Naty*Taja
|
MOje mnenje o temle je, da definitivno obstaja sindrom srednjega otroka, če so trije! Sem to opazla že v veliko primerih. Sej ne, da je to pravilo, sam je pa velikokret isto. Prvi je prvi, pri njemu se starši z vsako stvarjo spoprijemajo prvič in niti sami ne vedo, kje točno je meja, kaj otrok sam zmore, koliko je odgovoren. Pa imajo še velikoooo energije za ubadanje z vsako stvarjo sproti. Pri drugem je časa za ukvarjanje samo z njim že veliko manj pa vse je že znano, še posebej, če ni prevelike razlike, pa gre pri tem kr tako mimogrede vse skoz, nobene panike, potem pa pride tatretji , ki je ponavadi kr nekaj let za prvima, ko se že spremenijo standardi, vse stvari so že malo pozabljene in se imamo malo več časa ukvarjat z njim, ker sta pa prvadva že dost velika pa drug drugega imata... in imajo čas za tretjega, ki je velikokrat na boljšem, ker je pač tamali, in ker zna predvsem izkoristiti utrujenost staršev, ki se jim pa zdej že kr ne da več ukvarjat z vsako malenkostjo, pa se jim ne da se več toliko pogajat, pa sej itak vedo, da na koncu bo tako, kot bo otrok hotel, ker bo enostavno pretežko se poglabljat, konec koncev pa iz izkušenj pri prvih dveh vedo, da to pri teh letih že lahko sam in .... No ja malo sem zbluzila. Je pa res, da nimam pa izkušenj, kako je , če jih je več... upam, da bom kdaj vedla..