|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Program v jaslih
6.9.2007 18:14:39   
Barči78
Zanima me ali imajo kakšen skupen program ali otroci bezlajo vsak po svoje in ne vejo kaj bi. Pa gredo malo ven, pa spet dalje notri, od ene do druge igrače in na koncu je vse v razsulu.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Program v jaslih
6.9.2007 19:57:29   
triša
JOj Barči za jasličnega otroka je pomembno največ crklanje in nega. Ti bi verjetno rada da grejo s tremi leti že na fakulteto. Ampak sicer pa imajo program in delajo po korikulu.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.9.2007 20:59:36   
Barči78
Ja to ne, ampak tukaj so otroci stari 2 leti in več, zihr bi sodelovali s kakno igrico, ne vem, da bi mogoče sklenili krog, malo plesali okoli. Tolk jih je blo npr. lepo pogledat, ko so sedeli skupaj za mizo pred kosilom, ji rekla vzg. zdej pa vsi roke gor (da je pobrisala mizo) in so neverjetno lepo sodelovali. Malo me moti, ker vsak po svoje skače in se samo prepirajo, tolčejo, grebejo za igrače, naša jo vsak dan kar ene parkrat dobi po glavi in sem jo dons opazila, da ko jo je en fantek ful močno za roko stiskal in vlekel in ko pač ni mogla potegnit stran svoje roke, ga je ugriznila. Pa to ni v njeni navadi, samo ne mara, da jo kdo vleče. Pol je pa vzg. takoj videla, in je bla že naša ta grda, Neja ne grizti. Sej verjamem, da je težko imeti na štirih očesih 11 otrok, ampak tam se bodo potolkli, itak se pa vedno vsi za eno igračo tepejo. Zunaj imajo npr. na razpolago dva poganjalca, nekaj žog in ene plastične role, katere itak samo mečejo in tolčejo z njimi. To je pa tud vse.
Samo občutek imam, da ne vedo kaj naj počnejo.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.9.2007 21:17:21   
Janeja
Pri nas se v vrtcu ves čas nekaj dogaja (skupina 2-3 let).
Vsak dan pojejo pesmice, pa plešejo, berejo pravljice, vzgojiteljica jih animira z lutkami,... Pa igrač imajo v izobilju - kuhinjski kotiček, lego kotiček, punčke in podobne igračke v posteljici, knjigice, telefone, žoge, avtomobilčke... Res velika izbira. Jaz sem strašno zadovoljna. Lea je ta teden prvič v vrtcu in je čist navdušena. Še doma cele dneve poje pesmice (ringa raja, mi se imamo radi user posted image ).

Pa misliš, da res nič ne delajo? A si ves čas tam da to veš?
Seveda je pa vse v igri in verjetno odvisno od same skupine. Če je veliko novinčkov in veliko joka, mogoče zdaj na začetku še sploh ni časa za kaj drugega kot cartanje in tolažbo.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.9.2007 21:17:52   
mojsoncek
Ne vem, a to sodi v tvoj okvir... risejo, poslusajo glasbo in plesejo, pojejo in se ucijo pesmice, berejo knjigice, sestavljajo kocke... pa sigurno se se kaksna rec najde

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.9.2007 22:23:21   
Naja30
V jaslih se p zajtrku poigrajo, potem pa sledi program v obliki petja, risanja, igranja didaktičnih igric, plesa... marsikaj zanimivega se dogaja, samo domišljijo je treba imet. Če je slabo vreme, se grejo igrat v telovadnico ali skupni prostor ali na potep po vrtcu... spet domišljija. Če je lepo vreme, se gre na sprehod, potem igra na igrišču, lahko igra v parku... Vsaj tako je bilo, ko sem jaz delala v jaslih. Pa tudi bezlanje naokoli je bilo, ker otroci tudi to rabijo, da se znorijo.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.9.2007 22:29:01   
Pupica
IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek

Ne vem, a to sodi v tvoj okvir... risejo, poslusajo glasbo in plesejo, pojejo in se ucijo pesmice, berejo knjigice, sestavljajo kocke... pa sigurno se se kaksna rec najde

