|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   strah pred porodom
10.9.2007 7:46:04   
silvi okt.
user posted image dobro jutro vsem tečkam nosečkam!V bisvu sem konec 36 tedna in me vedno bolj grabi panika kako kaj zakaj..... Saj  najbrž veste strah če bo vse ok s  piščančkom če bom zmogla itd. no ja zmogla bom saj mi ne preostane drugega user posted image Ampak v materinski šoli ves čas ponavljajo da moramo biti sprošene se ne smemo bat moramo biti psihično dobro pripravljene kako že?user posted image lepo sončno jutro
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: strah pred porodom
10.9.2007 7:48:59   
total
Nič se bat,ven mora it,vse smo to dale čezuser posted image .

_____________________________

Kaj naj rečem...srečna sm!!!


(odgovor članu silvi okt.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: strah pred porodom
10.9.2007 7:50:02   
Anonimen
odliči se za kako metodo lajšanja bolečin in boš 100x bl sporoščena :)

(odgovor članu silvi okt.)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: strah pred porodom
10.9.2007 8:59:17   
suzanamai
Ah daj no, saj bo. Sva se ravno včeraj z mojim dragim pogovarjala, kako je bilo easy prvič. Je pa res, da sem imela prijateljico, ki je rodila 14 dni pred mano in me je čisto pomirila, ko je rekla da je porod in bolečine čisto napihnjena zadeva, naj grem sproščeno notri pa bo. In tako je tudi bilo, čeprav je moj rekel, da sem 2 min pred izstisom rekla, da grem pa kar domov, ker to je pa čisto preveč, da mi bo trtico zlomilo, no pa sta se mi dve babici malo ulegli na trebuh in mali je bil zunaj. Bistvo je, da babici poveš kako čutiš. Jaz sem ji povedala, da imam občutek, da prihaja na napačno luknjo in glej ga zlomka prav sem imela, malo se je zagozdil, no pa je bila stvar rešena en dva tri. Glede bolečin ti lahko povem da so enake kot med menstruacijo, mene je bolelo dejansko samo zadnjih 10 min. poroda, pa še to ne zelo, zato kar pogumno, dejansko ni noben bavbav, pa še na vse pozabiš takoj ko vidiš mali čudež. Vso srečo, jaz že komaj čakam odhod v porodnišnico, se prav veselim in nič me ni strah.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: strah pred porodom
10.9.2007 9:10:57   
Naty*Taja
Ja, skoncentriraj se na to, kaj boš dobila...komaj čakaš dojenčka... Ko si poln pričakovanja, sploh ne čutiš bolečine... no ja malo pretiravam, valda da boli, sam bolj ko boš sproščena prej bo mimo - to je mene držalo tako, da ko je bolelo sem se  v mislih prepričevala, da ne boli tako zelo, pa je res pomagalo! Ti ne veš kaj lahko narediš s pozitivno naravnanostjo! .
Sej bo!

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: strah pred porodom
10.9.2007 9:17:51   
Nea
Tako kot so prej napisale: bolj sproščena si, lažje bo.
Meni je ful pomagalo da me je mož ves čas popadkov masiral po hrbtu in križu tako, da sem v času bolečiin misli preusmerila na masiranje in je popadke bilo veliko lažje za prenašat.

Boli veliko več kot med menstruacijo, ampak se da zdržat!

Pa pogumno!


_____________________________

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: strah pred porodom
10.9.2007 9:22:42   
MarijaPo
Mene je bilo tudi strah.
To ni nic cudnega, saj je res velik dogodek.

Meni je pri boju s strahom najbolj pomagala misel, da so tam ljudje, ki bodo naredili vse, da se bo dobro izteklo. Torej, tudi ce bi jaz cist obupala in ne bi nic zmogla, bi mi ze oni pomagali (in so mi potem res, 2 sestri sta mi pritiskali na trebuh, da je mala Eva ven skocila). Skratka, probaj cim manj razmisljat o kaksnih zapletih in se bolj skoncentriraj na kaj prijetnega (jaz sem skos sadila roze, to mi je bilo ful lustno delat). Za veliki dan si itak ze skos pripravljena, ker si bila v materinski soli in ker si najbrz kar dosti o tem razmisljala.

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: strah pred porodom
10.9.2007 9:59:19   
Pinkyca
Tudi mene je bilo groza poroda ker slabo prenašam bolečine. Pa smo šli na EA in bilo je s u p e r !!! Tako lepa izkušnja da je ne bom nikoli pozabila. Ker je bilo brez bolečin sem se predala samo pozitivnim mislim in komaj čakala svojega user posted image . Vse skupaj je bilo prav čarobno doživetje. Res pa da sem imela EA in zato sem bila čisto sproščena posleično sem bila hitro odprta, pomikal se je hitro, imela sem moč za končni iztis - ah vse je bilo lepo. Srečno! 

