|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kahlica-me ne zanima
6.9.2007 10:26:48   
VIVANA
Pozdravljene!

Naša mala navihanka je stara dve leti in pol in še vedno kaka in lula v pleničko, saj je kahlica za te reči sploh ne zanima. Ne bi rada prehitro delala panike, a mislim, da je počasi čas da bi pleničke počasi odšle. Moram povedati, da imamo tudi mesec dni starega fantka. Že pred njegovim rojstvom se ni mogal navdušiti za kahlico. Kaj storiti? Vem, da se otrok mora sam odločiti in nikakor ne mislim kaj na silo oz. mojo željo!!!!. Kakšne so vaše izkušnje? Hvala in uživajte

< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 6.9.2007 17:20:15 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: KAHLICA-ME NE ZANIMA
6.9.2007 10:36:07   
Lenny
Naš maxi je bil star slaba 3 leta, ko se je odločil, da se poslovi od pleničk. Kahlico je bolj ali manj preskočil, je začel kar z nastavkom za WC.  Uporabila sem en mali trik. Ko smo se pakirali na morje, je želel s seboj vzeti eno precej veliko igračko, pa sva mu pokazala poln prtljažnik. Če morajo pleničke zraven, igračka ostane. Pa smo bili brez plenic. Polulal se je samo 1x čez dan. Ponoči nikoli. Očitno je bil dovolj star in zrel za ta korak, samo malo vzpodbude je potreboval.

(odgovor članu VIVANA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.9.2007 10:38:06   
oka
Naša se je sama odločila, da ne bo več opravljala svoje dolžnosti v plenico malo pred tretjim RD. Pred tem smo poskušali, pa je bilo vse kar smo dosegli, da je zaradi nesreč v hlačke že zjutraj jokala, da noče gatk ampak plenico, zato je raje nisem silila. Ko pa je videla, da njena najboljša prijateljica svoje dolžnosti opravlja v kahlo, se je v enem dnevu odločila, da bo imela gatke in od takrat naprej je čez dan suha, brez kakršnih koli nesreč v gatke.

lp

(odgovor članu VIVANA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.9.2007 10:41:33   
Anonimen
Midva sva se zmenila, da bo brez plenice, nakar je še ene trikrat naredil lužico in jo z zanimanjem opazoval, kako se je širila po tleh. No, ko sem mu povedala, da je to to in da naj drugič prej pove, da bova šla na stranišče, je potem povedal. S kakanjem je bilo podobno, kakšne dvakrat v hlače, potem pa na WC. Na kahlo se v življenju ni usedel.

(odgovor članu oka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
6.9.2007 10:59:16   
*sanela*
Naš je bil star 2 leti, ko je sam začel lulat v kahlo user posted image .
Imeli smo obisk, punčka ki je bila leto dni starejša od njega je šla lulat na školjko. To mu je bilo zanimivo - je potegnil kahlico ( bla je pod umivalnikom ) in pokazal da tudi on zna sam lulat user posted image . Ful smo bili presenečeni! Podnevi se je še 2 polulal, ponoči pa mu je samo enkrat ujdlo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.9.2007 11:09:42   
suzanamai
Naš je bil stra dve leti in pol, ko smo šli na morje in glej ga zlomka, doma smo pozabili plenice (namenoma). Od takrat je bil brez podnevi in ponoči, brez kakršnihkoli težav, prej pa nisem niti poskušala. Se mi pa smilijo otroci, ki jih navajo brez pleničke v zimskem času, brrrr.

(odgovor članu *sanela*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.9.2007 11:27:56   
ona
Naša tudi pri več kot 2,5 letih noče slišat,da bi se kje drugje polulala,kot v pleničko.Seveda gre večkrat na dan v wc,ampak se samo usede in se smeje.
Jaz jo vzpodbujam,a noče in noče,po moje je tudi vse ob svojem času,se bo že odločila kdaj bo dala pleničko stranuser posted image

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.9.2007 12:47:19   
Pikaču
Tudi naša se dosti ne zmeni za kahlico ali wc, stara je 2 leti, čez dan jo kar mam brez pleničke, vendar pa včasih kar pozabi povedati, tko da jo moram skuz spominjati. Vendar ne bom komplicirala, kajti vsak otrok je poseben, eni prej, eni kasneje.  Jo pa tudi nič ne moti, če je polulana, ko pa je pokakana, pa začne vpiti, mami kakala....user posted image
Jaz pa hitro po kahlico, pa pridem nazaj, pa imamo v gatkah..... Ampak bo že, ko bo pripravljena, bo že tudi to obvladala.

