Naty*Taja
|
Hojla Jasnika! Pa katero knjigo si ti brala, da ne razumeš? V tisti taprvi "jem, torej hujšam" je čist lepo razumljivo napisano. Na kratko: Iz prehrane naj bi izločili prečiščena živila (belo moko in vse, kar je iz nje) sladkor in pa zelenjavo - krompir, korenje, koruzo, peso (jaz temu pravim prašičji fujter , no a ne s tem prašičke redimo?) in sicer zaradi tega, ker je v teh živilih veliko škroba in snovi, ki spodbujajo slinavko, da izloča preveč hormona inzulina, ki posedično povzroči nalaganje hranilnih snovi v zalogo (beri maščobo) in ne v energijo. Pa potem si kr naprej lačen in bi lahko pojedel vola. Spomni se npr. če ješ tisti penast bel kruh - gal lahko kr ješ in ješ in bi še kr pa še kr. Tako sem jaz to razumela. Zdej pa kak je postopek prebave pri polnozrnatem, mesu in presni zelenjavi, sadju: Tu pa slinavka izloči ravno prav inzulina in zadeve se spremenijo v energijo. Moja izkušnja je takale. Po kakem tednu, štirinajst dni takega prehranjevanja, sem imela ogromno energije (uživanje onih zadev prej povzroči utrujenost - zato pa po moje po kosulu ala meso krompir solata paše počitek), ni se mi več luštalo sladkega - sem naprimer imela pred seboj napolitanke, ki bi jih prej z užitkom pospravila cel žakl, zdej pa me sploh niso ganile, enostavno mi ni bilo do njih, kile so na začetku sicer stale so mi pa vseeno bile cote bolj prav, manj me je vse tiščalo, kar jaz pripisujem spremembi maščobe v mišično maso (energijo) in po kakem mesecu (tolk vsaj namreč traja, da telo skapira in spremeni presnovo ter stabilizira delovanje ščitnice) sem imela 8 kg manj! Počutje je bilo odlično. POskusi še enkrat prebrat in razmišljaj zraven, kaj točno bereš. Pa prebrat moraš od začetka, do konca, ker je v začetku napisano in narisano, zakaj hudiča se redimo. Pa tista trditev, da se po nizkokaloričnih dietah še bolj rediš, tudi drži, ker sem sama pred Montijem sprobala vse, od 14 dnevnih do 90 dnevne diete in na koncu ugotovila, da sem v dobrih 4 letih namesto kaj shujšala pridobila celih 16 kg!!!Malo dol pa fejst gor, pa malo dol pa fejst gor.... Zdej po Montiju pa tudi če se pregrešim, pa če grešim, ne gre skor nič gor, razen če seveda pretiravam, tak kot na morju s pivom in primorskim kruhkom. Upam, da se nam pridružiš.