Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
nosečke s pregrado na maternici 13.9.2007 8:44:59
|
|
|
|
eva78
|
Kar težko mi je bilo odpreti to temo, ker sploh nevem, če je primerna za tu gor. Pa vendar z nosečnostjo sem zamenjala tudi ginekologa. Ta je že na 1.pregledu v 6.tednu ugotovila,da naj bi imela pregrado na maternici. Vprašala me je,če mi je prejšnji ginekolog kaj rekel o tem. Jaz nisem imela pojma, nato je tudi ona potihnila in sva se osredotočili na majhno pikico na zaslonu. Jaz je nisem upala nič vprašat ne o velikosti pregrade ne o posledicah. Vse kar vem o tem, je iz interneta, od pušenjaka do itd. Zdaj sem v 14.tednu, od takrat sem bila še 2x pri njej, pa spet nisem upala nič vprašat. Mi pa ne da miru, zato sprašujem še vas, ali je katera,ki je srečno donosila in rodila kljub pregradi.
|
|
|
|
RE: nosečke s pregrado na maternici 13.9.2007 8:48:18
|
|
|
|
Lunca1
|
Ja jaz jo imam in sem zvedela šele zdaj v drugi nosečnosti. Nisem pa imela nobenih problemov in sem tudi obakrat takoj zanosila. Tudi nobenih krvavitev nisem imela.
|
|
|
|
RE: nosečke s pregrado na maternici 13.9.2007 8:58:53
|
|
|
|
Bonnie_RR
|
Meni je G odkrila pregrado na 1. pregledu med nosečnostjo. Mi je samo povedala, da jo imam, kaj več pa je rekla, da bo lahko povedala po pregledu v "nenosečem" stanju. Mi je pa razložila, da zaradi te preglrade obstaja povečano tveganje splava, prezgodnjega poroda in lege otroka v medenični vstavi. Enako mi je razložila tud G na nuhalni v LJ. G je celo nosečnost name bolj pazila, na vsakem pregledu mi je naredila UZ, vse natančno pregledala in preverila. Na koncu je prišlo "le" do tega, da sem zaradi medenične lege rodila s CR (ZO je bil neuspešen). Rodila sem zdravega fantka 2 dni pred pdp-jem. Js se med nosečnostjo nisem pretirano obremenjevala s tem. Še več... V nosečnosti sem bila (podzavestno) ful pozitivno naravnana, ful sem uživala, vsi pravijo, da sem se skoz nekaj smejala... Skratka, nisem čutila nobenega strahu in pesimizma. Srečno!
|
|
RE: nosečke s pregrado na maternici 13.9.2007 9:07:10
|
|
|
|
Lunca1
|
No kar se prezgodnjega poroda tiče. Jaz sem rodila 9 dni čez rok.
|
|
|
|
RE: nosečke s pregrado na maternici 13.9.2007 9:58:31
|
|
|
|
Magi*
|
tudi meni je diagnozo "septum" postavil G v prvi nosečnosti, čeprav se take diagnoze ne smejo v N postavljat!!!! no, poleg tega sem imela še placento previo... to pa je že druga zgodba. po porodu je bilo pa kao spet vse OK - ni več našel pregrade zdaj sem sept N in mi ni nič rekel. jaz nisem nič spraševala, pa tudi če bi mi kaj rekel, bi šlo čez eno uho not in čez drugo ven. PS: rodila 18 dni pred PDP, vse OK.
|
|
RE: nosečke s pregrado na maternici 13.9.2007 10:20:10
|
|
|
|
Zofy
|
Jaz imam tudi pregrado, vendar je rekla G, da je majhna in da ne more nič vplivat na nosečnost ali zanositev. Sem v 13. tednu in zaenkrat vse lepo kaže... Je pa rekel dr. Reš, da so zdaj te diagnoze s pregradami pač modna muha, da imajo zdaj kar vsi po vrsti pregrade in si jih vsi operirajo in da če kaj spodleti, da se vedno na pregrade izgovarjajo. Menda je bila v 70-ih ali 80-ih modna muha neka druga bolezen ali mehanična okvara, vendar sem pozabila ime. Tako da le pogumno!!
|
|
|
|
RE: nosečke s pregrado na maternici 13.9.2007 11:09:23
|
|
|
|
*BellaLuna*
|
Jaz sem pa na nuhalni dobila sum na pregrado. Kakšen teden sem bila čist paf, zdaj pa sem se pomirila. Namreč za sabo imam že en splav in zato sem se ustraila, da bo spet šlo kaj narobe. Sicer pa se v nosečnosti ne da postaviti prave diagnoze, ker se maternica lahko deformira in potem vidijo lažno pregrado. Mi je pa tudi moja G rekla, da v zadnjem času itak zelo pogosto postavijo diagnozo pregrade, sploh določeni ginekologi jo videijo pri vseh. Tako da upajmo na najboljše. Jaz samo to upam, da če že pride do prezgodnjega poroda, da ne bo toliko prezgoden, da otroček ne bi preživel.