(odgovor članu silvi okt.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: strah pred porodom
10.9.2007 10:16:07   
marita
kaj vem, itak da ni prijetna misel na porod, sploh če greš kam kjer ne nudijo Ea in podobnih  zadev. Js sem šla notr v porodno kot bi šla po kilo kruha, vsa flegma. Sem si govorila, če je toliko in toliko žensk na svetu rodilo, ni hudič, da nam tud jaz. Ha, ha, ha. Rodila sem z umetnimi v 1,5h. Bolel je ko sto hudičev, amapk ravno ko misliš, da ne morš več, popadek popusti. Ker je blo vse skupaj fertik v tako kratkem času, sem zdržala brez problemov, če bi se pa vleklo več ur, to pa že ne vem več kako bi šlo.Mene tud potiskanje ni nič bolelo, je bil prov fajn občutek, ko lahko fajn pritisneš, je bilo pa to res čisto brez bolečin. In to je to, pol ko je otrok zunaj, je pa itak konec.

(odgovor članu Pinkyca)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: strah pred porodom
10.9.2007 10:17:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

odliči se za kako metodo lajšanja bolečin in boš 100x bl sporoščena :)


Ja, jaz bi tudi tako rekla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: strah pred porodom
10.9.2007 10:30:58   
DANVARI
najboljše je res da se skoncentriraš na detece, mene je najbolj bolelo ko sem razmišljala kako me boli user posted image user posted image user posted image potem so mi pa preusmerili pozornost na otroka in je res lažje. Sicer si pa tako polna adrenalina (če gre zadeva hitro seveda), da niti nimaš časa kej velik razmišljat. user posted image user posted image user posted image


_____________________________

"In raising my children, I have lost my mind but found my soul." ~ Lisa T. Shepherd
"People who say they sleep like a baby usually don't have one." ~ Leo J. Burke


(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: strah pred porodom
10.9.2007 11:05:40   
AnaB.
Tudi jaz sem v 36. tednu in se ukvarjam s podobnimi vprašanji. Bolj kot poroda je mene strah "blažilcev" in njihovih posledic name in na bejbita (slabe izkušnje), zato mi ne preostane drugega kot sproščanje in poz. misli. Probaj si v mislih predstavljat cel potek poroda. Jaz to naredim vsak dan in se mi zdi, da sem bolj sproščena kot prej. Sama sebe prepričujem, da morem samo mirne živce ohranit, pa bo.

Držim pesti za hiter poroduser posted image !

_____________________________

Mamica sem! Kako lepo!

(odgovor članu DANVARI)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: strah pred porodom
10.9.2007 11:39:44   
Nikki24
Jaz pa sem ravno pred 16 dnevi prvič rodila in da te pomirim, porod res ni takšen bavbav, kot ga nekatere predstavljajo. Rodila sem v 4 urah s svojimi popadki. Še najbolj boli, ko te pregledujejo, koliko si odprt in ko ti predrejo mehur. Popadke se pa da prenašati, pa tako dobiš masko, jaz sem dobila še nekaj v žilo, tako da se zadnje pol ure pred iztisom bolj slabo spomnim, sem bolj dremala. Iztis pa sploh ne boli, saj je pravo olajšanje, ko lahko pritiskaš. Pa tudi reza (imam 4 šive) ne čutiš, le malce zapeče. Pozabiš pa res takoj. Tako da kar pogumno in čim bolj sproščeno. Pa čim več gibat pred porodom, hodit na sprehode... Bo šlo lažje.

(odgovor članu AnaB.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: strah pred porodom
10.9.2007 11:50:25   
Vilma
Tudi mene je bilo strah poroda. Sem spraševala ženske o izkušnjah, ma kaj več od tega, da boli, nisem zvedela. Potem pa mi je nevede pomagala ena prijateljica. user posted image

Jaz: A porod boli?
Ona: Ja boli
Jaz: Ja pa kolk boli? A bolj kot zob?
Ona: Ne. Zob bolj boli.

In ko mi je to povedala, sem bila "ozdravljena" strahu pred porodom. Sem si mislila, če pa boli manj kot zob, potem pa sploh ni panike. In res ni bil problem, vsaj pri meni. Rodila naravno, brez epiduralne, v 3 urah, brez šivov, skratka porod kot si ga želi vsaka ženska. user posted image

Pa srečno in upam, da ti bo tale zgodbica pomagala tako kot je meni. user posted image

(odgovor članu silvi okt.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: strah pred porodom
10.9.2007 13:24:48   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Nikki24
Še najbolj boli, ko te pregledujejo, koliko si odprt in ko ti predrejo mehur.

