|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   internet na prenosnem računalniku?
4.9.2007 13:43:17   
florecita
Potrebujem pomoč!

V bajti nimamo možnosti priklopa interneta, ker baje ni nekih pravih kablov al nekaj ne vem. Pač ni možno.

Pa me zanima, ali je možno imet kakšen internet preko prenosnega računalnika?
sem brez interneta čist zgubljena
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: internet na prenosnem računalniku?
4.9.2007 13:59:33   
karmy
seveda da imaš lahko, ali da komu "kradeš" internet če ti prenosnik lovi kak signal od drugega, vendar ponavadi imajo zaklenjena omrežja. vse kar lahko narediš je da daš poizvedbo na ponudnika ki ti najbolj odgovarja, počakaš na odgovor, če je pozitiven oddaš naročilo in se potem preklopiš z utp kablom na net, če pa želiš wireless varianto morš pa dokupit router

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.9.2007 14:22:05   
Nixxon
Če jaz prav razumem nimate sploh varjante neta dobit. Pozanimaj se pri VSEH ponudnikih in jim TEŽI, ker nekateri so leni ko ****s in jih morš porivat sem in tja da se kaj premakne. Majo neko čudno logiko da pogledajo v računalnik in raje rečejo "ne mormo", kot pa da bi poslali terence na delo da preverijo stanje na terenu.

Brezžično lahko vlečeš od kakega soseda,s amo so omejitve, gledde dometa signala, pravega routerja,... Najprej zateži ostalim ponudnikom.

Aja, varjanta je tudi Mobitelov nov paket v piksni, samo tam imaš npr. za 40€ na mesec 1GB downloada. KAk bittorent ali emule odpade, surfala boš pa lahko.

Aja, skorja pri vseh se moraš obvezat za vsaj eno leto, če ne dve. POZANIMAJ se prej, da ne boš potem brezveze penalov plačevala.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.9.2007 14:46:40   
blue sky
Lahko se zmeniš s kakšnim sosedom, da ti ga odstopi za polovično ceno - tako je pri nas. Mi imamo priklopljen internet, sosed pa je dobil naše geslo za dostop in si stroške pač delimo. Lahko pa ga na črno izkoriščaš, če imaš to možnost.

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.9.2007 14:51:47   
Polona31
Punce jaz sem blonduser posted image user posted image user posted image , pa mi ni jasno kako bi na črno koristil internet??

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.9.2007 14:55:11   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: Polona31

Punce jaz sem blonduser posted image user posted image user posted image , pa mi ni jasno kako bi na črno koristil internet??

brezžični internet "leti po luftu" in če ga ima tvoj sosed in svojega omrežja nima zaklenjenega, ga lahko "Kradeš"

meni je prav hecno, ko poleti pred blokom vedno vidim nekega gospoda s prenosnikom - mi je enkrat hitel razlagat, da mu je doma ravno router crknil in je za hip skočil na klopco, kjer je dober signal

(odgovor članu Polona31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.9.2007 14:58:41   
kofetek2010
pri mojih starših jih je enih par v okolici, ki imajo nezaščiten Wi-Fi user posted image  

pa pri nas je en tud, samo ima ful slab signal user posted image  

tko, da uporabljam kar našega (imamo zaščitenega oz. zakljenjenega) user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.9.2007 15:01:02   
lemavrica
No je treba dodat še to da za začetek mora imeti tvoj notesnik wireless kartico da lahko sploh loviš net na črno.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.9.2007 16:50:27   
karmy
IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

No je treba dodat še to da za začetek mora imeti tvoj notesnik wireless kartico da lahko sploh loviš net na črno.

notesniki imajo že tovarniško vgrajeno wireless kartico ker so temu prenosniki drugače tudi namenjeni

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.9.2007 17:08:20   
kofetek2010
novejši imajo ja, včasih pa niso imeli in je bilo treba po kablu ali pa dokupit kartico user posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.9.2007 17:37:06   
lemavrica
IZVIRNO SPOROČILO: karmy

IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

notesniki imajo že tovarniško vgrajeno wireless kartico ker so temu prenosniki drugače tudi namenjeni

Ni čisto tako. Moj Compaq recimo nima, pa ni ne vem kako star. V novejših je pa wirelless kartica res že vgrajena.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.9.2007 0:09:13   
karmy
aha, pol je isto kot pri starejših namiznih računalnikih, ko niso meli mrežne karticeuser posted image zdaj novejši, jih imajo že vgrajeno notr

Neposredna povezava do sporočila: 12
5.9.2007 10:36:53   
Nixxon
Punce, vse je stvar denarja. Boljši (beri dražji) ga praviloma imajo, slabši pač ne.

