Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: napotki pred nosečnostjo 27.9.2007 8:45:23
|
|
|
|
JanaB
|
Tudi midva imava več ali manj poštimano tako, da počasi bo verjetno res čas za premike. Včasih sem videla v neznansko breme in same odpovedi, sedaj pa nimam več občutka, da je z bebico konec sveta ... bolj nov začetek nečesa posebnega Verjamem pa, da je potrebno precej spretnosti, da s prihodom novega člana uskladiš tudi svoje potrebe in potrebe partnerja. Prvi korak sva naredila in prekinila s KT. Zaenkrat bova še pazila, drugo leto pa akcija. Smolicpet ... sva enakih misli in ja tudi mene je poroda strah ma si mislim, če druge preživijo bom pa tud jaz tryniti22 ... ja se bojim da imaš prav in ti želim čimprej, enako tudi tebi Ana Luka!
|
|
|
|
RE: napotki pred nosečnostjo 27.9.2007 9:57:46
|
|
|
|
matt
|
HOJLA! Pod tole temo se pa kar moram podpisat, ker sem razmišljala kot ve in se še lani spraševala, ja kaj hudiča je narobe z menoj ... Na kratko: stara sem dobrih 29, on 34, sedaj mi je mož, par pa sva že 12 let in on si že od samega začetka želi otročka, jaz pa sem vedno našla kak izgovor, študirala sem predolgo, pa nisva imela urejenega doma, .. pa ne službe... itd. Ker je pri njemu želja izjemno močna, se sploh čudim, da je ostal z mano... Prav groza me je bilo, da bi zanosila?!!! Sedaj imam pa vse po spisku, in tudi letos me je zadelo, kar iznenada, sem pa si začela želeti in to tak močno, da sem čist prismojena... tako, da tiste, ki še ne čutite, se ne preveč sekirat .. ker mislim, da vsaka ženska enkrat začuti to željo. No, mi pridno delamo, pa nam še ni uspelo, čeprav smo imeli prav ta ciklus vse znake, sedaj pa imam neke težave in upam le, da ne bo nič resnega za vse
|
|
|
|
RE: napotki pred nosečnostjo 27.9.2007 14:54:31
|
|
|
|
Erin
|
Prehrana pred nosečnostjo Zdrav način življenja in uravnotežena prehrana sta pomembna že v obdobju pred nosečnostjo. Telo naj nosečnost pričaka pripravljeno, napolnjeno z zalogami hranil. Uravnotežena prehrana vsebuje: - veliko sadja in zelenjave, ki sta bogata vira vitaminov in mineralov;
- veliko kruha, testenin, žitnih kosmičev in krompirja, ki vsebujejo sestavljene ogljikove hidrate;
- mleko in mlečne izdelke kot vir kalcija (le-ti prispevajo 2/3 dnevnega vnosa kalcija);
- pusto meso, zlasti rdeče, morske ribe, perutnino, jajca ali stročnice, ki so pomemben vir železa.
Posebej pomembna je folna kislina, saj omogoča pravilen razvoj živčevja pri zarodku. Njeno pomanjkanje je lahko vzrok za nepojasnjeno sterilnost ali za ponavljajoče se splave. Poleg uživanja živil, ki so bogata s folno kislino (tabela 1), v obdobju od načrtovanja nosečnosti do 12. tedna nosečnosti priporočamo dnevni dodatek v obliki tablet po 0,4 mg folne kisline.
< Sporočilo je popravil teejaa -- 27.9.2007 14:56:19 >
|
|
RE: napotki pred nosečnostjo 27.9.2007 17:05:52
|
|
|
|
titi3
|
NE ČAKAT! Možnost zanositve takoj po prenehanju KT je bistveno večja prvi mesec nato se prične manjšat. Da se stanje vrne na takšno kot si ga imela pred KT moraš čakat kar 18 mesecev. Če hočeš otroka kar hitro na delo.
|
|
|
|
RE: napotki pred nosečnostjo 27.9.2007 17:07:35
|
|
|
|
ključek
|
samo a ni fajn, da se telo spuca? kr takoj, pa toklih letih jemanja KT kr v akcijo?
