|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost-trgovke
24.9.2007 12:34:40   
glen
Pozdravljene.
Sem trgovka in sem noseča.
Zanima me kako ste tiste ki ste trgovke delale med nosečnostjo,so vas dali na kakšno drugo lažje delovno mesto?
Predvsem me zanima za delikatesarce.
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
24.9.2007 12:47:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu glen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nosečnost-trgovke
24.9.2007 14:15:25   
ursy78
jaz delala do konca,oziroma do porodniške povsod,razen na sadju ne zaradi tehtanja.moram pa povedat da sem se saj jaz bolje počutila,če sem migala.mogoče je proti koncu že utrujajioče vendar če je z nosečnostjo vse v redu se da zdržati.zdej edino če ti ni prov slabo v delikatesi zaradi salam

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.9.2007 14:52:10   
glen
Ja malo mi je slabo,pa recimo ko odpremo eno mortadelo tehta tudi 8 kg ,pa jo dvigni pa daj na salamoreznico pa dol pa gor,...,Malo me je strah tega dvigovanja ker imam en ss za sabo.
Drugače sem pa tudi jaz oseba ki bi raje migala kot lenarla

(odgovor članu ursy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.9.2007 15:16:49   
žoži
Če si že imela en ss, ne vem kaj še čakaš. Pojdi v bolniško in se ne igraj. Tudi sama delam v trgovini in sem imela en ss in sedaj sem v bolniški. Še nisem bila en teden v bolniški , pa sem začela krvavet, zato vem kako je ko izgubiš malo pikico. Želim ti vse najboljše

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.9.2007 10:09:46   
ursy78
ja če si imela pa ss,poj pa rajši pojdi na bolniško,ali pa zaprosi za lažje delavno mesto,ker s tem se pa poj ni za hecat.sej boš dobila bolniško če si imela ss.vse lepo vuser posted image .

(odgovor članu žoži)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.9.2007 10:25:27   
nemrak
user posted image user posted image ,
jaz sem tudi imela en ss, pa sem po 2h mesecih ponovno zanosila, vendar nisem dobila bolniške.

(odgovor članu ursy78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.9.2007 11:28:19   
Azzurra
sem noseča, sicer nisem trgovka, a imam ravno tako nekaj dela s strankami, plezanjem po lojtrcah, dvigovanjem predmetov, s katerimi delam in precejšnjo fizično aktivnost na delovnem mestu, na srečo nobenega ss. moj ginekolog ve, da imam 14 mesečnega sinčka (ki ima 12 kil, oblečen in s plenico še kakšno kilo več) pa je rekel, da "dokler gre k vojakom" ga lahko mirno dvigujem brez škode za nosečnost. če bi pri tem trpel križ, roke, noge, sklepi, kolena itd...pač ni več ginekološka stvar in ne zadeva nosečnosti.

edino kar lahko narediš (če ti zaradi tega ginekolog ne da bolniške, nekatere jo pač dobijo takoj ko zajamrajo) je to, da napišeš prošnjo delodajalcu, da te prerazporedi na lažje delovno mesto. sicer pa obstaja neka univerzalna opredelitev ustreznosti delovnega mesta, po kateri je razvidno, če je delovno mesto primerno ali ne za nosečnico, v kolikor bi ti zavrnil prošnjo, je mogoča pritožba, po kateri situacijo presodi zdravnik medicine dela.

srečno in mirno nosečnost ti želim.

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu nemrak)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.9.2007 15:08:21   
glen
Najprej hvala za lepe želje.
Tako bom rekla za enkrat mi še gre delo (sem noseča 6 ted.),samo me malo skrbi to 7 urno dvigovanje.
Mortadela tehta tudi do 10 kg pa jo daj ven iz vitrine pa jo dvigni na salamoreznico pa spet dol,.....
Delam pa v supermarketu,tako da 7 ur gor dol neprestano....???
Bojim se zaradi ss.

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.9.2007 16:04:19   
ursy78
te čisto zastopim,ke vem kako to izgleda,ko premetavaš tiste salame gor in dol ,ke so ene težke da res ni.če drugače ne gre,pa pojdi do svojega osebnega zdravnika,pa mu povej kako je.res se ni za hecat,če si imela ss.vse naj naj v ti želim 

(odgovor članu glen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.9.2007 20:29:40   
Anonimen
Za SS je lahko razlog dvigovanje težkih predmetov samo, če so ti ugotovili švoh maternični vrat. V tem primeru bi ti v novi nosečnosti napravili  cerklažo in ne smeš dvigovat ničesar, počitek itd. Tako je bilo pri moji kolegici, ki je potem norm. rodila. Sicer so SS največkrat posledica napake pri plodu, na katere ne moreš vplivat.
Če si drugič noseča je logično, da  dvigneš prvega otroka. Ko si pa prvič, pa misliš, da ti lahko kar ven pade, že  če boš nesla 2 litra mleka in kilo kruha iz trgovine. Vse smo take, pa je treba kar zdržat, ker strahovom ni konca.

(odgovor članu ursy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
1.10.2007 16:04:49   
Anonimen
TUD JAZ DELAM V TRGOVINI IN SICER V CASH&CARRY-JU TAK,DA SE ČIST TUD NE MOREM IZOGNIT TEŠKIM BREMENOM SEM PA V PTVI NOSEČNOSTI DELALA V MALOPRODAJI IN TUD V DELIKATESI ZATI TE ČIST RAZUMEM.JAZ ZAČNEM Z DELOM JUTRI,KER SEM DO SEDAJ BLA NA BOLNIŠKI.NOSEČA SEM 5 TEDNOV IN ZAGOTOVILI SO MI LAŽJE DELOVNO MESTO.SAMA NE BOM NIČ DVIGVALA TEŽKEGA PA ČE SE KR SVET PODRE.TAK SEM SE ODLOČLA.V PRVI VRSTI MORŠ SAMA POSKRBET ZASE.LEP POZDRAV IN NE DAJ SE.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
1.10.2007 16:11:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: žanka

TUD JAZ DELAM V TRGOVINI IN SICER V CASH&CARRY-JU TAK,DA SE ČIST TUD NE MOREM IZOGNIT TEŠKIM BREMENOM SEM PA V PTVI NOSEČNOSTI DELALA V MALOPRODAJI IN TUD V DELIKATESI ZATI TE ČIST RAZUMEM.JAZ ZAČNEM Z DELOM JUTRI,KER SEM DO SEDAJ BLA NA BOLNIŠKI.NOSEČA SEM 5 TEDNOV IN ZAGOTOVILI SO MI LAŽJE DELOVNO MESTO.SAMA NE BOM NIČ DVIGVALA TEŽKEGA PA ČE SE KR SVET PODRE.TAK SEM SE ODLOČLA.V PRVI VRSTI MORŠ SAMA POSKRBET ZASE.LEP POZDRAV IN NE DAJ SE.

A te lahko prosim, da pišeš tako kot vsi z malimi črkami, ker tole pomeni kričanje, kar delaš ti!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...
Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......