|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obupana......premalo mleka
30.11.2004 13:03:42   
Pikapolonica
Hojla!

Ja, tako kot sem napisala v naslovu... obupana sem. Žalostna :( in ne mine več dan da ne bi jokala :((.

Z dojenjem sem imela težave že od vsega začeka, že v porodnišnici so se namreč začele velike težave z bradavicami. Razpokane, boleče in krvave... pa kljub pravilnemu pristavljanju, kar so sestre tudi velikokrat preverile. Problem naj bi bil v tem, da ima Tia majhna usteca jaz pa velike dojke in bradavice in to naj ne bi bilo ravno najbolj "kompatibilno". No, doma seveda ni bilo nič boljše in prejšnji teden smo s patronažno sestro ugotovili, da naša Tia s težo nekako ne napreduje tako kot bi morala. Pa nama je sestra pustila tehtnico in smo se tako cel teden tehtali pred in po hranjenju, da sva z možem vsaj približno ugotovila, koliko Tia sploh poje. Kar se hranjenja tiče je namreč ena velika zaspanka in na bradavici mimogrede zaspi. Drugače je sicer ogromno budna, samo dojenje jo neznansko uspava. No, tako smo se iz dojenja v dojenje trudili, da bi pojedla dovolj, pa nekako nisem nikoli imela dobrega občutka. Včeraj pa ŠOK, KATASTROFA!!!! Moji dojki sta bili popoldne skorajda prazni. Iz obeh je potegnila komaj okoli 30 g mleka, in tudi črpalka ni dodala kakšnih velikih količin. Tako sva kar na lastno pest (no, v porodnišnico sva prej že poklicala) naredila eno flaško umetne hrane in jo nahranila s tem. Jaz pa seveda spet v jok..... No, ponoči smo se nekako le najedli in tudi danes je tehtnica pokazala, da se je stanje v mojih dojkah malo izboljšalo, ampak vse skupaj je še zelo daleč od napetih in mleka polnih dojk, kakršne naj bi imela. Ne vem, sem jo morda dojila premalokrat, pa ni bilo dovolj stimulacije za novo mleko....

Z vsakim trenutkom sem bolj žalostna in bližje občutku da sem slaba mamica. Da ji ne morem nuditi niti tistega najbolj osnovnega. Tistega, da preživi...

Pozdravček od obupane Pikapolonice :pika:

Neposredna povezava do sporočila: 1
   Obupana......premalo mleka
30.11.2004 13:06:55   
Pupica
Pikapolonica, kaj ko bi si poizkušala mleko izčrpavat in ga mali ponuditi po flaški.Dojki bosta tako imeli stimulacijo za novo tvorbo mleka, mala pa ne bo lačna.

samo moje skromno mnenje!
aja PA NE OBUPAJ!:rozica:

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Obupana......premalo mleka
30.11.2004 13:34:11   
Pika?
Hojla!

Upam si trditi da nisi slaba mamica, že zaradi tega ker se trudiš dati otroku najboljše. Včasih pa tudi dojenje ne steče, pa si zaradi tega še vedno lahko dobra mamica. Na tvojem mestu pa nebi obupala prehitro, ampak ti svetujem da si prebereš o dojenju na forumu za dojenje: http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=5317&t=5317 in mogoče tudi pokličeš kakšno svetovalko za dojenje (številke so navedene na koncu). Jaz sem na tem forumu zvedela da manj polne dojke in malo izčrpanega mleka še ne pomeni vedno da mleka primanjkuje...

Srečno!

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Obupana......premalo mleka
30.11.2004 13:39:21   
limaš
Prvo kot prvo si za vedno izbij iz glave da si slaba mamica, ker če bi bila slaba mamica se gotovo ne bi tako sekirala kot se zdaj, tako da vrzi obup preko rame in se poprimi s to "težavico" pogumno in samozavestno, ker samo na tak način bo tudi tvoje dete samozavestno, saj veš jabolko ne pade daleč od drevesa.
Drugače pa naj ti povem na svojem primeru : od prvega dne lenobica za vlečt, imeli tudi tehtnico doma in ker je damica vedno po parih minutah zaspala, seveda lačna, ker se ji ni dalo vlečt smo z dojenjem naredili križ in sem si veselo osem mesecev izčrpavala svoje mleko, tako da je vseeno zrasla ob mojem mleku. Saj je važno to da dobi tvoje mleko, pa tudi če je to po steklenički:bravo::bravo:. In danes ko pogledam nazaj sem vesela da sem vztrajala na izčrpavanju svojega mleka, ker je hvala bogu zelo zdrava 16 mesečna malčica:angel::bravo:. Tako da pogumno in brez samokritičnih misli !