Mene ni tole bolelo čisto nič; sploh nisem vedela, kdaj so me pregledali. Predrtje mehurja mi je bilo pa v olajšanje. Prvič me je zelo zabolel prerez presredka, drugič tega nisem čutila.

Kaj naj rečem...prvega poroda me ni bilo strah, pred drugim me je nekaj časa držala panika, ker sem vedela, kaj me čaka...ampak kar je šlo not, bo šlo tudi venuser posted image , to je bistvo vaje, neuser posted image .

Prvi porod je bil šolski - popadek, predihavanje, počitek in jovo na novo, dve uri v porodni sobi, skratka nič strašnega. Drugič me je bolelo veliko bolj, predvsem zato, ker enostavno nisem bila pripravljena na to, da bo šlo tako hitro, da bo vse skupaj en sam velik popadek brez pavze in sem mentalno čisto zablokirala. V porodni sobi sem bila celih 15 minut, mož je skoraj zamudil, drla sem se (kar se tiče lajšanja bolečin - niti metuljčka mi niso imeli časa dat v roko, tak hitro je šlo)...jah kaj češ, ampak sigurno se bom šla še kdaj to, če mi bo le dano. Migrena boli veliko bolj in veliko dlje!

Zdaj sem se spomnila, kaj mi je rekla mama, ko sem pri kakšnih 10 letih imela hudo angino. Sem ji rekla, da če porod boli tako zelo kot tole, da potem ne bom imela otrok. In mi je rekla, ah kje, porod je proti temu nič. In kaj pa vem, delno drži. Tole namreč pišem iz postelje, z visoko vročino in grlom v samih ranah - OK, ne boli tako zelo kot porod, traja pa že dva dni in verjetno bo še nekaj časauser posted image . Porod je pa vendarle mimo v relativno kratkem času, vsaj pri večini.

(odgovor članu Nikki24)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
10.9.2007 14:45:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: strah pred porodom
10.9.2007 19:46:58   
san
mater, dobre ste, mene je pa bolel k 100 hudičev tadrugič (prvič je bilo ok, sam dolg je trajal). ampak bom, če bo vse po sreči rodila kmalu še tretjič. sej pol ko rodiš in ko stisneš k sebi malo detece, takoj pozabiš na vse bolečine. mene je sicer že zdej tut mal strah, ampak probam ne razmišljat o tem in sem optimist, da bo tokrat otroček kar ven ”padel”.

bodi sproščena in bo vse super, pa sodeluj z babco in bo

srečno in hiter porod ti želim
lp, s

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: strah pred porodom
10.9.2007 19:53:06   
lemavrica
Jest sem čist pred koncem oz. že en teden zamuja in me grabi panika. No dones sem dala pregled čez, za katerega moram rečt da ni popolnoma nič bolel ampak vseeno še nisem čist pripravljena na porod. Me na momente zagrabi panika za znoret. Ko se končno že nekak psihično pripravim in potem ni spet nič je grozno.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: strah pred porodom
10.9.2007 22:10:24   
Ilije
IZVIRNO SPOROČILO: Vilma

Tudi mene je bilo strah poroda. Sem spraševala ženske o izkušnjah, ma kaj več od tega, da boli, nisem zvedela. Potem pa mi je nevede pomagala ena prijateljica. user posted image

Jaz: A porod boli?
Ona: Ja boli
Jaz: Ja pa kolk boli? A bolj kot zob?
Ona: Ne. Zob bolj boli.

In ko mi je to povedala, sem bila "ozdravljena" strahu pred porodom. Sem si mislila, če pa boli manj kot zob, potem pa sploh ni panike. In res ni bil problem, vsaj pri meni. Rodila naravno, brez epiduralne, v 3 urah, brez šivov, skratka porod kot si ga želi vsaka ženska. user posted image

Pa srečno in upam, da ti bo tale zgodbica pomagala tako kot je meni. user posted image



Točno tko, zob bolj boli, pa tudi kakšen napad žolčnih ali ledvičnih kamnov definitivno bolj bolj boli. Res pomaga, da si čim bolj sproščen in, da misliš na malo štručko, ki jo boš lahko vsak čas spoznala tudi v živo!!!

