Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 8:43:15
|
|
|
|
Grascakinja
|
Ojla, Lepo pozdravljene od novopečene nosečke :bravo:. Ravnokar sva s pikico:duda: začela 8 teden, pa prvič noseča. Zanima me, ali je mogoče tudi katero od vas v prvih par mesecih tako zelo mučila utrujenost kot mene....namreč komaj komaj se prebijem čez 8 ur šihta (hvala bogu da je odmor za kosilo) in enourno vožnjo sem pa enourno nazaj. Potem pa sem samo še za mali sprehodek pa v vodoravno lego... učke se mi kar same zapirajo že ob devetih zvečer! Če uspem kaj popeglat in počistit, se mi zdi, kot da sem dosegla pomembno zmago v svojem življenju :), kdo bi si mislil. Mislila sem si, da bom lahko kaj popravila s telovadbo, pa se zdaj še na sobni bicikl ne morem spravit. Pupam Donat Mg in se trudim pridno papcat sadje in zelenjavo in celo vsak dan jem zajtrk (pa prej ga nikoli nisem), pa kljub temu nič bolje. Mislite, da bi morala papat še kake dodatne vitamine? In mimogrede, namesto, da bi se zredila, sem od začetka nosečnosti zgubila 2 kili...:(:zmeden:. No, s pikico je zaenkrat vsaj vse :bravo:! Kakorkoli, zanima me, če je vse to normalno. Saj če bo z mojo :duda: vse v redu, pol lahko mirne duše takole prenašam utrujenost še do zadnjega dne!!! Hvala za dogovor!:rozica: pupa24
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 8:52:19
|
|
|
|
Suzi*
|
Ojla! Jaz sem dobesedno prespala prve tri mesece. Bila sem tako utrujena, da tudi kuhat in pospravljat nisem mogla....sem zaposlila kar možeka. Po službi je blo konec z mano, samo še v vodoravni položaj in lahko sem spala od petih naprej. Enkrat sem šla celo ob dveh iz službe in ob treh sem že veselo dremuckala. :)-:)- Pomagalo ni pa čisto nič. Samo počitek in počitek, da sem sploh lahko funkcionirala v službi. Zdaj je bolje, samo včasih me pa še vedno zvije. ti kar lepo počivaj, če ti telo tako narekuje. :) lp, Suzi 26t1d
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 9:02:41
|
|
|
|
Grascakinja
|
Oj Suzi, lepo si me potolažila:rozica:! Da vsaj nisem edina zmatranka... Je pa tko težko ostalim dopovedat (sploh v.d. svakinja me non stop nekaj sili na sprehode pa na telovadbo - itak še ni bila noseča, pa trobenclja, da sem utrujena od, pazi :grrr:preveč:grrr: spanca...). Dobro, da je moj dragi tako razumevajoč! :angel: No, pobožaj svojga bušija pa uživaj nosečnost! LP9nebesa
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 9:17:09
|
|
|
|
Jančika_
|
Meni se je dogajalo, da sem kar na tleh zaspala...v tistih trenutkih sem bila presrečna, da nisem v službi, ker bi me pobralo:(. Zraven pa take slabosti, da si nisem mogla predstavljat, da bo to kdaj mimo. Trajalo je malo dlje (4 mesece), potem je bilo pa res bolje. Ampak takrat sem dobila migrene - šele zadnja dva meseca sem bila ko :rozica: in sem se počutila noro dobro, res sem uživala!