Drugače obstajajo tudi USB varjante teh wireless kartic ipd. Lahko preveriš če se lahko komu priklopiš gor, samo vedi da če on to odkrije lahko omrežje zaščiti in je to to. Tudi kako je pravno to tretirano ne vem, eni pravijo da zakon tega ne prepoveduje, drugi pa da je to kaznivo.

Pozanimaj se.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.9.2007 12:01:51   
mojsoncek
A telefonsko linijo imate? Je v vasem kraju T-2? Ce je, se pri njih pozanimaj, ce te lahko priklopijo.

Kar se tice prenosnikov, pa res nimajo vsi vgrajenega wirelessa. Lahko pa zato anteno na USB priklop, ampak so ponavadi slabse, kot vgrajene kartice.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.9.2007 12:05:23   
lemavrica
IZVIRNO SPOROČILO: Nixxon

Punce, vse je stvar denarja. Boljši (beri dražji) ga praviloma imajo, slabši pač ne.

No no, malo manj pokroviteljski odgovor bi pa lahko dal.

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.9.2007 9:55:30   
Nixxon
Meaning?

Same punce (če sebe ne štejem) v tej temi, bi rekel da je beseda na mestu. Se raje vzdržim odgovorov?

Neposredna povezava do sporočila: 16
10.9.2007 19:00:03   
karmy
IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek

A telefonsko linijo imate? Je v vasem kraju T-2? Ce je, se pri njih pozanimaj, ce te lahko priklopijo.

Kar se tice prenosnikov, pa res nimajo vsi vgrajenega wirelessa. Lahko pa zato anteno na USB priklop, ampak so ponavadi slabse, kot vgrajene kartice.

kaj mislš da je samo T-2 ponudnik interneta?user posted image Amis, Voljanet,Arnes,Siol,Sinfonika,....pa še ker bi se našu poleg cerkvenega podjetja

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.9.2007 23:13:31   
blustar
Če ti noče noben od zemeljskih ponudnikov pripeljat interneta in če maš UMTS ali HSDPA signal, je možnost je tud Mobitelov instant internet. Pri moji mami je bilo tudi tako. Sam če misliš velik podatkov prenašat (strani z velik slikami, filmi....), ti bo drago prišlo. Za mojo mamo je pa to super varianta.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.9.2007 21:39:39   
martita
Florecita,

pri nas doma smo imeli enako situacijo. Edini varjanti sta nam ostali prek Mobitela ali Simobila. Ker so Mobitelovi paketi ugodnejši,smo se odločili za Mobitelov "instant internet" iz piksne. Ta vikend so nas priklopili in zdaj veselo srfam. Pri nas je celo tako, da UTMS signala ni in v bistvu srfam prek EDGEa, a je kljub temu v redu hitrost. Glede porabe pa zadevo ublažim tudi tako, da pri pregledovanju forumov in podobnih zadev izklopim prenos slikic in strani se odpirajo dovolj hitro. Filmčkov in podobnih reči pa itak ne snemam z neta, tako da mislim, da bo 1G za "navadno"srfanje dovolj za en mesec. Pa še fajn je, ker lahko prenosnik kamorkoli s sabo vzameš in uporabljaš internet kjerkoli.

Skratka, pokliči na Mobitel (041 700 700) naj ti preverijo kašen je signal na domači lokaciji, pa boš videla kaj se da naredit.

Upam, da sem ti bila v pomoč. Srečno!

LP,
martita

(odgovor članu blustar)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.9.2007 23:27:58   
blustar
Se moram mal pohvalit. Smo bili za vikend pri moji mami in imajo (menda med prvimi) hitrost čez 7 Mbs. Res laufa.

(odgovor članu martita)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.