|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   oba priimka?
21.9.2007 19:19:39   
lily07
S fantom nisva poročena. In če dam otroku ime z 4 črkami in oba priimka (11črk) bo potems kupaj 15črk. ali je boljše da je samo en priimek? Če se bova kdaj z fantom poročila bom jaz dodala še njegov priimek. user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: oba priimka?
21.9.2007 19:43:42   
Pia77
Čeprav je moderno, se mi ne zdi lepo, če ima otrok 2 priimka. Nekatere mamice se za to možnost odločijo samo zato, da je ob pogledu na dokumente oz. osebne podatke takoj jasno, kdo je mamica (v primeru otrok, ki bi se sicer pisali po očetu). Vseeno se mi zdi to nepotrebno ovešanje otrokove osebne lastnine s priveski njegovih staršev. Midva (še) nisva poročena, otrok pa se bo od začetka pisal klasično, po očetu.

(odgovor članu lily07)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.9.2007 19:46:48   
mala pikica
Jaz nikakor ne bi dala otroku dveh priimkov. Naj bo hčera in ko se bo poročila naj doda še možev priimek. Kaj potem bo pa imela kar tri user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.9.2007 19:58:27   
Jančika_
Mi imamo vsi štirje oba priimka. Sva poročena in nikoli ni bilo sploh govora o čem drugem kot o obeh priimkih. Na naš priimek ne gledava kot na dvojni priimek, ampak na priimek, ki ima pač dve besedi, popolnoma enakovredni. Mož pravi, da je tisti prazen prostor vmes med besedama tudi del priimka, nema črka. Priimkov A je bolj mali, priimkov B malo morje, naša AB kombinacija pa je edinstvena.

Glede morebitnih zapletov zaradi priimka ob morebitni poroki sem pa prepričana, da ju bom vzgojila tako, da se bosta znala odločiti po pameti. Morda bosta pa oba vzela ženin priimek, hehe. Španci glede tega ne komplicirajo - vsak obdrži svoja dva priimka (ja, večinoma imajo dva). Kakšne priimke dajo potem otrokom, tega pa še nisem uspela pogruntati.

Pripis: če midva ne bi bila poročena, bi se najini otroci pisali po meni, ne po možu. Mnenje obeh. Ampak sva poročena, tako da je ta pripomba čisto brezveznauser posted image .

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 21.9.2007 19:59:29 >

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.9.2007 20:07:50   
MarijaPo
Nasa Eva ima oba priimka - mozevega in mojega.
Midva pa imava vsak svojega in nic vec.
To, da ima Eva dva priimka je precej zoprno (ker so dvojni priimki vedno zoprni).
Skratka, ce se lahko kako drugace sporazumete, bi bilo bolje, da imate vsi en (in isti) priimek.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.9.2007 20:10:55   
Jančika_
Ti, Marija, a veš, da meni pa v vsem tem času, odkar imam dvojni priimek, niti enkrat ni presedlo, da je tako (osem let)? Edini dvom, ki se mi poraja, je, če je smiselno dati otroku ime Vladimir, pa še dva priimka zraven. Na nobeno črto ne bo pasalo. Ampak zgleda, da bova fantku, če bo še kdaj kakšen, vendarle že v osnovi zakomplicirala izpolnjevanje obrazcev, ker nama je ime pač tako všečuser posted image .

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.9.2007 20:12:55   
Skaana
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

Mi imamo vsi štirje oba priimka. Sva poročena in nikoli ni bilo sploh govora o čem drugem kot o obeh priimkih. Na naš priimek ne gledava kot na dvojni priimek, ampak na priimek, ki ima pač dve besedi, popolnoma enakovredni. Mož pravi, da je tisti prazen prostor vmes med besedama tudi del priimka, nema črka. Priimkov A je bolj mali, priimkov B malo morje, naša AB kombinacija pa je edinstvena.
...

Se popolnoma strinjam. Naša ima tudi oba priimka, ravno zaradi naštetega razloga. Le da midva nisva poročena, v poroki pač ne vidiva smisla... Ko in če se bo pa hčera kdaj poročila v Sloveniji, bo pa že sama izbrala kombinacijo Priimkov (po naši zakonodaji sta dovoljena le dva). In če bo dala stran mojega, bo pač dala stran.
Sicer se mi pa zdi, da se s tem nima smisla ubadat. Pogovori se s partnerjem in naredita tako, kot čutita VIDVA.