LP

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.9.2007 21:05:29   
valči
Popoloma enaka zgodba,kot naša.Lara je stara 2.5 leti in sem jo vso poletje poskušala odvajat,a zaman.Ko sem jo imela čez dan brez plenice se mi je vsakič polulala v gatke in ni registrirala,da bi jo motilo,samo do zaprtja je prišlo,pol pa smo še v bolnici pristali.

Od takrat je ne silim več,zjutraj in zvečer jo dam na kahlico,enkrat je samo lulala,drugače pa nič.
In je ne bom silila,če ne bo hotela sedet,pač ne bo.Bo že,ko bo pripravljena.Sin je pa bil pri njeni starosti suh čez dan,zato sem bila zaskrbljena.

V vrtcu so mi rekli,naj odklopim,ker ne bo naredila nič.Da bo sama,ko bo.
In tega se bom držala.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Pikaču)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.9.2007 21:10:33   
StBarbara
hm ...kaj pa naj jaz rečem user posted image ; mali je star 3 leta in 2 meseca in noče na kahlico&stranišče NIČ tuli ko strgan, ko mu hočem plenico dol dat user posted image .

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.9.2007 21:45:33   
mayci
Naš škrat je star dve leti in dva meseca, pa tudi noče na kahlico. Vedno, ko sem ga poleti imela brez plenice, se je polulal in šele nato prišel k meni. Očitno še ni pripravljen na odvajanje. Sicer ve, kdaj kaka in mi to tudi pove, pa tudi občasno pove, da lula (v pleničko, sevedauser posted image ). Če ga posadim na kahlico sicer sedi in se ne pritožuje, vendar pa ne lula. Tudi na nastavek gre, kadar si sam zaželi (ga nič ne silim).
Bom pač poskusila z odvajanjem plenic spomladi.user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.9.2007 21:55:32   
StBarbara
IZVIRNO SPOROČILO: mayci

Bom pač poskusila z odvajanjem plenic spomladi.user posted image

Mi tudi, ampak spomladi 2009 user posted image , za 2008 nimam več upanja

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.9.2007 23:02:32   
šnucika
Pri nas pa je kahlica zanimiva...o...še kako!...v njej se lahko "kuha",da spati igračke,na njej se gleda TV....in včasih celo lula!user posted image
Tako,da s poletnim odvajanjem na plenice letos ne bo nič tudi pri nas.

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.9.2007 9:24:10   
MAJDA22
Pri nas sta oba fanta nehala lulat v plenice, ko sta bila stara 2,5 let.
Sploh se nisem sekirala zakaj tako dolgo. Bo že prišel čas, ko bosta nehala sem si rekla. No v šolo že ne bosta šla s plenicam, pa res nista šla.
Je pa tudi res, da nista niti enkrat šla na kahlco, samo na wc. Na začetku je bilo mal krize - beri: skoraj v wc padla, ampak je šlo.

Jaz pravim temu pusti času čas, vse ob svojem času, ne priganjat otroka.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.9.2007 9:39:01   
Limona
Tudi pri nas je bilo enako, da ni hotela slišati za kahlico ali stranišče...Ko je bila brez pleničke se je kar polulala pa igrala dalje, kot da ne bi bilo nič. Potem pa je prišla pomlad in je bila stara nekje 2 leti in pol, odšli smo rezervirat termin za na morje in sva ji rekla, da bomo prodali pleničke, da bomo lahko šli in se je strinjala. Od takrat smo brez pleničk čez dan, ponoči pa še vedno lula v pleničko in ne kaže zanimanja da ne bi lulala. Za ponoči pa je še ne mislim kar preveč prepričevat bomo sproti videli bo pa novembra stara 3 leta. Pomagal pa je malo tudi nastavek za wc z stopničko in držalom ob strani.

Parents spend the first part of our lives teaching us to walk and talk, and the rest of it telling us to sit down and shut up.

Lp
Limona

(odgovor članu MAJDA22)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?