Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Ženska vs. moški na delovnem mestu 31.8.2007 14:07:22
|
|
|
|
mojamura
|
....pa poglejmo, če si ženska imaš isti profil izobrazbe kot moški delata na enakem delovnem mestu....oba željna kariere....oba imata partnerje in si želita otrok, oba imata job za določen čas Kako se bo naprej razvijala zgodba naših dveh akterjev te zgodbe.... moški recimo, da je Janez bo svoji partnerci naredil otroka in bo veselo hodil naprej v službo in pridno delal na svoji karieri. šef ga bo imel rad, saj je ves predan delu itd. Ženska recimo ji Ana bo ali: - morala podpisati interni dokument v podjetju, s katerim se obvezuje, da pač toliko in toliko let ne bo imela otrok - ko bo enkrat hotela zanositi, bo ali imela težave, ki so vse bolj pogoste, žal, zaradi tega ker ne bo mogla zanostiti....sledile bodo preiskave eventuelne umetne oploditve in postopki še pred tem...ona bo mogla iti na bolniško, tako bo v očeh šefa slaba delavka. - če ji uspe zanositi (oz. v kolikor ji ne bo potrebno podpisati takega dokumenta), bo je zelo velika verjetnost, da bo nosečnosti na bolniški, ko ji poteče pogodba pa ima ZELO VELIKO možnost, da ji pogodbo ne podaljšajo... - sledila bo porodniška in v kolikor ostane v službi še naprej ne bo ql zaradi možnosti bolniških zaradi otroka ipd....redkokdaj si vzame (hvala bogu vse pogosteje) moški bolniško zaradi otroka to so moje splošne ugotovitve....a poznate kakšno drugo zgodbo Janeza in Ane....povejte jo, svoja mnenja in opazke
|
|
RE: Ženska vs. moški na delovnem mestu 31.8.2007 14:10:14
|
|
|
|
lemavrica
|
Žal je tole čista resnica in kruta realnost.
|
|
RE: Ženska vs. moški na delovnem mestu 31.8.2007 14:17:31
|
|
|
|
piščanc
|
mah ne vem, jaz eto nisem imela takih izkušenj. niti ene podpisala nisem nobene pogodbe o nerojevanju nisem težko zanosila, niti nisem šla na bolniško, saj ni vsaka nosečnica takoj na bolniški ženska se itak odloči za otroka in porodniško, ko se v službi že malo dolgočasi. po enem letu pride nazaj polna elana, ali pa gre naprej, itak je to njena odločitev na bolniško greva oba z možem, v bistvu grem jaz za prvi dan, on pa naprej za dalj časa, ker imam pač jaz tako naravo dela. pa tud to ni bilo ne vem kako pogosto pa imamo v podjetju 60 otrok do pet let starosti in še veliko na poti moški imajo edino to nesrečo, da se delu nikakor ne morejo izgniti, pa čeprav so noseči
|
|
RE: Ženska vs. moški na delovnem mestu 31.8.2007 14:29:55
|
|
|
|
anabanana
|
Ženska se odloči za otroka ko se v službi dolgočasi Brez zamere, ampak tako glupe izjave že dolgo nisem slišala!!! mojamura tvoje ugotovitve so žal zelo realne; ne, ne poznam kakšne druge zgodbe, kvečjemu nekaj takih kot od Janeza in Ane.
|
|
RE: Ženska vs. moški na delovnem mestu 31.8.2007 14:34:26
|
|
|
|
mojamura
|
čestitam piščanc za tako omk delovno mesto, da bi le bilo več takih firm pri nas
|
|
RE: Ženska vs. moški na delovnem mestu 31.8.2007 15:29:26
|
|
|
|
daddy
|
Tole z izsiljevanjem žensk glede rojevanja otrok - me je najbolj presenetilo, ko sem ugotovil, da to na veliko počnejo tudi v kolektivu, ki je od direktorice pa navzdol povsem ženski .... to mi pove, da temu predvsem diktira svoje logika kapitala, ne toliko nekakšno moško zatiranje žensk. Enostavno, dajo jim pogodbe za določen čas, podaljšujejo jih pa po potrebi. Če pa katera vmes zanosi, pa pogodbe po preteku enostavno ne podaljšajo in to je to.
