Azzurra
|
moj partner se obnaša isto kot prej - pri naju ni deljenja dela, če je pri loncih on, kuha on, če sem jaz, kuham jaz. nikoli ni dileme kdo bo pospravil ali pomil, to naredi tisti, ki ima proste roke. ravno tako kot on tudi jaz hodim v službo, doma imava sinčka, starega 14 mesecev in jaz sem zdaj 17 tednov noseča, če ste zasledili ali ne, saj sem na rr pisala o tem, imam dva večja problema, zaradi katerega bo moja nosečnost očitno "patološka" in potrebna dodatnega spremljanja in bomo videli kako bomo speljali do konca. upamo da srečno. zraven tega pride tudi to, da ima tudi moj mož dodatne preglede, ki jih bo moral zaradi tega opraviti, poleg tega hodiva oba na posvete in pogovore. kolikor lahko, gre vsak sam, večinoma pa greva oba. brez besed, brez jamranja, nato oba nazaj v službe, nato oba domov in k opravilom, ki čakajo samo naju in nikogar drugega. Razvajanja nisem zahtevala niti pred prvo niti pred drugo nosečnostjo. je pa drugače moj dragi po naravi velik romantik in dobrodušnež, od vedno me zasipava s pozornostjo in malenkostmi, ki mi veliko pomenijo, pa ne govorim o dragih darilih itd. od prvega dne sva velika zaveznika. tako je pri naju. seveda so tudi slabši trenutki, na srečo pa je več tistih lepših. vprašanje pa je kako ti jemlješ tvojo nosečnost. če to jemlješ kot neko posvečeno stanje, v katerem bi se ti moral partner klanjat in te nosit po rokah, je potem jasno, da si nad njegovo ravnodušnostjo razočarana, če ni tak tip, ki bi bil tak po naravi. ti razumi tudi moškega, on tega ni in ne bo doživel in vsako pričakovanje ženske, da bo lebdel nad tlemi, ker je noseča žena v hormonskem neravnovesju in ker si v svoji glavi slika neke romantične slike "kako bi morala bit nosečnost popolna, midva pred kaminom in njegova roka počiva na mojem trebuhu", je popolnoma zgrešeno. on niti ne ve, kaj se ti dogaja. če ga želiš vključit v to dogajanje, po mojem mnenju, lahko to narediš samo tako, da mu direktno poveš kaj in v kolikšni meri od njega pričakuješ. ne rečem, da se idilična slika dveh pred kaminom ne dogaja, ker (verjetno) se, toda tu imaš tudi ti sama besedo na razpolago, da mu svoje želje in pričakovanja poveš. če je tudi drugače tak, da je bolj zadržane narave, ne pričakuj preveč ampak veseli se drobnih stvari. skupaj izberita voziček. naj ga sestavi on. užival bo kot mali otroci. pri nekaterih možeh se pri takih rečeh vidi, koliko so zainteresirani za dojenčka. naj zmontira posteljco, previjalno mizo...to ga vse še čaka. mogoče pa je tak tip, da ti bo tukaj pokazal svoje prave občutke, samo moraš jih znat prepoznat. Srečno in ne obupuj, umiri sebe in hormone in uživaj, daj, poglej to tako: kaj bi jaz dala zdaj za imet zdravo normalno nosečnost, tudi če bi moj gledal televizijo!!! Drži se!!!
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|