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Obupana......premalo mleka
30.11.2004 14:19:02   
mtd
ej,
nisi slaba mamica, saj se trudiš, slaba mama se ne bi!!

So že tako druge napisale, ne se sekirati, se bo uredilo.
Veš, kaj sem jaz poskusila, ko se mi je zdelo, da so zvečer dojke prazne; sem šla pod vroč tuš, potem pa sem si stiskala mleko ene 3 večere, potem je pa bilo, še zdaj se dojiva, pa je že 5,5 mesecev star naš Samo.

Upam, da bo hitro bolje.
lp, on cmok malčici

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Obupana......premalo mleka
30.11.2004 14:23:21   
Bejba
Draga Pikapolonica!
Točno vem kaj prestajaš, ker je bilo pri nas spodobno. Matranje z dojenjem, nenapredovanje, lakota in na koncu smo s tehtnico in parimi dnevi bivanje v Pediatrični kliniki ugotovili, da ima mamica na dober dan v obeh dojkal le približno 20 ml mleka. Groza. Moj pa je že takrat po flaški pojedel do 110 ml mleka. Torej občutno, občutno premalo. Potem smo se še vedno trudili ter zraven še dodajali. Dojili smo se, pumpali in se matrali, a na žalost ni nič pomagalo. Tako smo po štirih tednih obupali in pristali na umetnem mleku. Tudi jaz sem se presekirala in prejokala veliko časa. Vendar nikoli nisem pomislila, da sem zaradi tega slaba mama. Saj sem se trudila, pa nama ni bilo usojeno. Dobra mama pa sem zato, ker je kljub temu moj malček sit in zadovoljen, čeprav z umetnim mlekom.
Tudi jaz in moj brat sva zrasla na umetnem mleku, pa nama čisto nič ne fali. Baje je to tudi malo dedno. Moja mama ni imela mleka, moja teta ne in tako naprej.
Zato, ne sekiraj se. Ni konec sveta, če nimaš mleka. Saj imaš svojo sončico za katero je najbolj važno, da je sita, njena mama pa ne žalostna. Saj bo, boš videla.

LP; Bejba

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Obupana......premalo mleka
30.11.2004 14:33:27   
Anonimen
Se podpišem pod Zalin post, zraven bi pa še dodala, kako nesmiselno se mi zdijo vsi ti pritiski na mamice, kar se tiče dojenja, potem pa iz tega nastane takle problem, ki ga sploh ne bi bilo treba. Tudi jaz nisem imela mleka, kakšne tri tedne sem se matrala, potem pa smo šli na flaško. Kako sem bila zadovoljna, ko sem gledala mojega otroka, kako se ne matra in ne joče, ker ni bil več lačen, ampak sit in zadovoljen in je z nasmehom prespal prve štii mesece. Torej ne se sekirat. Nekatere lahko dojijo, druge pač ne. Malo se še potrudi z izčrpavanjem, če tega do sedaj še nisi delala, če pa kljub temu ne bo nič, potem pa veselo na flaško in uživajte v teh najnežnejših dneh dojenčkovga življenja.

(odgovor članu Pikapolonica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Obupana......premalo mleka
30.11.2004 15:46:50   
bini
ej pikapolonica - takoj nasmeška na usta!! jasno??? to sploh ni nobena katastrofa!! poznam vsaj 30 otrok in odraslih ki se NIKOLI niso dojili (iz različnih razlogov) in so taki fajn maherji, da jih težko take najdeš...
te pa popolnoma razumem, ker sem imela sama podobno izkušnjo,.. začela sem dodajat, ampak vedno po dojenju -tudi če je samo petkrat potegnila in potem čez 3 tedne sem spet imela dovolj mleka.. morda uspe samo tebi, če pa ne, pa tudi nič hudega, ker tisto najbolj osnovno kar rabi tvoja pikica je tvojo LJUBEZEN IN BLIŽINO - ker smo v 21. stoletju... ne skrbi, vse bo v redu :)

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Obupana......premalo mleka
30.11.2004 15:54:25   
ESA
Pozdravljena!
Je mar dojenje merilo za to, če si dobra mamica? Nič se ne sekiraj. Jaz sem imela pred petimi leti iste probleme s svojo hčerko, tako da sem pri petih tednih začela dodajati mleko, pri drugem pa imam problem, kako ga odvaditi od dojenja. Veš pred časom nihče ni dojenja niti omenjal, zdaj pa ga ful forsirajo.A nič se ne sekiraj, poskusi si čimpogosteje izčrpavat mleko, zelo zelo veliko pij tekočin in se čim manj sekiraj. Imam kolegico, ki tudi nima dovolj mleka, pa tamalemu daje čez dan flašo, ponoči pa ga doji. Skratka naredi tako, da bo tebi najlažje.