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: strah pred porodom
10.9.2007 22:18:20   
vms
NIKAR SE NE BOJ, VEM DA JE LAHKO REČI PA VENDAR SEM ŠLA 3X SKOZI TO IN SEDAJ UPAM, DA BOM ŠE ČETRTIČ.
SPROSTITI SE SEVEDA NE MOREŠ TAKO, DA BI ODMISLILA, TODA MISLI NA SVOJE DETE IN UBOGAJ BABICE TE R SVOJE TELO...

VELIKO SREČE

(odgovor članu Ilije)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: strah pred porodom
11.9.2007 10:56:14   
malamalinca
Glede bolečin ti lahko povem da so enake kot med menstruacijo, mene
IZVIRNO SPOROČILO: suzanamai

Glede bolečin ti lahko povem da so enake kot med menstruacijo




user posted image user posted image user posted image  ti pa si carica, da si z menstrualnimi bolečinami rodila...bravo bravo....jaz sem rodila dvakrat, pa ne morem rečt da so ble to lih menstrualne bolečine.

Sicer pa nekateri tudi iz Ljubljane na Korčulo pridejo v treh urah.....


Popadki bolijo! Bolijo tako, kot te najbrž do zdaj še nič ni tako bolelo.Ampak lej, jaz sem to dajala že dvakrat skozi in sem se zavestno za to odločila še enkrat.Pomembno je, da se med popadki sproščaš, dihaš, misliš na kaj lepega, meditiraš,....

_____________________________

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: strah pred porodom
11.9.2007 11:15:22   
Azzurra
Bolečina je subjektivna, takšno, kakršno sem jaz občutila, ni nujno, da jo boš tudi ti ali pa katerakoli druga ženska.

Samo eno ti lahko povem, ker sem bila tudi jaz presrana do nezavesti, kar se tiče poroda. to je bil eden od dveh največjih strahov, porod in ta drugi strah - letenje z letalom. oboje sem dala skozi. letenje celo večkrat user posted image

Strah me je bilo do PDP, strah me je bilo še 10 dni po PDP, kajti dečko je zamujal. Tisto popoldne, ko sem začutila prvi popadek, me je nehalo bit strah. Enostavno se je razblinil, prišla so konkretna dejstva, popadek, predihavanje, pavza, popadek, predihavanje, pavza. Neverjetno je, kako hitro gre takrat čas. Enostavno nimaš časa za to, da bi o strahu razmišljala. Jaz sem se sicer vnaprej odločila in dogovorila za epiduralno in sem jo tudi dobila, ker sem se podobno kot ti, bala bala in bala. Od epiduralne naprej pa je bilo sploh super. Te ne nagovarjam, ker se zavedam, da je to individualna odločitev.

In tako ti povem, rodila bom 20 mesecev po prvem porodu.

Ko pa pomislim na letalo, me pa takoj polije mrzel znoj in če mi zdaj daš karto do Kanarskih, nisem še čisto sigurna, da bi jo vzela!

Srečno!!!

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu malamalinca)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: strah pred porodom
11.9.2007 13:27:22   
Anonimen
Naj te ne bo strah. Sam porod NE boli, bolijo pa popadki hudičevo... Ampak kot veš - bolečine se zmeraj prisotne, prav tako kadar te zob boli, ali ko si zlomiš nogo. Preživela boš, tako kot smo do sedaj vse. Ne misli na to, in uživaj nosečnost, jaz na to sploh nisem mislila, se mi ni dalo nekaj prehitevati.

Med popadki pa je res zelooo težko biti sproščen, ampak da se preživeti, verjemi. Nič bat.

(odgovor članu Azzurra)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: strah pred porodom
11.9.2007 23:09:40   
bojana1
Rodila sem marca,našega Luka Simona.Porod je trajal 6 ur -naravno,z umetnimi popadki.Mehur so mi predrli-mi je bil full čuden občutekuser posted image pa je šlo.Nisem se odpirala ,pa so me mal raztegnaliuser posted image auu to je mal bolelo.Drugače pa res sam porod NIČ ne boli-to je olajšanje.Bolijo popadki še posebno če so umetniuser posted image .ampak za to si pa izmisli metodo sproščanja-pr men je bila rešitev DIHANJE.Tako da kljub 6 uram z umetnimi popadki ni bilo hudo pa še odpirala se nisem.Tako da sem še hodit mogla ,pa še počepe so me silili delatuser posted image .Js pa skoz dihat,dihat pa dihat.AJA pa masaža pomaga,na mestu kjer najbolj čutiš popadke .Čim lažji porod pa NIČ se bat sam DIHAJuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....
Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...




ali se kregate
zband

z partnerjen ali partnerko

dnevno (19%)

2x tedensko (11%)

1x tedensko (16%)

1x mesečno (29%)

1x letno (19%)

nikoli (7%)


Število vseh glasov: 70

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!