Pa seveda ne smemo pozabiti na socialne veščine a ne. Konec koncev je to ena izmed največjih prednosti vrtca.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.9.2007 7:44:27   
puncica
Pa sej majo program tudi že tako mali. No pri nas vem da je pri tavečji bilo takole da so najprej imel zajtrk, potem so se mal poigral, potem so šli kaj ven, poslušali kakšen instrument ali pravlico ali peli pesmice se šli kakšno igrico, spoznavali nove živali v živo, naravo, listke, sneg,... pacali s peno, prstnimi barvami,  poleti so se kopali, po kosilu je ponavadi prebrala kakšno pravlico da so se umirili potem šli spat, pa na koncu so igrače pospravili skupaj. Men se zdi to čist ok program, sploh mi je všeč da so zelo veliko peli, da so spoznavali živali, naravo, pa te zadeve, razvrščajo različne igrače po posodah, no take  enostavne naloge, plešejo ob pesmicah kjer z rokam kažejo.

Se mi zdi, da je to v vrtcih zelo dobro poskrbljeno, po moje bolje kot v velik privat varstvih.

< Sporočilo je popravil puncica -- 7.9.2007 8:04:34 >

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
7.9.2007 9:09:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
7.9.2007 9:25:08   
pinki3
Vprasaj vzgojiteljico, mozno je namrec, da bodo program lazje in vec izvajali, ko bo uvajalno obdobje koncano. In tudi prepirov med otroci bo manj, saj so delno tudi odraz tega, da se sele privajajo - nekateri na vrtec, drugi na nove "vsiljivce" v skupini. Cez nekaj tednov, ko bo skupinica uigrana, bo zelo verjetno prisel tudi program.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.9.2007 12:26:50   
Pikaču
Ko boste imeli roditeljski sestanek, vprašaj vzgojiteljico za program, ki ga bo izvajala v vaši skupini z otroci. Mogoče ji še malo namigni, kaj tvoja punčka doma rada dela, s čim se najraje igra, kaj jo veseli (risanje, petje, plesanje?)!

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.9.2007 16:14:00   
marelicaa
Kolikor je meni znano se septembra bolj uvajajo in privajajo, ker dobijo nekaj novih v skupino ali pa je cela skupina nova, potem pa počasi začnejo s programom: telovadba, pravljice, pesmice, risanje, ....

(odgovor članu Pikaču)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.9.2007 16:57:47   
ellie
Pri nas (sem vzg.) so otroci stari od 11mesecev pa do 2eh let in smo že v tem prvem tednu ogromno peli, plesali, telovadili, risali, gledali in poslušali lutko, katera se je z vsemi otroci rokovala itd...med drugim pa smo se ogromno cartali in tolažili, ko je bilo najhuje. Ampak se da vmes tudi marsikaj naredit.

Lp

(odgovor članu marelicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.9.2007 8:26:04   
Enolla
user posted image  Ne ne bezlajo - usmerjeno bezlajo. Lani, ko so bili majhni smo privleki domov tako veliko mapo izdelkov, da nisem mogla verjet. Dan je zgledal takole: zjutraj zajtrk, kjer so jih že začeli navajati na kulturno hranjenje nato so se igrali skupaj z vzgojiteljicami, učili so jih hoje po stopnicah, peli so, risali, ustvarjali (npr. košček das mase so oblikovali po svoje in okrasili, potem pa so vzgojiteljice to zapekle in obesile na vrvico in to verižico nosim), malo so bili na igrišču potem pa že kosilo in spat.
Letos pa se bodo ukvarjali še vedno z kulturnim hranjenem - junior sploh ne pusti več pitanja, da si morajo roke umiti pred obroki, pa sezuti čevlje,ko se pride noter, pa prvi stiki s kahlico bodo,  pesmice pojejo, plešejo, se igrajo, vključeni pa so tudi v projekt o papirju - mečkanje, papir maše in reciklažo jih bodo učili. Vsega polno, da sem kar gledala in se čudila. 

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?