Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Prijateljica se mi smili... 9.9.2007 19:11:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja imam prijateljico, ki je bila že dvakrat hospitalizirana v psihiatrični bolnišnici in se obakrat uspešno pozdravila oz.dokler ne pije alkohola je vse O.K.včeraj pa mi njen mož pošlje SMS,da v kolikor pride k nam na obisk ne sme pit alkohola ker je v krizi in glej čez deset minut se prikaže na vratih in hoče pivo ali pa vino,še dobro,da je bila pri meni sestrična in jo je zamotila,da sem iz hladilnika še pravočasno odnesla pivo,drugega pa nismo imeli pol pa je 4 ure govorila,govorila,govorila...grozila je svojemu možu,pa njegovi mami,pa sorodnikom,meni je rekla da sem mazohistka ker se preveč razdajam drugim in premalo skrbim za sebe, pol pa sem jaz odšla narest otrokoma večerjo in je ona ta čas moji mali stara je dve leti dala cigaret še dobro,da sem prišla pogledat kaj delata, ker bi sicer mala dala to v usta ,ko sem jo vprašala kaj počne je rekla,da saj to smo vsi delali jaz tako mala sigurno ne,pol je prišel moj mož iz službe in jo je on malo poslušal ,da sem malo lahko dala spat in ta čas, ko sta bila na balkonu je prišel starejši sin nekaj vprašat mu je rekla naj gre v p.... materinu,mož ga je stisnil k sebi in mu rekel naj gre v hišo ker je mraz v glavnem cel čas je preklinjala upala pa se ji nisem nič ugovarjat, ker ko je v takem stanju je ful nasilna..Zelo rada bi ji pomagala pa ne vem kako, kaj ima mogoče katera od vas kakšen pameten predlog razen ponovne hospitalizacije ,naj še omenim, da ima kolegica sedem let starega sina, ki je zelo prijatelj z mojim starejšim,zelo mi je žal otroka.
|
|
|
|
RE: Prijateljica se mi smili... 9.9.2007 20:04:23
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Po mojih izkušnjah takemu človeku ne moreš pomagat, dokler sam tega noče! In ona definitivno ni pripravljena na to,če se obnaša tako. Mislim, da je zanjo najboljša rešitev ustrezna strokovna pomoč. Karkoli drugega bo zadostovalo samo do naslednjega izbruha. Upam, da ti rata najti rešitev.
|
|
RE: Prijateljica se mi smili... 9.9.2007 20:16:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Nisem čisto dobro razumela....Ali je ona k vam prišla pijana da je imela takšen izbruh ali je iskala alkohol in ker ga ni dobila se je tako obnašala? In zakaj ni njen mož prišel po njo in jo odpeljal domov, glede na to da je vedel v kakšnem stanju je in vas celo vnaprej posvaril? Ker jaz je takšne res nebi imela par ur doma, še sploh ne da jo otroci takšno vidijo. Očitno bo treba spet na zdravljenje, kaj pa drugega preostane .
|
|
|
|
RE: Prijateljica se mi smili... 9.9.2007 21:02:43
|
|
|
|
Pupica
|
Ni dovolj, da se ti smili. Resnično potrebuje pomoč. Ker sam alkohol ni problem,sej čega pri vas doma ni bilo, bi si ga lhko odšla kupit kam drugam, a ne? Ja in kaj mož pravi na to?(to tudi mene zanima)oz.zakaj ni prišel po njo???
|
|
|
|
RE: Prijateljica se mi smili... 9.9.2007 21:36:46
|
|
|
|
Micy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja Po mojih izkušnjah takemu človeku ne moreš pomagat, dokler sam tega noče! In ona definitivno ni pripravljena na to,če se obnaša tako. Mislim, da je zanjo najboljša rešitev ustrezna strokovna pomoč. Karkoli drugega bo zadostovalo samo do naslednjega izbruha. Upam, da ti rata najti rešitev. Se strinjam. Dokler ne bo ona pogruntala, da je nekaj narobe in dokler se ne bo ugotovila da potrebuje strokovno pomoč ji nihče ne bo mogel pomagat. MOj oče je rabil 30 let da je prišel do spoznanja, da on sam od sebe nikoli ne bo nehal piti, dokler ni prišlo tako daleč, da si je hotel vzeti življenje in potem je spoznal da si sam ne more pomagati. In zdaj je že 3 leto kar ni pokusil alkohola. JE zdravljen alkoholik. Lahko samo to rečem , da jo probajte pripravit da bi se šla zdravit odvisnosti od alkohola. Razn če ni tudi na živcih bolna, potem pa res rabi strokovno pomoč.
|
|
RE: Prijateljica se mi smili... 10.9.2007 7:14:19
|
|
|
|
srki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naty-Taja Po mojih izkušnjah takemu človeku ne moreš pomagat, dokler sam tega noče! In ona definitivno ni pripravljena na to,če se obnaša tako. Mislim, da je zanjo najboljša rešitev ustrezna strokovna pomoč. Karkoli drugega bo zadostovalo samo do naslednjega izbruha. Upam, da ti rata najti rešitev. Se strinjam.