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.9.2007 20:13:01   
ElaM
Prva hčerka ima očetov priimek, ravno tako ga bo imel drugorojenec. Jaz pa razmišljam v tej smeri, da bi si dodala partnerjev priimek, ker poročila se verjetno še kar nekaj časa ne bova.
Meni, osebno, sta 2 priimka in 2 imeni pretiravanje, predvsem, če sta oba priimka dolga. Če bi naša punca imela 2 priimka, bi skupaj z imenom prišlo 23 črk.user posted image

:)

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.9.2007 20:21:26   
Skaana
No, pa še to. Naša je že pri manj kot dveh letih znala povedat, kako se piše (res je bila zelo hitra pri govoru). Oba priimka skupaj. Sicer pa, kolikokrat v življenju pa izpolnjuješ kakšne obrazceuser posted image . Še najbolj bojo veseli učitelji... A to je njihov problem (zdaj pljuvam v lastno skledouser posted image ).
Če pa pogledaš kakšno svečano podelitev npr., se pa neprimerno boljše sliši Črtomir Novak Kranjc kot pa kakšen Tit Bah user posted image  

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.9.2007 20:49:48   
Anonimen
Najin zakladek bo tudi imel oba priimka. user posted image

(odgovor članu Skaana)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
21.9.2007 20:57:12   
jazabel
user posted image najin tudi oba.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.9.2007 21:11:16   
Anonimen
Midva pa sma se tako dogovorila da si bom jaz dodala njegov priimek, čeprav se še ne bova poročila. Moj otrok in oče otroka bosta imela enega, jaz pa 2.

(odgovor članu jazabel)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
21.9.2007 21:31:25   
AKP
Jaz sem pa to tako rešla, da je imel otrok po meni priimek, ko sva se pa poročila smo pa imeli vsi istega moževega. Zakaj pa bi moral imeti otrok priimek po očetu, men se je pač ta rešitev zdela najenostavnejša.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.9.2007 9:14:24   
poliloni
Pri nas imamo le en priimek (moj priimek je takooo dolg, da si zraven sploh ne bi mogla predstavljati še enegauser posted image ). Pa smo vzeli moževega, ki je krajši in ljudem bolj razumljiv.
Priimki se mi sploh ne zdijo problematični, kre se bolj malo uporabljajo. Ne maram pa dveh imen in da potem otroka po obeh vsi kličejo - ja, vem da me boste nekatere spljuvale, ampak meni to preprosto ni všeč. Sploh ko nekateri starši dve taki imeni združita, ki nikakor ne gresta skupaj. Stvar okusa....

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.9.2007 9:42:05   
tincy82
živjo!
tudi jaz osebno nisem glih zato, da bi imel moj otrok 2 priimka. midva sva se odločila tako, da se bo otrok ( ko ga bova pač imela, še vedno pridno delava na tem) pisal po fantu, tko da se bom potem edino jaz pisala drugače. to mi - če povem čist po pravici najbolj ne ustrezauser posted image , ampak bo tko le začasno dokler se ne poročiva. ta o poroki pa je že čist druga zgodba, in sicer naša država tako podpira družine, da bi mi, ker trenutno še iščem službo, vzela še tisto malo denarne pomoči, do katere sem sedaj ko sem sama upravičena - če pa bi se poročila bi me mogu pa možek preživlat! to se določenim izide, nama se pa ne bi ravno najbolje. user posted image
najbolj idealno in lepo pa se mi zdi seveda, da se cela družina piše enako!user posted image user posted image

Človek ni poražen, ko je premagan, pač pa takrat, ko se vda.

(odgovor članu poliloni)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.9.2007 10:02:36   
nejcko
Pri nas je enako kot pri Jančiki: sva poročena in vsi 4 imamo oba priimka, le da smo mi še malo zakomplicirali zadevouser posted image .
Otroka že od začetka vesta, kako se pišeta, in povesta oba priimka. Nobenih težav nimamouser posted image

(odgovor članu tincy82)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.9.2007 11:07:34   
loncica
Midva sva poročena, jaz imam dva priimka. Otrok bo imel pa samo moževega. Jaz imam skupaj 19 črk in tega otroku ne privoščimuser posted image .

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.9.2007 11:22:03   
mišk
Jst sem absolutno za samo en priimek. Dokler se ne poročiš se mi zdi najboljš, da se otrok piše po mami, kasneje pa enako kot oba starša, ponavadi po očetu(user posted image ). Res je, da imaš s temi spremembami priimkov dost stroškov pa vsega, sam se mi zdi fer, da se otrok piše po mami če ta ni poročena.

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.9.2007 11:27:46   
Anonimen
Mičica ima oba, skupaj z imenom 26 črk.

Pisat še ne zna in o dolžini ne more še nič povedat user posted image

(odgovor članu lily07)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
22.9.2007 11:35:01   
neja.bor2007
dva priimka ...pa še dva imenauser posted image tudi to,sem že videla.
Kaj vse se ljudje ne spomnijo..Dobro,dva priimka razumljivo,da pa da starš še dva imena zraven...groza..potem je npr. Janez Andrej Novak Golob...
Jaz sem absolutno za en priimek,če se le da.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.9.2007 11:55:00   
3jesončki
pri nas pa smo dali dva priimka hčerki iz čisto vsakodnevnega razloga. imam sina s prejšnjim partnerjem in sem imela vedno na meji težave, ker so me vedno preverjali (kljub rojstnemu listu, takrat še zdravstveni knjižici - bil je zavarovan po meni)
no, pred letom in pol sva se poročila in tudi hčerki spremenila priimek - je pa za to dražja taksa kot za poroko.

(odgovor članu neja.bor2007)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?