LP!

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Obupana......premalo mleka
30.11.2004 18:00:38   
Anonimen
No, jaz pa bi ti samo še dodala, da poiskusi vsak dan jest žgance in mleko.....meni je ful pomagalo, tako mi je svetovala teta, ki je babica po poklicu in je potem nekako šlo.....
Pa res se ne sekirat zaradi tega...eni lahko dojijo eni pač ne in ni nobena katastrofa....

Zaj pa hitro žgance kuhat :)

(odgovor članu Pikapolonica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Obupana......premalo mleka
30.11.2004 20:16:42   
Pikapolonica
Prebiram vaše odgovore in mi je tako zelo lažje pri srčku. Hvala za vse vzpodbudne in pomirjujoče besede. Našle so svoje mesto in resnično se počutim bolje. Tudi solzice bom poskusila za vedno odgnati in tako narediti največ kar lahko. Zase in za svoj mali zakladek.

Hvala še enkrat in
lep pozdravček,

Pikapolonica :pika:

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Obupana......premalo mleka
30.11.2004 21:59:48   
po
:((Te popolnoma razumem. Sama sem prvič imela podobne izkušnje. Solze v očeh, stiskanje, dodajanje čim manjše količine, da ne bi usahnilo, očitki moža in tašče, češ kaj je to sploh potrebno... NE! Sama sem vztrajala. Cele dneve na jošku. :duda: Konec dneva, tedna sem se vprašala, kaj sem pa počela...dojila. In vendar. Splačalo se je. Na meni je visel ponoči in podnevi. In po nekaj tednih se je mleko čudežno vrnilo. In to koliko?! Še ostajalo je. Teža je naraščala, otrok je bil sit. Tedaj sem se nasmihala zlobnim jezikom, ki so pravili, da mu nočem dati hrane. Če bi jih takrat poslušala, bi končala z dojenjem pri 3 tednih. Tako pa sem dojila 14 mesecev. Zdaj imam drugega otroka. Težav z dojenjem ni.

Predlagam ti, da poskusiš vztrajati, mogoče ti uspe. Veliko pij in poskusi dovolj pojesti. Predvsem pa se zavedaj, da to ni tvoja krivda. In če ne bo šlo, bo pač drugič bolje. Nekaj časa pa boš res samo dojila in pripravljala dodatke. Ampak...splača se. Če boš kdaj pred tem, da obupaš, se mi še kaj oglasi.

SREČNO!!!:):):)

Vsekakor si dobra mamica!:bravo:

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Obupana......premalo mleka
30.11.2004 22:32:57   
mirka
Meni je patronazna vedno znova govorila naj veliko veliko pijem in bo sigurno dosti mleka. Res sem skrbela da sem zelo veliko pila-cez tri litre na dan.
Ko sem sla spat sem si vedno prinesla se kozarec vode, ali caja ali kompota-karkoli.Po vsakem dojenju spila kozarec vode,..

Probaj, meni je uspevalo. Zdaj ze skoraj osem mesecev dojim.

Veliko srece in ne se obremenjavati z nevem kaksnimi ideali ki jih danes trobijo vsepovsod o dojenju . Hvala bogu imamo danes moznost kupiti nadomestno mleko ki je zelo kvalitetno.
Glavo pokonci - otrok cuti ce si zalostna in jokava pol bo tak se on- pa v bistvu brez razloga.

ADijo!:sloncek:

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Obupana......premalo mleka
30.11.2004 22:57:22   
pika8
Meni se je to zgodilo,da sem bila brez mleka ,pred kratkim.Pri meni je bil vzrok viroza.Svetujem ti ,da se lepo umiriš,po vsakem dojenju še iztisneš če je še slučajno kaj ostalo notri.Predvsem pa dosti pij,vsaj 3 l. ampak najprej se sprosti in umiri.Živčnost zelo zelo vpliva na tvorbo mleka.Prvega otroka sem zaradi tega dojila ,še ne celi mesec.(težave v družini).
Zaradi tega še NISI slaba mama.
Meni se je mleko po virozi povrnilo v dveh dneh.