|
|
|
|
RE: Prijateljica se mi smili... 10.9.2007 8:02:40
|
|
|
|
Colt
|
Mam občutek da to ni več tvoja ''prijateljica'' kot si jo poznala včasih, temveč je v 99% samo še bolnik ki potrebuje takšno ali drugačno pomoč. Prijateljica ti pa take štale ne bi zganjala nikoli. G
|
|
RE: Prijateljica se mi smili... 10.9.2007 8:08:06
|
|
|
|
Marogica
|
Tudi jaz mislim, da je tvoja prijateljica v prvi vrst bolnik, ki mu je potrebna strokovna pomoč. Pa če gre za zdravljenje alkohola ali pa kakšne druge psihične bolezni. Ti ji boš bolj težko pomagala. In tudi smiliti se ti ne rabi več....meni se bolj smili njeno okolje, ki mora prenašati to njeno obnašanje, predvsem njen sin.
|
|
RE: Prijateljica se mi smili... 10.9.2007 8:11:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Tvoja prijateljica potrebuje pomoč, strokovno. Vendar to ni tvoja skrb, saj ima moža, mar ne? In če vidiš, da on nič ne ukrepa, mu pri tem pomagaj, ker očitno se on sam v tem ne znajde. Tava v temi. Sporočanje ljudem, kaj naj ji dajo za pit in tako naprej pa mi je totalno danenapišemkaj.
|
|
|
|
RE: Prijateljica se mi smili... 10.9.2007 9:14:52
|
|
|
|
slovenka
|
no, sicer pa če bi se zdrla na mojega otroka, tako kot se je na tvojega, k meni domov več ne bi imela vstopa - pa alkohol gor ali dol, takšnih ljudi jaz ne bi spustila blizu svoje družine.
|
|
|
|
RE: Prijateljica se mi smili... 10.9.2007 9:27:00
|
|
|
|
mama76
|
Tudi sama sem moža obvestila,da bo dobila alkohol drugje, če ga pri meni ni nato sta s sinom prišla k nam,da bi jo odpeljala domov sam se je tako zelo grdo obnašala do njega v pričo sineka,da sem mu rekla naj odpelje otroka domov in bom probala jaz poskrbet zanjo, mogoče si mož res malo zatiska oči pred problemom ker pravi, da ko ne pije je O.K.samo ona sedaj pije in si niti slučajno ne misli sama pomagat, če pa jo pošljemo nazaj na hospitalizacijo jo bodo nafilali s tabletami in bo nekaj časa vse vredu potem pa se bojim,da bo vse po starem, pred približno eno uro me je poklicala kolegica in povedala je prišla k njej že ob 7.00 zjutraj in spet z željo po alkoholu, ker je rekla,da nima nič si je potem postregla s kavo in odšla, rekla pa ji je,da ko pelje otroke v šolo naj se ustavi v trgovini in kupi kaj pijače in da se bo vrnila, sedaj pa samo čakam,da se prikaže meni na vratih Njenega moža sem že klicala a se mi ne oglasi na telefon.Kaj naj storim, naj jo spet poslušm kako bo koga,in kakšne svinje smo ljudje in da sem mazohistka in....naj se zaklenem v stanovanje in se delam,da me ni doma (to mi je grozno ker jo imam po svoje še vedno rada)in ene od vas me sprašuje, če je psihični bolnik, na žalost moram to pritrdit in ravno v tem je problem, ker ona občasno jemlje tablete proti depresiji in čez zvrne kakšen kozarček, ko pa je v tistem njenem filingu se pa itak ne zaveda več kaj je prav in kaj ne in pije dalje,groza.
|
|
|
|
RE: Prijateljica se mi smili... 10.9.2007 9:28:08
|
|
|
|
mama76
|
No pa nisem več anonimna
|
|
|
|
RE: Prijateljica se mi smili... 10.9.2007 12:49:13
|
|
|
|
Anonimen
|
Glej, ne boš ji mogla nikakor pomagati. Sama mora izražiti željo po tem, sama mora priti k sebi. Če ne gre, si bo življenje zajebala - kruto, ampak resnično, žal. Jaz bi raje mislila na svoje otroke kot na njo. Pred mojim otrokom ne bo nihče klel, mu niti čika ponujal. Ker to osebo avtomatsko vržem iz stanovanja, in ji zabičam, da se mi naj ne prikaže več, dokler ne pride k sebi. K sebi pa po mojem ne bo prišla, ker ... Alkohol je odvisnost. Cigarete se še da nehati kaditi, ampak alkohol ali pa mamilo... To pa bolj težko, po mojem. Škoda, ker ljudje tratijo čas za pijačo in droge...
|
|
|
|
RE: Prijateljica se mi smili... 10.9.2007 13:03:41
|
|
|
|
slovenka
|
čist tako. meni se zdi, kot da ste tam vsi okoli v strahu pred njo - da vam diktira življenje... pa zakaj? Če jo mož trpi, ni treba, da jo tudi vi. Preprosto ji povejte, da je slab zgled za vaše otroke in da ni zaželjena... potem se naj pa dere ali kaj hoče. Jaz z njo ne bi imela opravka.