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 9:21:01
|
|
|
|
Erdbeere
|
Jest tud hodim že mal po osmi uri spat...groza...sem pa 2. :nosecka: pa tud nekje 8t
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 9:46:00
|
|
|
|
Pilar
|
Pri meni je bila utrujenost povezana s slabokrvnostjo, tako da mogoče za vsak slučaj bodite pozorne še na to. Srečno :). lp, pilar 35t/3d :angel:
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 10:48:07
|
|
|
|
lana 5
|
Jaz sem bila ze prej en velik zaspane 9-11h spanja na dan. Sedaj ko pa sem:nosecka::nosecka:,pa spim kjer je moznost. Zadnjic sva sal z mojim v trgovino z notranjo opremo in jaz sem zaspala na usnjenem stolu, kar v trgovini:)-:)-, moj je rekel da to ni normalno.;)Potem me je peljav v kino, ampak jaz nimam pojma kaj sve gledala, in visek vsega pa je bilo, ko sem si v kad nalila vodo vceraj popoldne in ne uganete kaj se je zgodilo :)-JA ZASPALA SEM V NJEJ:)-:)-:)- Mojga pobca:)- skrbi zeprav posteno in pravi, da bo najbolje da vzame se on bolnisko da me bo pazu, da ne bom zaspala kje.:)-:)-
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 10:48:41
|
|
|
|
pika78
|
Hoj pupa! Pri meni se je in se še vedno dogaja isto kot tebi - ful sem utrujena in zaspana, prej sem se skoraj vsak dan ukvarjala s športom, sedaj pa pridem domov, nekaj pojem, potem pa se mi nič več ne da (in tudi ne morem) - še na sprehod ne oz. na sobno kolo. Groza! Sedaj (14t) je mogoče malo bolje, ampak še vedno komaj čakam, da pride vikend, da si malo spočijem od službe in kaj naredim zase (kakšen izletek) in za stanovanje, ki ga rihtava (prej sem vsako popoldne pomagala delat, zdej se pa se počutim prav grozno, ker mora fant sam delat). Tudi jaz sem na začetku shujšala 2 kg, zdaj pa gre že kar prehitro gor oz. postajajo hlače pretesne. Tako da se nič bati! Upam, da nas bo ta huda utrujenost kmalu minila! Lp, Pika26
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 10:54:41
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem tud prvič :nosecka:7T, pa tud bi samo spala. Mi je pa bilo neverjetno slabo, in sicer samo do dneva ko sem začela jesti TIFOL tablete (folna kislina). Je pa res, da mi smrdi pa popolnoma vse. :zmeden: Upam, da bo to čimprej minilo. Punce, želim vam čimveč lepih sanj in čimveč tople postelje...telo že ve, kako in kaj...hehe ko nam bo pa reklo, da moramo telovadit, pa bomo, a ne?!? Lep sončen dan, Tinka :nosecka:7T
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 11:00:28
|
|
|
|
pravljica
|
še ena zaspanka :)-, ne da bi bilo to zame kaj novega...ampak res nimam meje pri tem... danes mi je G podaljšala bolniško za 1 mesec (!!!)...jao meni...večina bom tak prespala - :), ampak kakšna bo potem porodniška?! uff
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 11:02:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Pravljica, zakaj si na bolniški, če smem prašat? Tinka
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 11:07:03
|
|
|
|
Grascakinja
|
Joj punce, kak ste ve zlate...:angel:.... Mi je prec lažje, da imam en kup sotrpink! Hvala vsem:rozica:! Tifol sem tudi jaz začela jest, ma zaenkrat nobene izboljšave. Bomo še mal počakali... No, tebi vse smrdi, Tinka, jaz bi pa non stop jedla trikotne sirčke.... Slabo mi je občasno zjutraj pa kdaj pa kdaj zvečer, in najhuje je, ko si na vpadnici v LJ v koloni, ki se premika in vstavi in premika in vstavi, tebi pa postane slabo vsakič, ko spelješ... njami... Edino, kar me pa resno skrbi je, da ne bi kdaj zaspala za volanom. Glede vadbe pa se tolažim takole: Ko sem gledala, kam bi šla na vadbo za :nosecka:, sem zasledila, da se ponavadi začne po končanem prvem trimesečju, tako da itak zdaj raje pejmo na kak mali sprehodek pa dvakrat po štengah gor pa dol pa lepo spančkat! Pol ko bo pa :duda: brcal, bomo pa še me! Kak lep sonček je zuni pa mraz ko sibirija! Uživajte in pridno božajte bušike! LP pupa