|
|
|
|
RE: napotki pred nosečnostjo 27.9.2007 17:13:22
|
|
|
|
mojca345
|
včasih je spočet otroka težko, vsekakor pa ga je najtežje vzgajat. Nmesto, da sprašuješ dekleta tukaj, bi te jaz prijela za rko in odpeljala v knjigarno, kjer ponujajo ogromno knjig o nosečnosti, o porodu, o vzgoji. Pomembna je informacija. če hočeš svojemu otorku nuditi kar največ. seveda pa moraš prvo sebe poznat, prede lahko sploh otroka nekaj učiš. ne moreš dat otroku nekaj kar še sama nimaš. ko boš vedla več informacij o vsem, boš mirna. verjemi mi ! pa uspešno branje ti želim. ne samo tebi, tudi dragemu, če želi biti prisoten pri vzgoji in pri vsem. večinoma niso prisotni, na žalost. ampak jaz ne želim imeti partnerja, ki ne bo prisoten pri pri vzgoji mojega otroka. potem je boljš da ga imam sama. kako vzgajat otroka je pa umetnost in šola ki se jo učiš kar nekaj časa. vsekakorp a priporočam, če se začneš poučevat že danes, ne jutri ko boš imela štručko v rokah. pojdi v ta proces, ki ti spremeni življenje pripravljena, ne pa zmedena. nikakor ni vse tako lepo kot se zdi na slikah. ogromno trdega dela je, da vzgojiš otroka DOBRO ! pa sej vidiš, da večina tega ne zna. da ima nemogoče otroke, saj so tudi sami nemogoči. pa mal več poguma v roke vzemi, ne tako prestrašeno. otrok je čudeš narave, a z njim je treba znat ravnat. tega se lahko kdorkoli nauči, če se le hoče.
|
|
|
|
RE: napotki pred nosečnostjo 28.9.2007 9:19:56
|
|
|
|
JanaB
|
Mojca 345
|
|
|
|
RE: napotki pred nosečnostjo 28.9.2007 9:32:39
|
|
|
|
slovenka
|
Pri meni je bil prav moj mož glavni razlog, da sem začutila, da si želim otroka - ker se mi zdi, da bo super ati in da ne bo vse na meni. Potem postaneš bolj pogumna... Pa tudi sicer je v življenju tako, da se starega stanja počasi naveličamo in hočemo naprej... tako kot ne hodimo samo na zmenke celo življenje, čeprav je na začetku fajn, tako tudi čez en čas začutimo, da je veza dovolj stabilna, da se lahko 'kupi' in da bi se ta fajn imel pri nama in midva z njim... Ja, punce, sedaj ste še malo v tej fazi, kjer smo bile ostale pred par meseci, čez čas pa se boste zatrdno odločile in boste prave borke na tem forumu
|
|
|
|
RE: napotki pred nosečnostjo 28.9.2007 9:35:06
|
|
|
|
Zamima
|
IZVIRNO SPOROČILO: MATEJCK samo a ni fajn, da se telo spuca? kr takoj, pa toklih letih jemanja KT kr v akcijo? jaz sem kt jemala sicer tri leta sem pa takoj 2. mesec po prenehanju bila že nosečka tako kot so rekle, v akcijo ,... glede folne kisline: jaz sem jo jemala mogoče 1. mesec nosečnosti, potem pa nič več in je bilo vse OK.
|
|
RE: napotki pred nosečnostjo 28.9.2007 9:39:34
|
|
|
|
Zamima
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojca345 včasih je spočet otroka težko, vsekakor pa ga je najtežje vzgajat. Nmesto, da sprašuješ dekleta tukaj, bi te jaz prijela za rko in odpeljala v knjigarno, kjer ponujajo ogromno knjig o nosečnosti, o porodu, o vzgoji. Zakaj pa ne bi tukaj vprašala? Saj je pa ta forum tudi temu namenjen, .... meni osebno več pomenijo mnenja iz prve roke kot pa tisto kar piše v knjigah. Nobena nosečnica in nobena nosečnost nista enaki, v knjigah pa piše večinoma nasplošno. Prav tako o otrocih - vsak otrok je drugačen, karkoli v knjigah piše.
|
|
RE: napotki pred nosečnostjo 8.10.2007 11:52:39
|
|
|
|
ključek
|
cao! men pa zanima oz. bi vas rada nekaj vprašala...........tablete ELEVIT (mislm, da sem prav napisala) . jih lahko že sedaj začnem jesti, čeprav načrtujeva šele drugo leto - spomladi ali poleti, ne veva še točno? ali je to ful prehmal? zelena sem na tem področju, zato takšna vprašanja...... hvala in lep dan vsem.
|
|
|
|
RE: napotki pred nosečnostjo 8.10.2007 12:23:24
|
|
|
|
Erin
|
Pravijo da se jih začne jest 3 mesece preden zanosiš, če vama takoj uspe toliko bolje.....veliko prezgodaj je za to...
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.