|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   9.nebesa (****.nadaljevanje)
30.11.2004 8:32:30   
Špacka
Živjo :nosecka:!

Po dolgem času se spet malo oglašam, sem se komaj prebila skozi kaj se je v tem času novega zgodilo, v glavnem punce so že srečne mamice, BONI ti pa tudi že finiširaš...pa saj se tudi meni zdi da čas kar leti še malo pa bo tukaj februar.
Z mano in z :duda: je vse v najlepšem redu, razlog da nisem imela časa pa je služba-imeli smo neko zunanjo kontrolo in pri nas se dela po sistemu eno leto spanja samo tiste nujne stvari, ker pač ni denarja, mesec pred kontrolo pa popravljaj stvari za nazaj... škoda besed....
pa v tem času mi je umrla babica:(( še vedno ne morem verjet da je ni več...dosti žalostnih stvari.

Imela sem tudi pregled pri G spet z UV, pa :duda: je pokazal katerega spola je očitno je imel dober dan, samo zaenkrat nisem hotela vedeti.
Mi pa vsi pravijo da bom imela punčko, bodoči očka pa kar žari od sreče.
Sem pa že začela kupovati za :duda: vendar to je tako težko kupovati v nevtralni barvi, ker je tako lepih stvari v roza in modri barvi, tako da ne vem če me ne bo premagala radovednost na naslednjem UZ- ga imam že čez 14 dni ko bom v 30 tednu.
Tudi voziček imam že izbran in posteljico, samo kupit jo moramo.

V glavnem še sem tukaj zdrava in pri močeh :sloncek: OK kot slonček še nisem, sem se pa zredila za 8 kg mi je moja G rekla da je to čisto v redu, ker sem bolj med suhicami, tako da me je G na prvem pregledu vprašala, če mogoče premalo jem oz imam motnje... ker sem bila suha, bleda taka sem pa tako vedno, kaj naj naredim če se moja mami ni poročila s črncem:)- sem namreč kopija svojega očeta.

Lepo preživite današnji dan, sicer je malo megleno vsaj pri nas, ampak to na nas pa res ne bo vplivalo- jaz grem pa popoldne delat:grrr:

Špacka 28t
Neposredna povezava do sporočila: 1
30.11.2004 9:08:44   
Lu
Jutro :nosecka:!

Špačka živjo! Se pa res dolgo nisi oglasila. Me zelo veseli, da si v redu. Glede nakupovanja oblekic pa verjamem da je težko izbirati samo med nevtralnimi barvami. Ampak bo že. Sama imam jutri pregled pa tudi močno upam, da mi bo moja G nardila UZ. Mogoče pa vprašam kaj nosim:ups: Bom še videli. Firbec me matra 100/h, po drugi strani bi pa rada, da je presenečenje še toliko večje. Kot sem rekla bom še videla.

Ja včeraj sem bila v šoli za starše. Uf ja. Kar veliko informacij za 1 dan. Sem si mogla prav zapiske delat, he he he. Se bo treba potem učit.:) Imeli smo jo 3 ure, ampak čas res tako hitro mine, da je kaj. Sem zelo zadovoljna.

Ta vikend že dobim na vpogled oblekce- še moje. Potem pa v nabavo, če bo še kaj manjkalo. Komaj čakam.

Ta mesec grem tudi po prevleke za posteljnino. Jih baje dela ena gospa, ki šiva za Baby center dosti ceneje , če direkt k njej prideš. Vam bom sporočila.

Hm... kaj je še novega. Aja to, da imam že nove sešite karo hlače. Super so. Pa v soboto sem si kupila v La Vie eno belo majčko, pa žabe. Kar drago moram rečt. No nekaj si moram tudi sama privoščit za boljši občutek.:bravo:

Punce imejte se lepo kljub temu čudnemu vremenu.

lp Lu in :duda:
29t:bravo::sloncek::bravo::love:

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.11.2004 12:00:10   
BONI*
Hojla Špacka! Pa te res dolgo ni bilo na spregled. Žal mi je, da ti je vmes umrla babica:( Sem pa vesela, da sta ti in tvoja :duda: OK. Saj ti se pa tudi že počasi bližaš ciljni ravnini. Ko enkrat prideš čez polovico, začne čas hitreje teči. Si misliš, ah, saj je še 10 tednov, potem pa je to 1,2,3 naokoli.

Lu, tebi pa vso srečo jutri pri G! Upam, da se ti bo :duda: pokazal v vsej svoji lepoti in veličini;)
Jaz imam tudi jutri G in upam, da vsaj tokrat ne bo skoparila z informacijami. Zelo si želim vedeti, koliko je :duda: sedaj velik in koliko tehta. Pa tudi, če sem že kaj odprta, če se že kaj nakazuje,...

