|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   svetujete prosim
5.9.2007 7:51:06   
pikica36
imam en problem in sicer ne vem kako naj prijateljico prepričam, da naj ne gre na splav.situacija je naslednja

moja prijateljica je zanosila (sicer ni bilo načrtovano, ampak nosečnosti je kljub vsemu vesela). zadnjo M je imela .25.7.07
ker iam cikluse običajno dolge 30 ali33 dni je pričakovala naslednjo okrog 25-28.8. vendar M ni bilo. na to, da bi bila noseča ni niti pomislila, ker pač z njenim partnerjem pazitauser posted image

1. septembra sta bila na neki žurki , ki se je nadaljevala tudi v nedeljo in je pač takrat popila kar precej alkohola- pravi , da je bila v soboto in v nedeljo "bolj ko ne pod vplivom alkohola"
ker M še vedno ni dobila , je v torek naredila test, ki je pokazal +++. in zdaj saj veste PANIKA, da bo šla na splav , ker je zaužila veliko alkohola in misli, da bi z dojenčkom lahko bilo zaradi tega kaj narobe.
jaz jo sicer prepričujem , da je resnično malo možnosti, da bi zaradi tega lahko bilo kaj narobe in da naj otroka obdrži.
sem pa v dvomih ali naj jo še naprej prepričujem ali naj jo pustim da se odloči po svoje, čeprav si user posted image želi.malo me je strah, da jo prepričam, potem pa se res kaj zalomi, potem bi si še jaz očitalauser posted image
kaj menite vi- mislite , da bi res v tako zgodnji nosečnosti alkohol lahko vplival na razvoj zarodka in kakšne bi bile možne posledice??
prosim za vaša mnenja- help!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: svetujete prosim
5.9.2007 7:59:09   
Dejča
Nekje sem brala in tudi zdravnica mi je povedala, da je otrok prva dva tedna (ali nekaj takega) maksimalno zaščiten pred "zunanjimi" vplivi, kamor sodijo tudi cigareti, alkohol ... Zastavi vprašanje še Pušenjaku na med.over.net. Vse dobro!!

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.9.2007 8:18:17   
Azzurra
IZVIRNO SPOROČILO: pikica36

sem pa v dvomih ali naj jo še naprej prepričujem ali naj jo pustim da se odloči po svoje, čeprav si user posted image želi.malo me je strah, da jo prepričam, potem pa se res kaj zalomi, potem bi si še jaz očitalauser posted image

kaj menite vi- mislite , da bi res v tako zgodnji nosečnosti alkohol lahko vplival na razvoj zarodka in kakšne bi bile možne posledice??
prosim za vaša mnenja- help!!

lej, ne mi zamerit, ma edini del tvojega posta, s katerim se strinjam je ravno ta, v katerem dvomiš o svojem prepričanju. ne moreš si tega dovolit, da prepričuješ nekoga v nekaj, posebej na tem področju, ki je preobčutljivo. ti si ti in morda ti tega nebi nikoli storila, a ona je ona in o svojem življenju odloča ona, prav tako o nerojenih otrocih. mogoče se sliši zelo surovo, kar ti pravim.

in to kar menimo mi, čeprav se gremo sklicevat na vse ženske, ki jih poznamo in ki so pile, se drogirale in ne vem kaj še vse, pa so rodile zdrave otroke, še ni rečeno, da je to pravilo. na žalost ni pravilo in vedno se najde tudi določeno število izjem.

edino kar bi ti svetovala in v kar bi jo lahko prepričevala je to, naj se gre najprej pogovorit s kom, ki te stvari pozna malo bolje kot forum RR, čeprav ne dvomim, da vsaka od nas pozna vsaj eno tako zgodbo s srečnim koncem.

to je moje mnenje, sicer pa ga ne govorim iz zlobe, da ne boš narobe razumela smisla.

vso srečo tvoji prijateljici!

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.9.2007 8:18:45   
biba26
Kolikor jaz vem,če bi bilo kaj narobe bi narava sama poskrbela in bi imela spontani splav. Tako,da jaz mislim,da nebi smelo bit nič narobe!

lp

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.9.2007 8:28:59   
Blejka26
jaz mislim da to ne bi smelo biti nič narobe.jaz sem se na eni veselici tudi napila borovnič..na poti domov sem pa bruhala in ful mi je bilo slabo..mislila sem pač da je to zaradi borovničk-žgane pijače,ker je sicer ne pijem- in sem pač mislila da je to zaradi tega ker takih pijač nisem vajena.No čez par dni pa mi je menstruacija zamujala in naredila sem test,ki je pokazal pozitivno.Tudi jaz sem mislila,da bo ta alkohol kaj vplival,toda ni.Rodila sem zdravo punčko.Svetuj ji naj se o tem posvetuje z zdravnikom-ginekologom,sam jaz mislim da je strah povsem odveč.Je naj tabletke Folna kislina,da bo otrok zaužil dovolj vitaminov in naj uživa nosečnost,sploh če si otroka želiuser posted image

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu biba26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.9.2007 8:41:11   
pikica36
user posted image ja res je , najbolje da se res posvetuje z ginekologom, preden se karkoli odločiuser posted image

na forumu med over net sem enkrat že prebrala odgovor dr. Pušenjaka, v katerem odgovarja bodoči mamici ,ki je zasvojena z alkoholom.vzpodbuja jo , naj preneha pit alkohol in da naj se odloči obdržat dojenčka , da običajno se zaradi alkohola ne pojavljajo kake nepravilnosti, razen , da ima otrok alkoholni sindrom, če nosečnica redno pije alkoholuser posted image user posted image

nevem.. res najboljše tako kot sta svetovale in naj se potem odloči

hvala punce

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.9.2007 9:23:25   
Azzurra
tako bo tudi ona najbolj mirna in po moje tudi ti.

ni težko svetovat katere kavbojke naj prijateljica kupi, ker če bo sfalila, bo v škodi za 50 eur plus minus, medtem ko te druge odločitve se žal ne morejo merit z denarjem pač pa s čem vse bolj zahtevnim in čustvenim. po moje je tako tudi zate bolje.
držte se.