LP pika8 pa :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica: za mamico

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Obupana......premalo mleka
1.12.2004 9:16:35   
ajda11
Najprej-ne se sekirat, čeprav vem, da je težko, a govorim iz lastne izkušnje. Moj desetletni sin je bil dojen slabih štirinajst dni, potem pa je do dveh let jedel Pikomil, pa je fant, da ga iščeš, skoraj nikoli bolan in izredno odporen. Sedaj imam trimesečno pupo, ki je polno dojena, in zagotovo drži, da mehka dojka še ne pomeni, da ni mleka. Moje so bile trde in napete le tretji in četri dan po porodu, ko pride do navala mleka, drugače so pa bolj mehke. Včasih imam občutek, da bi jih lahko komot ožela. (malo za šalo)
Bolj trde so le še čez noč, ker prva runda spanja traja 6 do 7 ur. Je pa res, da nikoli in res nikoli ne gledam na uro kdaj je jedla. Ker dudo vzame samo, če je res sila jo imam na prsih včasih za cartanje tudi 15 minut po tistem, ko je jedla. Prvi mesec pa je bila itak priklopljena non-stop in mogoče je ravno to pripomoglo k temu, da nama je dojenje steklo. Sem pa tudi sama jokala , ko sem mislila, da mleka ni, in še sedaj pri treh mesecih me potolaži in prepriča le vaga v posvetovalnici, ker še zmeraj dvomim ali ima zadosti. Pa ima, vsaj po vagi sodeč.
rojena s 3550g, odpust 3400g
prvi mesec 4290g, (+890g)
drugi mesec 5550g, (+1260g)
tretji mesec-včeraj 6450g (+900g)
Samo ne obupat in se imet za slabo mamo, ker to zagotovo nisi. Se pa tudi jaz pridružjem temu, da je to forsiranje dojenja za marsikatero, ki se srečuje s težavami lahko velika obremenitev. Vsaj zame je bila in na čase še zmejaj je.

Suzana

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Obupana......premalo mleka
1.12.2004 9:33:35   
ajda11
Pa še malo za šalo.
Mina je v svojem odgovoru napisala, da je na zahodu moderno ne dojiti, ker se prsi ohranijo lepe.
Moj mož, ki me pri dojenju zelo podpira in spodbuja, sedaj, ko jaz pojamram kake bom pa mela, ko bom nehala dojit stvar takole komentira.

"Prej si pač imela verižico med njimi, potem bo pa popek"

Pa ne bo tako hudo in še na kraj pameti mi ne pride, da bi zdaj, ko mi je dano dojiti to zavrgla za lepe prsi. Vsaka stvar ima namreč svojo ceno.

Suzana

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Obupana......premalo mleka
1.12.2004 21:33:50   
filipinka
Pikapolonica!
Tudi jaz si upam trditi, da si dobra mamica:love:, že zato ker sidala življenje svojemu sončku!
Je res lepo dojiti, ampak se pa najde pri vsem tem tudi kakšna pomankljivost...Midva za Filipom se dojiva že od začetk brez težav- imela sem razpokane bradavice, a sem to premagala s solzami v očeh-zdaj že 8 tednov. Ampak veš kaj sem mislila, da pa pri dojenju ni O.K.? To, da ne morem sama nikamor. Vedno ga moram vzeti zraven. Pa ne, da ... mam ga fuuul fuuul rada, a vseeno pi pasal kak babji čvek ob kavici, v miru vsaj eno uro...ko si zaželim tega tudi jaz mislim, da sem slaba mamica. Ampak potem se zberem in prešine me, da sem tudi jaz oseba, ki bi živi zase-ampak trenutno pa le za mojega malega sončka FILIPA!:angel:
Drži se in uživaj!
V.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Obupana......premalo mleka
1.12.2004 22:07:06   
pika1
živjo, jaz sem delala tako da sem npr. en obrok pri sebi spustila in dala umetno mleko, tako da se mi je ta čas naredil mlek, pa res morš velik tekočine spit. Pa probaj še z čajem za dojenje,jaz sem ga kupila v lekarni. A si za dojenje probala z nastavkom,jaz sem imela tudi probleme ker moja štručka ni znala zagrabit, je skoz jeziček na nebu držala, pa še full je bla lena ni se ji dal(je bila tud prelahka).Tko da pomoje bi ti bilo tudi lažje saj te ne bi tako bolelo Tia pa bi lažje zagrabila saj so nastavki različne velikosti. Aja zdej ne vem a se ponoči dojita,moja je bila zaspanka tko da sem se sama zbujala in si izčrpala pa sem ji lahko dala naslednji dan en obrok, namesto da je pri meni jedla,ta čas se ti pa mleko nabere. Pa tud če ti kdaj po dojenju ostane kaj mleka si ga izčrpaj in lahko to narediš npr. dvakrat zaporedoma in imaš lahko potem to za en obrok, odvisno koliko mleka ti rata izčrpat. Jst upam da nisem preveč zakomplicirala zadeve, pa ne se sekirat, če pa ne bo šlo pa ne bo, to ni nič tazga, ne poslušat drugih k pametujejo kok je treba dolg dojit, važno je da se vsaj potrudiš, kkšna bi že takoj obupala, tako kot sem skoraj jaz, pa mi je moj dragi stal ob strani, tko da je pol vse zalaufal tko da je blo dobr, lp:metulj:

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?