|
|
|
|
RE: Ženska vs. moški na delovnem mestu 31.8.2007 15:32:27
|
|
|
|
fragola
|
Ženska se odloči za otroka ko se v službi dolgočasi Brez zamere, ampak tako glupe izjave že dolgo nisem slišala!!! Se strinjam za anabanano, ma oprosti jaz hočem imet otroka ma ne od dolgočasja na delu!!! Ampak, ker si ga od srca želim!!!!!!!! Res glupa izjava!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Ženska vs. moški na delovnem mestu 31.8.2007 15:35:28
|
|
|
|
mojamura
|
maš že otroka...če ja...a ti je bilo dolgčas ...al kak?
|
|
RE: Ženska vs. moški na delovnem mestu 31.8.2007 15:37:02
|
|
|
|
mojamura
|
maš prav da se gre tu predvsem za kapital...ampak jaz sem samo hotela nakazati da je ženska dostikrat prikrajšana na del. mestu že zaradi dejstva da je ženska....nosečnost bolniška porodniška
|
|
RE: Ženska vs. moški na delovnem mestu 31.8.2007 16:09:50
|
|
|
|
Marogica
|
V tujini je pa tako, da ko ženska zanosi, ostane vsaj 7 let doma, če ne celo življenje im ostane mati in gospodinja-kljub izobrazbi. Je pa res, da ne rabi ničesar podpisovati, ne bo na porodniškah ali bolniškah.... Nič od tega pa ni idealnega....Saj ni v življenju čisto nič idealno...Žal...
|
|
RE: Ženska vs. moški na delovnem mestu 31.8.2007 16:18:13
|
|
|
|
ada2
|
V tujini je pa tako, da ko ženska zanosi, ostane vsaj 7 let doma pa ne povsod.....marsikje v tujini gre ženska že po 3 mesecih delat in drago plačuje za varstvo otroka, na delu pa se sekira, ker zamuja najlepše trenutke z otrokom
|
|
RE: Ženska vs. moški na delovnem mestu 31.8.2007 16:22:44
|
|
|
|
daddy
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura ...ampak jaz sem samo hotela nakazati da je ženska dostikrat prikrajšana na del. mestu že zaradi dejstva da je ženska....nosečnost bolniška porodniška jaz pa, da za to ni nujno kriv moški . se pa s tvojo ugotovitvijo povsem strinjam - žal je res velikokrat tako.
|
|
|
|
RE: Ženska vs. moški na delovnem mestu 31.8.2007 16:34:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Aja za anglijo je pa kolegica pravla, da pa je nekak tko, da folk k ubrisan dela DO rojstva otroka, da ima nekaj prihrankov pa kapitala. Zakaj? Ker je javno varstvo v GB baje precej v podnu in pol more mlada familja plačevat drage varuške, ki so pa največkrat predrage in se SPLAČA mami ostat doma (zato v tujini mame ostajajo doma). Ker v nasprotnem primeru bi hodila v službo praktično zato, da bi plačevala varstvo. Zato mame ostajajo doma, ker je takšna računica. In kukr je kolegica rekla, pač do prihoda otrok se trudijo nakupčkat neki prihrankov. Govorim za povprečne ljudi brez neke hudo visoke izobrazbe pa tko. Kolk je resnice na tem ne vem, ker nikol nisem živela v GB in ne mela otrok gor.
|
|
|
|
RE: Ženska vs. moški na delovnem mestu 31.8.2007 16:38:10
|
|
|
|
Primoza
|
Najbolj praktično je da gre na bolniški tisti ki ima nižjo plačo. Tako se družinskemu proračunu najmanj pozna.
