navedli epilepsijo. Je pa dobila narkozo,ko je šla na operacijo,da so ji "zavezali jajčnike"(upam,da sem prav napisala) Verjetno je pa odvisno tudi od zdravnika,ne vem no...
|
|
|
|
RE: Ej, kaj pa noseče epileptičarke? 27.9.2007 18:49:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Verjetno 30 let nazaj( ali pa še celo več), ko še ni bilo pravih zdravil za to bolezen. To mi je edina razlaga.
|
|
|
|
RE: Ej, kaj pa noseče epileptičarke? 27.9.2007 18:56:53
|
|
|
|
Pia77
|
Kje je bila jugoslovanska medicina pred 20 leti... Od takrat se je marsikaj spremenilo, na srečo. Pa tudi mi smo bolj osveščeni. Škoda, da nad epilepsijo visi taka stigma... saj je samo bolezen kot vsaka druga.
|
|
|
|
RE: Ej, kaj pa noseče epileptičarke? 27.9.2007 19:04:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja res,da je že mal dlje nazaj i n sicer je bilo to pred 15 leti. Na to pa niti nisem pomislila,da je zdaj kaj drugače...
|
|
|
|
RE: Ej, kaj pa noseče epileptičarke? 27.9.2007 19:42:35
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Ne vem kako je bilo pri tebi,ampak mami so delali splav na živo,verjetno se ni zlagala In kot razlog so navedli epilepsijo. Je pa dobila narkozo,ko je šla na operacijo,da so ji "zavezali jajčnike"(upam,da sem prav napisala) Verjetno je pa odvisno tudi od zdravnika,ne vem no... Res je, da za epileptike narkoza ni ravno "balzam" in se je radi izogibajo, ker se težko iz narkoze "zbudimo". Zato pa se poslužujejo lokalne narkoze ali anestezije, če je le možno. Ne verjamem pa da so kdajkoli delali na "živo". Govorim o osebni izkušnji, ki se je zgodila pred 23 leti.
|
|
RE: Ej, kaj pa noseče epileptičarke? 27.9.2007 19:46:29
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pia77 . Škoda, da nad epilepsijo visi taka stigma... saj je samo bolezen kot vsaka druga. Ja to je res...in včasih je bilo res najbrž hudo, še pred 50, 60 leti, ker ni bilo zanjo zdravila. Tudi sami napadi izgledajo grozno za tistega, ki je poleg. Tako, da ni kaj preveč lušno . Ne vem pa, zakaj se dandanes ljudje o tem ne pogovarjajo, osveščajo, kajti le tako lahko zdravi ljudje zvejo kakšna je pravzaprav ta bolezen, in da smo v bistvu (nekateri) čisto "normalni" ljudje. Odvisno je seveda od tipa in vrste epilepsije, vsi nimajo takšne sreče.
|
|
RE: Ej, kaj pa noseče epileptičarke? 27.9.2007 20:22:34
|
|
|
|
srki
|
Moja kolegica ima epilepsijo. Nosečnost je lepo preživela, porod normalen, na srečo ima zelo zelo redke napade. Zdravnik ji je celo svetoval, da bi prenehala z jemanjem tablet, vendar se ni odločila za to.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?