|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Iz druge starostne skupine v prvo
27.8.2007 14:07:50   
Tina26
Pozdravček vsem
Danes sem po pošti dobila obvestilo vrtca da so našo 2,5letnico prestavili iz DRUGE starostne skupine v PRVO starostno skupino.
Dejansko se nič ne spremeni, razen da je plačilo veliko večje. Vzgojiteljica ostane ista, igralnica tudi, pomočnica ravno tako in otroci v večini tudi...(že tako sta le dve skupini pri nas)
Tega enostavno ne razumem - sploh ne sedaj ko je mala že brez plenic. Zdaj bomo začeli plačevati več... Pa kdo nas to nateguje...
Morda katera ve kako lahko do tega pride, oz. se je kateri že zgodilo podobno...
Jezna sem ko ris in na tem ne bo ostalo user posted image ... prav ima me da bi napisala kak članek v delo...al pa kam drugam

Skratka a naj bom raje tiho user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Iz druge starostne skupine v prvo
27.8.2007 14:24:49   
lex
IZ ZAKONA O VRTCIH

15. člen
(starostna obdobja)
Predšolska vzgoja v vrtcih poteka v dveh starostnih obdobjih:
   – prvo obdobje: otroci v starosti od enega do treh let in
   – drugo obdobje: otroci v starosti od treh let do vstopa v šolo.
16. člen
(oddelki)
Vzgojno delo v vrtcu poteka v oddelkih.
   Otroci so razporejeni v starostno homogene, heterogene ali kombinirane oddelke.
   V homogene oddelke so vključeni otroci v starostnem razponu enega leta.
   V heterogene oddelke so vključeni otroci prvega ali drugega starostnega obdobja.
   V kombinirane oddelke so vključeni otroci prvega in drugega starostnega obdobja.
17. člen
(število otrok in število delavcev v oddelku)
Število otrok v oddelku prvega starostnega obdobja ne sme presegati dvanajst otrok, v oddelku drugega starostnega obdobja pa dvaindvajset otrok.
   Dnevni in poldnevni program izvajata vzgojitelj in pomočnik vzgojitelja. V oddelku prvega starostnega obdobja morata biti hkrati prisotna vsaj šest ur dnevno in v oddelku drugega starostnega obdobja vsaj štiri ure dnevno.
   Krajši program lahko izvaja vzgojitelj.
   Podrobnejša določila o številu otrok, vključenih v oddelke, določi minister, pristojen za predšolsko vzgojo.

Oprosti ampak po letniku spada v prvo starostno obdobje. Tudi meni bi pasalo, če bi moj bil že v 2, ampak si ga pa ne znam predstavljati kako bi funkcioniral s 3 leta starejšimi.
Nič ne pomaga - žal.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.8.2007 14:52:41   
Šaki
ja že samo zakaj je pa pol sploh šel v drugo skupino?

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.8.2007 15:18:44   
lex
V našem vrtcu imamo 2 jaslični skupini od 1-2 leti in od 2 -3 leta. Ker v prvo skupino tudi skozi leto prihajajo novi otroci in so tam res tisti najmlajši, v ta drugi pa se da z njimi veliko več tudi delati (risati, slikati, modelirati s glino, opazovati,...) in tudi njihova igra se že razlikuje od igre mlajših. Upam, da sem ti vsaj malo olajšala. ne skrbi otroci so prilagodljivi. No naši € sicer manj, ampak bo drugo leto boljše.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.8.2007 12:41:02   
Tina26
So mi razložili v vrtcu da je potreba po varstvu pač taka.
Lansko leto so bili v naši skupini tudi štiriletni otroci (se pravo od 1-4let) in zato so bili tretirani kot druga starostna skupina (plenice pa smo morali nositi sami). Letos je skupina samo od 1-3let (nihče ni starejši) zato se zopet imenujejo prva starostna skupina (plenice jim letos pripadajo vrtčevske)
Torej kot sem rekla, spremenilo se ni nič razen naziva, ter to da bom plačevala 35€ več mesečno.
Saj sem se pomirila in dejansko nič ne morem, se mi pa ne zdi fer to da bom sedaj ko je mala ven iz plenic dejanko plačevala več...
Ma bomo že preživeli...

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.8.2007 12:56:03   
Magi*
tudi naša še ne bo dopolnila 3. let (jih bo decembra) pa je sprejeta v II starostno skupino. pa mi ni zaradi plačila, temveč bolj zato, ker je punca zelo samostojna, že od februarja brez plenic, sama gre na wc, sama se obleče, je... govori pa kot navita. in sva z ravnateljico vrtca bili enotni, da je bolje, da gre v starejšo skupino. itak pa so v II. skupini otroci od 3 do 6 let. če bi se držali po črki zakona, pa bi naša malecka zaradi treh mesecev in pol, ki ji zmanjkajo do 3. let, bila v skupini z veliko maljšimi otroci in bi ji bilo zelo verjetno dolgčas.

ni vse zapisano v črki zakona, marsikdaj je dobro individualno oceniti kaj je dobro za posameznega otročka. seveda skupaj s strokovnjakom in s trezno glavo. v našem vrtcu imajo zgleda velik posluh za posameznikove potrebe, seveda spet v mejah razumnega in mogočega.

aja, koliko bomo pa plačevali vrtec, pa še ne vemo. mogoče celo več, ker punca še nima 3. let.

Tina26, jaz bi jih na tvojem mestu poklicala in povprašala zakaj tako. Čisto mogoče je, da so jih tudi zaradi oblikovanja skupin tako razporedili. meni so namreč pojasnili, da jo bodo dali v I. skupino, če bo za II. preveč navala.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?