|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porcija
7.9.2007 10:40:10   
annie
Pozdravljene! Še dober teden me loči do termina poroda. Včeraj pa sem morala nujno v porodnišnico zaradi krvavega izcedka in se je hvala bogu izkazalo, da je vse ok. Ko pa sem dobila izvid, pa piše na njem, da je porcija še delno ohranjena. Nimam pojma, kaj to pomeni, me pa zelo zanima. A mogoče ve katera, kaj bi  naj to pomenilo? Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porcija
7.9.2007 10:43:53   
blue sky
Najbrž mislijo posteljico user posted image .

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.9.2007 10:44:57   
Ninica
to tudi mene zanimauser posted image

LP, Ninica

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.9.2007 10:58:48   
blue sky
MATERNIČNI VRAT - CERVIX UTERI
Maternični vrat je najnižji, podolgovat, fibromuskularni del maternice, ki meri 2,5-3 cm in se boči v zgornji del nožnice. Po histološki zgradbi se maternični vrat razlikuje od preostale maternice. Notranji del materničnega vratu (endocervix ali endocervikalni kanal) je pokriva enoskladni visokoprizmatskim epitelijem ki izloča mucin. Predel, ki se boči v nožnico, imenujemo porcija (portio vaginalis cervicis) in je pokrit z večskladnim ploščatim epitelijem Nadaljuje se v nožnični svod - forniks nožnice. Sluznico vratu, ki gleda v nožnico imenujemo eksocerviks. Mesto, kjer telo maternice prehaja v maternični vrat imenujemo notranje ustje - interna os. Na notranjem ustju prehaja endometrij postopno v enoskladni visokoprizmatski epitelij materničnega vratu. Anatomski prehod endocervikalnega kanala v eksocerviks imenujemo zunanje ustje ali externa os. Na zunanji osi prehaja enoskladni visokoprizmatski epitelij v večskladni ploščati epitelji.

Sem malo iskala na netu, pa sem našla samo tole user posted image .

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.9.2007 11:06:48   
Ninica
wawuser posted image

LP, Ninica

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.9.2007 11:10:49   
annie
Blue sky, hvala za trud, da si na netu poiskala...so zakomplicirani ti izrazi, a ne? user posted image

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.9.2007 12:20:37   
blue sky
IZVIRNO SPOROČILO: annie

Blue sky, hvala za trud, da si na netu poiskala...so zakomplicirani ti izrazi, a ne? user posted image

Ja, ne vem, zakaj tako komplicirajo, ko bi lahko bolj jasno povedali user posted image .

(odgovor članu annie)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.9.2007 22:44:01   
pokaa
Ja porcija je res del materničnega vratu, ki ga ginekolog vidi pri pregledu skozi nožnico. Ko se ženska pred porodom odpira to pomeni da se odpira maternični vrat v predelu porcije in tako le-ta postopno izginja oz. se širi. Če je še ohranjena potem se pač še ne odpiraš, če je delno ohranjena se boš v kratkem začela. izvidi so pa napisani vedno s strokovnimi izrazi, pa saj če te kaj zanima in ti ni jasno lahko tistega, ki je izvid napisal vedno vprašašuser posted image . Lp in srečno

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?