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.9.2007 9:46:23   
Mokka1
V podobnih skrbeh sem bila tudi sama, ker sem zanosila začetek decembra in se nosečnosti zavedla po skoraj končanem veselem decembru. Saj veseli december si znaš predstavljati - kakšna zabava tukaj, kakšna tam, ne bom rekla, da sem se nalivala z alkoholom (razen enega vikenda, tako kot tvoja prijateljica), samo izogibala se ga pa tudi nisem. Nosečnost je potekala čisto normalno, mali je čisto normalno velik in razvit, vse preiskave ploda so bile bp. Je imela moja prijateljica enako izkušnjo kot jaz - veseli december in nosečnost za katero ni vedela, pa je mali sedaj prav razposajen dvoletnik.
Sedaj pa samo še čakam, da iz enega postaneva dva, ker sem danes že 2. dan čez rok in mali še kar noče ven.
Upam, da si tvoja prijateljica premisli, še posebno, če si user posted image želi.

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.9.2007 9:49:18   
Mokka1
IZVIRNO SPOROČILO: pikica36

na forumu med over net sem enkrat že prebrala odgovor dr. Pušenjaka, v katerem odgovarja bodoči mamici ,ki je zasvojena z alkoholom.vzpodbuja jo , naj preneha pit alkohol in da naj se odloči obdržat dojenčka , da običajno se zaradi alkohola ne pojavljajo kake nepravilnosti, razen , da ima otrok alkoholni sindrom, če nosečnica redno pije alkoholuser posted image user posted image

nekaj je zasvojenost z alkoholom in redno uživanje alkohola, drugo pa je to kar se je zgodilo prijateljici, meni, domennataliji,...

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.9.2007 9:55:13   
pikica36
mokka saj je men to tud full jasno, da je razlika, če se enkrat "pregrešiš " ali pa dvakrat, kot pa da to traja celo nosečnost.

upam, da bo moja prijateljica to skapirala!!!

mislim... je tolk obupana, ker bi mela dojenčka, ona pa misli, da je zdaj nardila zločinuser posted image

(odgovor članu Mokka1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.9.2007 9:57:11   
ALJA75
Se strinjam z bibo26 - narava bi sama poskrbela in prišlo bi do splava.
Verjamem pa tudi, da je takšno svetovanje težko. Najboljše, da se posvetuje z ginekologom in se potem sama odloči.

(odgovor članu Mokka1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.9.2007 11:13:36   
Katy13
Tudi jaz bi ji svetovala naj se najprej pogovori s svojim ginekologom, potem pa ko bo vedela njegovo mnenje, se naj pogovori še s partnerjem. Odločitev za splav ni tako enostavna, še posebej ker veš, da te bo spremljala celo življenje.

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.9.2007 11:18:33   
Katy13
Dejča - pikici36 si svetovala pogovro z dr. Pušenjakom preko med.over.net. Pa me zanima kje na strani mu lahko postaviš vprašanje. Hvala za odgovor.

Lp

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.9.2007 11:23:43   
birdy
Sicer se mora odločit sama ampak ji povej da sem bila jst tud tako nažgana, ko sem bila noseča pa tega nisem vedela, da je bilo kar hudo. Z malo je čisto vse v redu. Če kaj spremlja tale forum mi lahko magari tud piše.
Drugače pa se strinjam z tistimi ki so napisale da je eno zasvojenost in redno pitje alkohola, nekaj pa če se ga enkrat ali dvakrat nažgeš. Sej jst sem pol tud v nosečnosti kdaj kaj malega spila. Kak kozarček, če je bil kak rojstni dan, al pa kej podobnega.

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.9.2007 12:28:35   
pikica36
sem se malo prej pogovarjala s prijateljico in sem ji rekla naj si malo prebere tale forum , mogoče bo pa " spregledala" da pa le ni taka katastrofa, če je malo preveč popila in da ni edina, ki se ji je to zgodilo

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.9.2007 21:48:40   
Pia77
PUŠENJAK:

http://med.over.net/forum5/read.php?19,1048851,1048881#msg-1048881

http://med.over.net/forum5/read.php?19,1040419,1040419#msg-1040419

http://med.over.net/forum5/read.php?19,1019992,1019992#msg-1019992

http://med.over.net/forum5/read.php?19,967407,967407#msg-967407

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.9.2007 7:29:32   
pikica36
hvala pia, zelo si se potrudila, da si našla vse te odgovore dr. Pušenjaka, ki sem jih moji prijateljici takoj posredovala

srčno upam, da jih bo upoštevala

hvala ti še enkrat in pa vsem ostalim puncam za nasvete in mnenja

ZLATE STE!!

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.9.2007 11:50:49   
anandrej
Kot ste že ugotovile v tako zgodnji nosečnosti najbrž pitje alkohola sploh ne vpliva na plod. Vseeno pa na tvojem mestu ne bi prepričeval prijateljice za splav oz. proti, ker to je res zelo pomembna in predvsem osebna odločitev. Najboljš, da ji razložiš, kako stvari stojijo in ji rečeš, da naj se pogovori z ginekologom, če ti ne verjame in naj ne paničari.

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?