|
RE: odločila se je, da ne bo kakala... 27.8.2007 12:27:29
|
|
|
|
NATALIJAS
|
Pozdravljena! Znana mi je ta težava, čeprav moram rečt, da še ni tako daleč, da ne bi kakala oz. bi zadrževala,... in sicer moja Zala je stara 2 leti, kakšno leto imava težavo s prebavo, čeprav ravno tako poje ogromno sadja, zelenjave zelo težko kaka - ima trdo blato. Včasih se celo tako muči, da je pri kakanju prisotna že kri. Bilo me je strah in me je še zmeraj, da morda zaradi tega ne bo hotela več kakat, vendar do sedaj še ni bilo tega, da bi zadrževala. Bila sem celo pri zdravniku zaradi tega, dali so mi sirup in svečke, s tem, da sem ji, ko ni kakala že 4 oz. 5 dni začela dajati sirup, dajala sem ji ga 3 dni in je dobila bolj mehko blato, da je bilo malo lažje. Svečke niso prišle v upoštev, saj je bil vik in krik, ko sem jih ji hotela vstavit. Ker pa nisem pristaš raznoraznih sirupov, svečk, tabletk in podobnih stvareh smo poskušale bolj naravne stvari in sicer: kompot iz kuhanih jabolk, sveže borovnice, suhe slive namočene v vodo, na tešče zelo sladkan kamilični čaj, pomarančni sok,... Samo da bi se blato zmehčalo in moram rečt, da so ji pomagale borovnice in pomarančni sok. Ker pa svežih borovnic več ni, pa tudi pomarančnega soka nimam zmeraj pri roki, ima ponovno trdo blato. Je pa res, da se ji zdi zabavno, da lahko kaka kar zunaj na travici oz. nekje okrog hiše, tako da ji to tudi dovolimo - kljub dodatnemu čiščenju. Čim bolj obrnemo vse na šalo, sploh se ji zdi zabavno, da moram večkrat počistit za njo, sepravi, da ko se pokaka in že jaz počistim, še ona enkrat tišči. Če pa sva na WC-ju, pa tudi jaz zraven "tiščim" kot bi tudi jaz kakala in ravno tako včasih uspe. V primeru, da se spomnim še kaj sporočim. Upam, da se bo težava kmalu rešila!
|
|
|