|
|
|
|
RE: Ženska vs. moški na delovnem mestu 1.9.2007 22:17:10
|
|
|
|
marty5
|
Na srečo, ne morem potrdit zgornjih trditev, saj sem brez težav preživela nosečnost in porodniško v moji službi, ob prihodu nazaj ni bilo težav. S tega vidika, si ne bi mogla želet boljše službe, čeprav ima na drugih področjih precej minusov. Noben pregled v delovnem času ni bil problem, ravno tako zdaj ni nobena odsotnost zaradi otroka, čeprav je tega itak bolj malo. Je pa nekaj res in delodajalec s tem nima veliko veze. Če si v službi, kjer si lahko gradiš kariero in imaš majhnega otroka, je nasploh zelo težko kombinirat oboje. Že službene poti in seminarji so zame en velik problem......Sem prišla do zaključka, da obeh stvari ne morem delat dobro hkrati. Vsaj prva leta otrokovega življenja ne. Odsotnosti starša nič ne more nadomestit. In tu logično pride kak moški v ospredje, ki tega problema nima. Je pa čisto stvar osebne izbire - če bi hotela, bi lahko bila bolj karieristka, bi bil lahko mož več doma, na bolniškah itd....vendar jaz tega nočem, posledično kariera trpi - ampak po moji izbiri. Tako da, jaz ne vidim teh stvari črno-belo. Stvar osebne izbire in prioritet.
|
|
RE: Ženska vs. moški na delovnem mestu 2.9.2007 20:55:25
|
|
|
|
tanikaa
|
Odkrivate toplo vodo.
|
|
RE: Ženska vs. moški na delovnem mestu 3.9.2007 7:41:46
|
|
|
|
srki
|
Po mojem je zelo odvisno, v kakšnem podjetju si zaposlen. Jaz v državni službi oz. JU tega še nisem zasledila oz. slišala, da bi bilo kje tako. Piščanc, tista izjava pa je res malo mimo, kaj naj drugega rečem.
|
|
|
|
RE: Ženska vs. moški na delovnem mestu 3.9.2007 9:03:25
|
|
|
|
itata
|
V javni upravi sem sigurna, da se nobenana ženska ne obremenjuje s tem koliko časa bo odostna na temo otroka. Je pa res vse kar zadeva moške, da lažje napredujejo in hitreje in "izpadejo" mogoče na prvi pogled bolj pridi. Dolgoročno pa mislim, da imajo ambiciozne in pridne delavke isto možnost napredovanja - samo vkalkulirati si morajo pač kako leto dve odsotnosti... V privat sektorju je pa zelo odvisno od delodajalca in posamezne delavke. Dam primer. Pri nas delodajalec nič ne komplicira okol teh zadev (večinoma moški kolektiv, tako da ni težav, če gre kdaj kakšna na porodniško), ampak imaš take, ki za vsak drek doma ostanejo (primer sodelavke, ki je pri 26 letih si dala napisat rizično nosečnost) ali pa take, ki bomo delale do konca (razen, če ne bo kakšne težave) in me tudi nič ne skrbi za službo, ker me je šef že večkrat pohvalill in vem da je zadovoljen z mano. Če bi mi pa dali pod nos kak dokument, da ne smem zanosit bi pa ali si iskala službo naprej ali pa podpisala in se nanj ne ozirala in iskala službo naprej - ne samo da je to prepovedano, ampak kaj mi bo pa naredil? me prisilil, da splavim? sem raje doma, kot da mi bo en odrejal kdaj imam lahko otroke. res pa je da določeno število žensk najbrž nima kar 10 služb na razpolago... Pač mislim, da je zelo od ženske odvisno kako se gradi njena kariera. Moškim je pa sigurno malce lažje. Niso pa vsi delodajalci tko za luno, da mislijo, da boš slabše delala, če imaš otroka.
|
|
RE: Ženska vs. moški na delovnem mestu 3.9.2007 9:28:36
|
|
|
|
smigli
|
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc ženska se itak odloči za otroka in porodniško, ko se v službi že malo dolgočasi. po enem letu pride nazaj polna elana, ali pa gre naprej, itak je to njena odločitev no coment mojamura V glavnem se strinjam s tabo, da smo ženske diskriminirane na delovnem mestu.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?