|
|
|
|
RE: Prijateljica se mi smili... 10.9.2007 19:55:48
|
|
|
|
CAPA
|
Preprosto ji povejte, da je slab zgled za vaše otroke in da ni zaželjena... potem se naj pa dere ali kaj hoče. Jaz z njo ne bi imela opravka. Ja mogoče pa je le varianta... če to vse kolegice (prijateljice) naredite, se bo mogoče res zamislila... nikoli pa ne veš - lahko bo še huje
|
|
|
|
RE: Prijateljica se mi smili... 10.9.2007 19:57:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Prijet za rokav ****nit v avto pa v bolnico z njo.
|
|
|
|
RE: Prijateljica se mi smili... 12.9.2007 10:12:19
|
|
|
|
mama76
|
No za vse tiste,ki ste mi odgovorile naj vam povem, da jo je mož v ponedeljek popoldne odpeljel k splošni zdravnici in ona je takoj odredila psihiatrično zdravljenje tako,da je ostla v bolnišnici,se mi pa še vedno smili njun sinek, ker vsak dan sprašuje kdaj pride mamica domov in oče mu sploh ni povedal,da je v bolnici ampak mu je rekel da je šla na neko potovanje ne vem, če je to dobro a on že ve.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 12.9.2007 12:21:28
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Prijateljica se mi smili... 12.9.2007 13:03:38
|
|
|
|
Anonimen
|
No, sam da so ukrepali naprej. Sem vesela. Prisilno pa lahko odvedejo na psihiatrijo, ker jih je malo takih, ki bi šli samovoljno. Upam, da se ženska ujame v pravi ritem življenja, predvsem pa smisel.
|
|
|
|
RE: Prijateljica se mi smili... 12.9.2007 13:15:49
|
|
|
|
slovenka
|
Samo kolikor je meni znano, takih, ki jih prisilno pripeljejo v psihiatrično bolnico, ne odvajajo od alkohola - ampak samo za živce - za zdravljenje od alkohola pa se morajo sami odločiti. Tako da je kar verjetno, da bo nekaj časa tam, potem pa jo bodo dali domov, pa ne bo odvajena piti...
|
|
|
|
RE: Prijateljica se mi smili... 12.9.2007 14:08:44
|
|
|
|
taja27
|
meni se zdijo pa zelo kruti komentarji, da to ni nobena prijateljica, če preklinja pred tvojim sinom ... več kot očitno je, da ima ženska psihične težave. in prepričana sem, da v trenutku, ko je prišla k vam, ni bila več v stanju samokontrole. torej, če je tvoja prijateljica, ji nikakor ne moreš zameriti dogodka, na katerega ni mogla vplivati. psihične bolezni se manifestirajo na različne načine. če si prava prijateljica, ji ne moreš obrniti hrbet, predvsem ne v trenutku, ko je povsem na tleh. dobro je to, da jo je mož peljal do zdravnice ... na njeno žalost je spet prišlo do hospitalizacije, kar pomeni, da bo potrebovala veliko več moči, da se znova pobere in s tem, bo tudi življenje njene družine dosti bolj trpelo. če pa je bil to edini način, da se umiri stanje, se pa itak ne da pomagat drugače. očitno je šlo že predaleč, da bi se lahko bolezen zaustavila samo z medikamenti. in kakšen je prijatelj, ki ti stoji ob strani, ko je v hiši veselje, ko se pa pojavi bolezen ti pa obrne hrbet?
|
|
|
|
RE: Prijateljica se mi smili... 12.9.2007 14:23:11
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: taja27 meni se zdijo pa zelo kruti komentarji, da to ni nobena prijateljica, če preklinja pred tvojim sinom ... več kot očitno je, da ima ženska psihične težave. in prepričana sem, da v trenutku, ko je prišla k vam, ni bila več v stanju samokontrole. torej, če je tvoja prijateljica, ji nikakor ne moreš zameriti dogodka, na katerega ni mogla vplivati. psihične bolezni se manifestirajo na različne načine. če si prava prijateljica, ji ne moreš obrniti hrbet, predvsem ne v trenutku, ko je povsem na tleh. dobro je to, da jo je mož peljal do zdravnice ... na njeno žalost je spet prišlo do hospitalizacije, kar pomeni, da bo potrebovala veliko več moči, da se znova pobere in s tem, bo tudi življenje njene družine dosti bolj trpelo. če pa je bil to edini način, da se umiri stanje, se pa itak ne da pomagat drugače. očitno je šlo že predaleč, da bi se lahko bolezen zaustavila samo z medikamenti. in kakšen je prijatelj, ki ti stoji ob strani, ko je v hiši veselje, ko se pa pojavi bolezen ti pa obrne hrbet? Evo, res je tako. Ker dokler sam ne boš razumel, kaj lahko naredi bolezen iz človeka, ne moreš pomagati drugim.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?