Moj :duda: pa danes še bolj dremucka in se le sem pa tja malo zgane /sicer ni mami nič boljša). Edino kovcal je pa danes že prav pošteno:)-

Lp, Boni&:duda:

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.12.2004 8:14:33   
Lu
Jutro!

Ja kje pa ste vse? Ste malo zaspale. No pa je tu že december. :bravo:

Sem ravno od pregleda in sem kar malo :(. G si je vzela natanko 5 min. časa, da mi je izmerila trebuh in poslušali sva srčka. Potem sem ji rekla, če bom sploh še imela kakšen UZ pa je rekla, da po potrebi. Da po ˝tanovem˝zdravstvo plača samo 2 :(( Bom že potrpela. No in potem sem pozabila vzeti še papirje za na CSD. Mi jih bo pa sestra poslala. Nisem bila zadovoljna z današnjim pregledom. Upam, da bo na naslednjem kaj bolj zgovorna in si bo vzela več časa. Ga imam pa že čez 3 tedne :bravo: Ja mi je pa še rekla da sem že dosegla svojo mejo v kg ( 12 kg) in da naj se kar počasi neham redit :ups: Bom upoštevala nasvet.

Punce včeraj smo v materinski šoli rojevali. Hm... me je že zdaj groza, he he he. No bo šel pa moj dragi z mano. :bravo::bravo: Za mojega dragija.

Javite se :nosecka: in ne:nosecka:

lp Lu in :duda:
29t 1/7:love:

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.12.2004 8:59:04   
pia1
oj!
ja, dan je res tak, da bi lahko kar spala, pa spala, pa se spala... no ja sej bo boljs.
ja baje res nosecnicam pripadata sam 2 UZ, ampak pri nas v kr delajo po navadi 4, ce je vse v redu, sam morjo pac pred zavarovalnico to opravicit, kar pa tud ni tezko. jest ga imam jutri. sej vidlo se verjetno ne bo prav veliko, ker je zdej skratek ze full velik. no ja bo pa baje g povedal tezo in velikost, pa ce je ze pravilna lega... vceri v materinski soli so nam rekli, da bi moral biti ze kar lepo z glavico na dol obrnjen, da ce zdej se ni verjetno tud ne bo. hudo, spet ena skrb vec. no nam je vceri G v mat.soli predavala in moram rect, da me kr mal zmrazi ce pomislim na vse skupi. ja seveda je govorila o porodu i o novorojencku, oz plodu; kako poteka in kaj vse je lahko narobe. :( ampak mi smo optimisticni in prepricani, da bo vse o.k., a je tko?!?
a sej res naj se neki vprasam. a katero od vas popoldne in zvecer (ko ste ze mal utrujene) bolijo medenicne kosti, vsaj mislim, da je to to. pac kosti med nogami. mene tko, da kar tezko hodim. no ce nek casa sedim pol komi vstanem, pa tezko hodim, sej pol k se razhodim je mal boljs. a to pomeni, da se medenica siri?
zdej pa sem nalozila... lepo se mejte, pa se beremo!!!

:nosecka: 34 t

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.12.2004 9:44:55   
Špacka
Jutro vsem!

Danes je pa en čuden dan, bi kar spala oz. ležala pa me že vse boli, ponavadi sem pa zelo zgodnja. Ja ker tako dolgo ni bilo glasu od mene, bom zdaj malo nadoknadila, pa malo mi bo danes dolgčas, ker bom cel dan sama doma, ker dragi dela do 17 ure, potem pa gre na novoletno zabavo v LJ-poslovno. Punce kar ne morem verjet da bo že novo leto, pa da letos nimam nobenih problemov oz. saj to niso problemi, samo mi je všeč da se vedno nekaj dogaja, da je veselo:bravo:
ja letos bo pa veselo doma in glede na to kakšna zaspanka sem ratala, bom spala že pred polnočjo:zaspan::zaspan::zaspan:

Mi je kar malo hecno, kako vam vaši G kar naprej težijo okoli teh UZ, ker sama nimam teh problemov, sama sem jih imela že 5 , čez 14 dni ko imam pregled mi bo spet delala UZ, ker mi ga zadnjič ni. Tudi okoli kg ne dela takšne panike, mi je zadnjič razlagala, da ne morejo biti vse :nosecka: enake je tudi odvisno ali si že prej imel viška kg, pa tvoja konstrukcija...jaz verjamen da nekaj kg :nosecka: dobi na račun sladkarij no vsaj jaz sem med njimi, ker drugače nimam kakšnega pretiranega apetita, ampak sem pa zadnje čase kar požrešna na sladko...ja tako da se tolažim da bo po porodu boljše, vsaj upam da me bo minila ta obupna želja po sladkem.