|
|
|
|
RE: nosečke s pregrado na maternici 13.9.2007 13:23:50
|
|
|
|
eva78
|
Vidim,da nas je kar nekaj takih,ki imamo to pregrado. In vesela sem,da vas je veliko takih, pri katerih se je vse srečno končalo, saj da upanje tudi nam ostalim,ki še čakamo. Meni na nuhalni ena druga ginekologinja ni nič rekla, jaz pa seveda spet nisem nič vprašala ! Dvomim,da bi mi tudi povedala, saj sva bili bolj osredotočeni na plod. Do katerega meseca pa je večja možnost splava zaradi pregrade oz.ali velja to kar do zgodnjega poroda? Pa še nekaj- nekje sem brala,da je ena nosečka celo na bolniški zaradi pregrade in posledično grozečega splava, meni moja gin. ni nič rekla. Kaj pa vam?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 13.9.2007 14:10:28
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: nosečke s pregrado na maternici 13.9.2007 16:07:40
|
|
|
|
papica2
|
Meni je G v prvi nosečnosti nekaj omenjala pregrado ter, da bo potrebna večja pozornost, da ne pride do kakšnega prezgodnjega poroda, ... Takrat nisem imela nobenih problemov, nobenih krvavitev, rodila pet dni čez rok. Zdaj mi pregrade ni niti omenila (ista G), tako da po moje je res, da vidijo "lažno" pregrado.
|
|
|
|
RE: nosečke s pregrado na maternici 13.9.2007 17:13:49
|
|
|
|
mony79
|
Meni je tudi na prvem pregledu ugotovila septum. To je bilo v osmem tednu. Razložila je, da pregrada predstavlja nevarnost v primeru, če se na njej vgnezdi posteljica. Takrat pride do splava. Jaz sem prve tri mesece počivala. V trinajstem tednu je videla posteljico odzadaj v fundusu in je blo vse ok. Omenila je še možnost prezgodnjega poroda, ker naj bi pregrada kradla otroku prostor. Zdaj sem en teden do PDP, še vsa zaplombirana. Naj omenim še, da te zaradi pregrade vodijo kot rizično in so posledično tudi pregledi po večkrat in obširnejši. LP in srečno.
|
|
|
|
RE: nosečke s pregrado na maternici 13.9.2007 19:08:14
|
|
|
|
eva78
|
Kaj pa pomeni to "odzadaj v fundusu"? Meni na NS ni nič omenila glede posteljice, samo da leži nizko in da se bo še že dvignila. Na tistem izvidu NS pa samo piše "placenta posterior high".
|
|
|
|
RE: nosečke s pregrado na maternici 10.1.2010 9:58:26
|
|
|
|
meTuljcica88
|
iiiiiiii tudi jaz sem včeraj izvedela da sem noseča..in imam tudi pregrado..ugotovila mi jo je pa pred nekaj mesecih in me hotela obvezno na operacijo ampak jaz nisem šla..po 5 mesecih truda nama je uspelo..vendar me je sedaj kar strah da bom izgubila.. kaj naj delam?? naj veliko počivam? ali lahko vse normalno počnem?
|
|
|
|
RE: nosečke s pregrado na maternici 10.1.2010 12:19:23
|
|
|
|
Gwendolen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Magi* ... čeprav se take diagnoze ne smejo v N postavljat!!!! PODPIS!!! To je meni povedal G na prvem pregledu v nosečnosti, ker sem k njemu (na novo, sem ga zamenjala) že prišla s postavljeno diagnozo, da imam minimalni septum, poleg tega pa še sum na intramuralni miom. Izrecno je poudaril, da teh stanj v nosečnosti NE SME ugotavljati, ker je to preveč invazivno, tako da ne vem, kaj si mislijo tisti G, ki to iščejo v nosečnosti. Drugače pa je on tudi name pazil malo bolj, zlasti v prvih tednih, ko sem poleg vsega še krvavela, potem pa so se zadeve umirile. Tudi naš je relativno dolgo vztrajal v medenični legi, vendar se je v 35. tednu obrnil na glavo. Imam še 11 dni do PDP, tako da lahko rečem, da razen skrbi na začetku in skrbi glede medenične vstave, drugih problemov zaradi septuma nisem imela. Trkam!!! lp
Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen ------------------------------------------------------------- We're walking in the air We're floating in the moonlit sky The people far below are sleeping as we fly
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?