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 11:13:19
|
|
|
|
frecy
|
Dan:nosecka::zaspan:!!! Jaz sem zdle v 19t pa še kr umiram od utrujenosti:muca::zaspan:, zaspim pa lahko malo kdaj, sploh ne morem, se pa zato ko je čas kr uležem, držim za bušija in čakam na premike, po dolgem času sem si pršla gor, da moram za :metulj: bit v bolj sedečem položaju. Najhujš je pa še to, da ponoči, ko bi lahka spala pa tud ne morem:grrr:. Pa saj bo vse šlo:)! Meni sicer res ni treba v službo, imam pa predavanja, na katera sem si sveto obljubila da bom redno hodila. Po moje tud, več sem v postli in za krožnikom ko pa tam. Še migat se mi nč ne lub, pa sem bila vrhunska športnica (po tri treninge na dan, spat pa jest), najbrž se tolažim s tem da še imam dovolj mišic, kondiceje in moči in da men pa res zdej ni treba nč migat:kuza:. Glede kil, pa je meni tudi šlo na začetku ene dve kili dol, to pa se zgodi zaradi tega, ker smo mogle kr naprej na wc in smo izgubile veliko vode. Imela sem jih 73-74 pa je šlo dol, pol pa mal gor, pa dolg nč, pol pa kr naenkrat gor, pa smo spet stal ... Zdaj pa sem že tam pri 80. Sem pa skoz lačna. Na začetku ko mi je bilo slabo, sem morala samo se najest pa je bilo za en (kratek) čas mir. Dala sem si mejo da čez 90 ne smem it. Pa vam bom pol povedala. Ti se nič sekirat, počivi kulker ti telo narekuje, jej raznoliko in po malem, pa bo vse ok. IN NE POZABI BUŠIJA:duda: CARTAT!!! LP VSEM:zaspan::nosecka: :sloncek::kuza:IN ŽELIM VAM ČIM VEČ VOLJE DO GIBANJA!!:kuza::sloncek:
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 11:16:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Joj, Pupa...sirčke?!?! k pa tkoooo smrdijo...bljak..:)- Meni vse smrdi CEL dan...najhuje je zjutraj, ko odprem vrata od avtomobila...fuj fuj fuj...diši mi edino naš pasji prijatelj :kuza: hehe Sem sama razmišljala, da bom po prvem 3mesečju šla na pilates ali pa na telovadbo za bodoče mamice...sigurno, ker drugač bom zakrnela :ups: Velik sadja pa velik zelenjave pa nasmeh na ustnice, pa bo :bravo: Kdaj imaš pa rok, pupa? A si iz lj? Tinka
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 11:24:28
|
|
|
|
pravljica
|
tinka, v 6t sem mela mal rjavega izcedka pa sem mogla do danes - 8t počivat...za vsak slučaj... danes mi je pa moja G prepovedala stike z otroki do konca prvega trimesečja (še na obiske, kjer so otroci, naj ne hodim je rekla :((), ker razsajajo neke otroške virusne bolezni, ki pustijo posledice na plodu...jaz pa delam v OŠ...upam, da ne bo moja miška česa prinesla iz šole, njej se pa res ne morem izogibat :zmeden:
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 11:25:51
|
|
|
|
Majabo
|
eto, da se pofočka še ena zaspanka! 16t najhuje je v avtu, počasno premikanje v koloni...groza, mi je G rekla, da ena kava mi nau nč škodla, samo punce! pomaga tut ne!!! :muca:
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 11:29:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Pravljica, vse bo uredu, boš vidla. K vem, da bo. Za vsak slučaj pa še enga :angel: Hm...tud sama sem imela nek čuden rjavkast izcedek, pa je rekel moj G, da je to samo ugnezditveni izcedek. Ne vem, ker imam pregled šele 6.12....hmmm, pa bolečine imam tud, sploh kadar kihnem :zmeden: Ima še katera podobne izkušnje s špikanjem oz. z bolečino pred 6T? Tinka
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 11:30:24
|
|
|
|
Kranjčanka
|
Oj, v prvem trimesečju sem bila zelooooo utrujena, sedaj ko pa sem v drugem trimesečju pa je veliko boljše, tudi bruham več ne. Malo potrpi,ti bo sigurno kasneje boljše.Drži se!:rozica: LP!