Pia1 nimam pojma če so to medenične kosti, me pa boli enako kot tebe, samo mene samo na levi strani in sicer če nekaj časa sedim potem malo težje vstanem pa opazila sem da če imam prekrižane noge me tudi bolj boli, ampak ko se pa razhodim je pa vse OK, tudi sicer bolečina ni tako huda.Saj po porodu boljše bo....

LP Špacka

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.12.2004 18:30:11   
BONI*
Hojla :nosecka::nosecka::nosecka:!

Tudi jaz sem danes imela pregled pri G. In sem ZELO RAZOČARANA in ŽALOSTNA!:( Sploh ne vem, zakaj še hodim na preglede, ker itak nič pametnega ne zvem. Pa še to! Noseča sem 38t1d in je bil to moj zadnji pregled pri G, razen če se na PDP še ne bo nič zgodilo, potem pa naj se pridem pokazat.:ups::(
Sestra mi je zmerila pritisk, dala sem urin (izvida mi niso vpisali v knjižico niti nisem zvedela, če je OK), zdravnica me je vprašala kako sem, nato pa je poslušala srčka. In to je bilo to! Ko sem jo vprašala, če mi lahko pove, koliko je težek in velik moj :duda:, je rekla da ne, ker ga sedaj ne bo šla meriti, ker nima časa in da je prejšnič itak zmerila glavico. PAZI! Čakalnica pa čisto prazna! Rekla pa je, da mi lahko okvirno pove, koliko naj bi bil sedaj velik in težek (to si lahko preberem tudi v vsaki knjigi o nosečnosti), samo da je moj večji. Ja, vaš je ogromen, je rekla:ups: Kako pa to ve? A ima mogoče moj :duda: preveliko glavo? In kakšen vaginalni UZ, pa CTG? O tem sploh ni govora!
Uglavnem, na poti domov sem kar jokala, tako mi je bilo hudo. In kaj naj sedaj? Do 17.12. čepim doma in čakam, da se kaj zgodi?
Sem se odločila, da takoj po prvem poporodnem G pregledu zamenjam G, te pa povem v obraz, da za moje pojme ni vredna 1/2 k...

Hvala bogu je vsaj moj :duda: danes očitno dobre volje, saj že cel dan veselo :sloncek:. Mislim, da je že dopoldan oddelal tistih 10 gibov, sedaj pa samo še nadure nabija:)-

A ja, meni tudi neki kolki štekajo zadnje čase. Če se hočem usesti po turško, me včasih ful zaboli v kolčnem sklepu. Sem mislila, da če se medenične vezi rahljajo in pripravljajo na porod, bi me mogle biti bolj gibčne, ne pa take kot eni kripli:ups:

Lp, Boni & :duda:

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.12.2004 10:37:20   
pia1
cao punce!!!
jaz sem ravnokar iz Uz in sem cist srecna! nase dete je full u redu, obrnjeno z glavico navzdol, skratka vse cool. edino kar me je mal zmedlo je to, da mi je G tedne drugace izracunal kot imam jaz izracunane po tistem koledarcku iz revije nosecnost. pa sej v koncni fazi nima veze, rok imava pa seveda isti. tezak je pa nas pikec 1910g. aja se neki me zanima. zadnjic so nam v meterinski soli razlagali da dlede velikosti govorijo o nekih "percentilih" ce sem si prav zapomnila, neki pod 5 pa pod 10 pa nad 5 pa nad 10...:zmeden: skratka, ce si je kera bolj zapomnila kaj je s tem bi prosila, ce mi mal obnovi. sem vedla, da bi si mogla mal bolj vestno zapisovat...
ja spacka tud mene boli bolj na levi strani. sej sem hotla dons ze G vprasat, pa sem bila pol tolk nad UZ navdusena da sem cist pozabla.
ja boni, verjamem, da te takle mal iz tira vrze, pricakujes, da se bo na koncu full dogajalo pa to pol pa tkole... vejetno je njim to ze full rutina pa jim kej dost ne pomeni, sam bi mogl mal na nas :nosecka: pomislit pa se temu primerno mal obnasat. jest sem opazila, da te full bolj porajtajo, ce je partner zraven. v posvetovalnicah je tud bolj tko na hitr vse (k sem sama), na UZ pa se zmeri full poglobi. pa tud kolegica mi je rekla, da ko je bila sama na uz je blo full na hitr, ko pa je bil z njo moz pa je razlagal 100 na uro.
ja nc lepo se mejte!!!

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?