|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   laboratorijski izvidi
10.9.2007 19:11:12   
nu_tella
Pozdravljene, mogoce nisem na pravem forumu...?

Danes so prisli moji izvidi in nekaj mi ni jasno.
Dr. je rekel da imam "zaloge železa" premajhne (imam  17,5, normalno je pa več kot 20 do nevemkolko) imam pa železo vseeno ok (imam 23, normano je od 20 naprej)?!?! Mal sem zmedena kaj za vraga zdej to pomeni. Kaksna je razlika med temadvema stvarema. Al je to kej resno al ne in morm resno terapijo uzgat al mal na izi ker tud on ni bil prevec odlocen.
Pa pravi, da to ne gre s teranckom uravnavat ,ampak z rdeco peso?!? Tle sem tud mal zmedena. Ker imamo dobr domac teran, pa vsi pravjo, da je to ok in da vsi dohtarji priporocajo 1 kozarcek terana na dan?!? mogoce sem ga pa narobe razumela?!?

Kr se pa holesterola tiče je pa tako. Da skupni holesterol mam mal povečan ampak to verjetn zato ker mam veliko dobrega holesterola. Slabega mam baje 2,8 (do 3 da nej bi blo normalno)?!?! To ok?

Najlepsa hvala za kakrsnokoli razlago tega znanja.

Lep pozdravcek.

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: laboratorijski izvidi
10.9.2007 20:51:59   
bamby
IZVIRNO SPOROČILO: nu_tella

Kr se pa holesterola tiče je pa tako. Da skupni holesterol mam mal povečan ampak to verjetn zato ker mam veliko dobrega holesterola. Slabega mam baje 2,8 (do 3 da nej bi blo normalno)?!?! To ok?

Ne vem, če je od povišanega dobrega holesterola, lahko povišan skupni holesterol user posted image . Morda imaš pa trigliceride povišane user posted image .

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.9.2007 21:04:53   
Anonimen
Meja holesterola je 4,7.

(odgovor članu bamby)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
10.9.2007 22:29:17   
nu_tella
joj groza...vidm, da bom mogla naslednič zatežit da mi dajo izvide za skupirat in se sama mal pozanimat...sej se je zdravnik usedu in lepo razlozu sam hkrati je govoru kot da je vse ok ampak nej vseen mal na hrano popazim (holesterol) pa kej na železu nardim (redča pesa...)

bamby - Kaj pa pomeni če imaš trigliceride povečane?
Meni je pa čist razumljivo da če jih seštevajo da maš pol skupnega visokega če je dober visok...sam ne vem pol zakaj jih seštevajo. Kaj nej bi to pomenilo. Ta rezultat seštevanja mi ni prou preveč jasn, kakšen namen nej bi meu.

nati - a to mi hočeš povedat, da maš ti povišanega?

Se oproščam neumnim vprašanjem, sam to področje ni blo nikoli moje priljubljeno :( pa še prvič se tako malo bolj v te raziskave podajam (v smislu da so mi jih naredili, če je kaj narobe, ne po kakšni hujši angini...).

Ščitnica pa sedimenti (to nje bi biu prvi znak v smislu rakavih obolenj mi je reku?) so pa ok user posted image

Upam, da nič ne odkrijejo in da sem zdrava ko riba user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.9.2007 22:45:28   
Anonimen
V izvidu ti pišejo tudi normalne vrednosti. Na desni strani vsakega izvida.user posted image

(odgovor članu nu_tella)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
10.9.2007 22:47:17   
nu_tella
ja sej glih zato si morm skupirat in "prestudirat".

hvala  ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.9.2007 16:44:44   
bamby
IZVIRNO SPOROČILO: nati

Meja holesterola je 4,7.

S to trditvijo se ne strinjam. Meja skupnega holesterola je 5.8, vse kar je več je že povišan.

Trigliceride pa tudi merijo pri holesterolu, kot dobri in slabi holesterol. Kaj točno so to, ti ne vem povedat, vem pa da je nekaj v zvezi z maščobami v krvi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.9.2007 20:19:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bamby

IZVIRNO SPOROČILO: nati

Meja holesterola je 4,7.

S to trditvijo se ne strinjam. Meja skupnega holesterola je 5.8, vse kar je več je že povišan.

Trigliceride pa tudi merijo pri holesterolu, kot dobri in slabi holesterol. Kaj točno so to, ti ne vem povedat, vem pa da je nekaj v zvezi z maščobami v krvi.

V mojih izvidih pišejo te vrednosti, pa tudi drugače so nas drugače učili.

(odgovor članu bamby)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
12.9.2007 11:54:14   
bamby
Morda si misila za enega od holesterolov, da ima tako mejo, ampak skupni je tak, kot sem ga napisala, verjemi. Imam izkušnje s tem user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.9.2007 21:14:06   
nu_tella
Aha vidm da holesterol obvladata user posted image  a za železo pa mi ne znata pomagati = kaj je razliak med zalogo železa in železom samim.

Hvala in lp

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.9.2007 9:02:22   
*bubi*
a za železo pa mi ne znata pomagati = kaj je razliak med zalogo železa in železom samim.

Res škoda, da nimaš izvidov, da bi točno pogledla, kakšna vrednost za železo je v kateri rubriki vpisana.

Dejstvo pa je, da se železo v telesu shranjuje v drugačni obliki kot je tisto "uporabno" železo. In možno, da so merili železo v obeh oksidacijskih stanjih user posted image   Eh, še sama dvomim v to user posted image

Kaj pa če je dr. rekel, da je železo nizko, hemoglobin pa OK? To pa bi bilo smiselno. Ker običajno itak samo Hgb merijo, železo pa bolj izjemoma.

Če dodam še eno k holesterolu user posted image  Smernice se spreminjajo. Zato pa so te številke, kje bi naj bila zgornja meja, tako različne. Nekoč je bilo to 6 kajjazvemkakihenot, potem pa so začeli zniževat. 5,8 --> ponekod so že celo pod 5 prišli user posted image  Je pa zadaj farmakoekonomika, torej kdaj se splača nekoga začet zdravit, da bo zdravljenje cenejše kot bi bili morebitni zapleti.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?