|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bula pod pazduho
17.9.2007 11:20:37   
pupa79
Pozdravljeni!
Že kar nekaj časa se nisem oglasila a to ne pomeni, da nisem spremljala dogajanja na forumu. Končno je prišel september in tako smo se tudi mi učakali naše male sončice Tie. Doma sma komaj nekaj dni in imam nekaj vprašanj, če mi lahko katera pomaga - patronažna pride na vsakih 5 dni tako da je nimam priložnosti zagnjavituser posted image . Zanima me koliko so vam rekli, da mora dojenček dnevno pridobit na teži. Patronažna mi je pri prvem obisku pustila tehtnico. Sončica spije 70-80 na obrok ampak zjutraj kakšne spremembe v teži ni bilo, za 10 g. Poporodu sem se začela tudi nenormalno potiti in pred dvema dnevoma sem zatipala pod pazduho bulo, ki drugače ne boli razen, ko si jo otipam. Ima katera s tem kakšne izkušnje. Prosim in hvala za kakršenkoli odgovor.Zelo mi boste pomagale.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bula pod pazduho
17.9.2007 12:41:04   
kjava
Hej!

Tole vsakodnevno tehtanje človeka samo mede. V enem tednu naj bi tako majhen dojenček pridobil najmanj 110g, ampak moja user posted image  je včasih dobila samo 40g včasih pa 200 ali še več, tako, da je bil končna teža npr v enem mesecu čist ok. Če je dojenček zadovoljen, se dovolj redi. Ene patronažne takoj silijo  adaptirano mleko, posledica je pa le to, da ga mati potem v resnici nima več dovolj, ker ne pristavlja zadosti pogosto.

Glede bule pa- kar k svojemu zdravniku, da pogleda.

(odgovor članu pupa79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: bula pod pazduho
17.9.2007 14:07:31   
abc100
Jest sem tud že mela take bule, pa sem enkrat bila pri zdravniku in sem jo glih slučajno imela takrat, ps je rekla da to ni nič tazga. To se nevem kaj zamaši in se tko spuca. Sej bo kmal zginla. Ko sem pred 14 dnevi iz porodnišnice pršla se mi je taka bula nardila na dimljah, pa je zdej že več kot teden nimam. Če te pa skrbi, se pa pejt pokazat.

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: bula pod pazduho
17.9.2007 14:41:23   
rr.mm.dd
Taka bula pod pazduho po porodu lahko pomeni, da ob navalu mleka vse skup "nabrekne" in izkoristi prostor ob strani - kot nekakšen dodaten prostorček... ne znam ti drugače povedat, skratka, en možen vzrok je, da je tista bula kot dojka; drugi vzrok pa je lahko, kot je abc100 napisala, da gre za varianto kot tur, da se neka žleza zamaši in se zagnoji.

Jaz sem imela že dolgo, dolgo nazaj neko posebno gnojno in ne vem kakšno še angino in takrat so mi tele žleze full zaotekle in ko se je stanje vrnilo v normalo, je na eni strani pod pazduho ostalo več kože.
Ob navalu mleka je to zdravnica v P komentirala kot tretja dojka (kao, taka sestava od znotraj...).

Take bule v dimljah sem pa tudi že imela nekajkrat. Prve 2x sem jo stisnila in je bilo kot grozno grd tur, potem sem pa šla pokazat zdravnici in so tretjo kirurško odstranili v KC. Od takrat se je še 1-2 x ponovilo, mnogo manjše.

Pa si izberi, kar ti je ljubše user posted image  
Srečno!

(odgovor članu abc100)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: bula pod pazduho
17.9.2007 15:13:27   
pupa79
Hvala za odgovore. sem za danes dogovorjena z zdravnikom pa bomo videli kako bo.

(odgovor članu rr.mm.dd)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: bula pod pazduho
17.9.2007 15:17:45   
s.
Mogoče so samo bezgavke ali pa kakšne lojnice.
Ko bo pogledal zdravnik, bo ocenil kakšno je stanje. Mislim, da ne bo nič resnega.

Srečno. user posted image

(odgovor članu pupa79)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: bula pod pazduho
17.9.2007 19:49:52   
K_a_t_i
Bula pod pazduho v času dojenja - meni so rekli, da gre za razširjene mlečne žleze. Je izginilo. Upam, da je to!
Lp

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: bula pod pazduho
17.9.2007 22:00:18   
Naja30
Se strinjam, da je bulica lahko zaradi povečane količine mleka in nasplošno dogajanja tam okoli user posted image  Če te zelo skrbi, pojdi do G.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: bula pod pazduho
19.9.2007 7:22:01   
chips
tudi meni se je naredila bula po pazduho.Naredila se mi je drugi dan po porodu.In sem že paniko peljala,pa me je pogledal ginekolog v porodnišnici in je rekel da se mi je verjetno mleko nabralo,ker ga imam ful in že drugi dan sem imela takšen naval mleka  da sem si hodla ga črpat malo.
Zdaj bo pa en mesec na okoli pa mi počasi izginja



_____________________________

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Katero ime vam je všeč?
lunca69



Staša (14%)

Žana (29%)

Cynthia (4%)

Neja (52%)


Število vseh glasov: 248

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!