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 11:38:02
|
|
|
|
Grascakinja
|
Tinka, želim ti veliko veselja s :kuza:, jaz bom pa sirčke papala! Rok.... ja ... hecn, ampak ne vem še. Čakam na nasledn pregled, ker sem po zadnjem (nardila samo UZ in je bilo videt vse OK) zamenjala G, saj sem bila do sedaj na NM kliniki pacientka, zdaj, ko sem :nosecka:, pa se ne morem tja vozit, ker mi je predaleč. Tako da mi bo upam da tanova G povedala 8.12. ko mam naslednji pregled. Pa da bo bolj izčrpna ko prejšnji G. Pozna katera dr. Jerman Kačič? Sem iz Ribnce, se pa vsak dan trogam v LJ v službo... Če najdeš kako dobro vadbo za :nosecka:, ti samo reci, tudi jaz jo iščem - vem, da ne morem zakrnet, ker bo pol med porodom :hudicek:! Tinka, kako daleč si pa ti s svojo :duda:? LP
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 11:42:18
|
|
|
|
frecy
|
No tud mene je špikal, še zdej me včasih, kot da bi vsak čas dobila M, sam malo manj. Baje je to zaradi rasti in raztezanja. Maternica je pritrjena kot kak šotor z vrvicam in ko prideš v kak tak položaj, te zategne. Meni je g rekla da ni to nč hudga, sam je pa lahk pr vsaki drugač, tak da previdnost in kakšen telefonski klic ni odveč!! Izcedka pa nisem imela. lp
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 11:48:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Hvala frecy :rozica: Tinka :nosecka:7T
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 11:54:11
|
|
|
|
frecy
|
NI KEJ, UPAM DA BO VSE VREDU Z VAMA S:duda:!! :angel::angel::angel:
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 13:22:01
|
|
|
|
rouzi
|
evo, še ena. Nisem še v 5 tednu (ne vem točno, čez 5 dni prvič k G.!!!), zaspana in utrujena non stop. Zaspim že ob pol devetih, v službi komaj čakam konec šihta... Ne vem, vse pravite, da ste shujšale v prvih tednih!!!!!???? Kako le? Jst sem se zredila za eno kilo, sej vem, nič zato, samo se mi zdi čudno. Ne jem prav veliko več, sladko mi ne paše. Sem dobila obroček okoli pasu (drugače sem suhcena), pa se mi pozna!!! Prisežem! A katera ve kako je z aerobiko? Brez kakšnega skakanja seveda. Mislite da bi lahko hodila? Se moram prisilit nekam it migat!!!:sloncek:
|
|
|
|
Težave v prvem trimesečju 25.11.2004 14:41:36
|
|
|
|
bivka
|
Še ena zaspanka! Moja zgodba do 12t je bila takšna kot tvoja. V službi sem si že ob 12ih želela domov, doma pa nič od mene. Samo sem ležala in spala. Še dobro, da imam zlatega možeka in je za vse poskrbel on. Tudi, ko je mama prišla na obisk se nisem vstajala iz postelje. Pa grozna slabost! Naj te potolažim-bo minilo! Ti kar pridno počivaj in ajaj, če ti paše! Lp, B (28t)
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?