|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kje se vozite
26.8.2007 8:56:55   
Freycha
Ob prebiranju teme Otrok v avtu sem se spomnila, da bi lahko to vprašanje postavila kar tu.

Zanima me, če se mamice oz. drugi potnik v avtomobilu pelje zadaj, skupaj z otročkom v jajčki (lupinici), al se vozite na sopotnikovem sedežu? In če ste sedele zadaj, do katerega meseca starosti otroka?

Doma imam skoraj 2 meseca staro punčko in če smo kam vsi trije šli, sem se obvezno vozila z njo zadaj. Enostavno me je vedno skrbelo, da ji sonce ne sveti v oči, da ne poliva po sebi in lupinici (s tem imam grozne probleme), da nima čudno zvite glavice (oz. vrat) itd....
Mi pa zadnje čase kar malo manjka vožnja spredaj, saj se od nekdaj zadaj neprijetno počutim in sem raje na sovoznikovem sedežu.

Hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kje se vozite
26.8.2007 9:01:42   
triša
Moja je stara 15m pa se še vedno voziva ozadaj in sicer samo zato, ker ne morem sedeti naprej, ko postavim sedež v ležeči položaj ker je naprej premalo prostora. Bomo morali v kratkem nabavit večji avto, da ne bom imela več nog na armaturki.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.8.2007 9:05:31   
Anonimen
Jaz se tudi vozim zadaj, da imam nadzor nad otročkom.

Me pa skrbi, kako bo, ko bova šla sama kam...

(odgovor članu triša)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
26.8.2007 9:05:41   
Naja30
Zadaj sem se vozila z njo do zdaj, ko je dobila drug avtosedež. Do starosti 8,5 meseca. Ne vem, meni se zdi samoumevno, da sediš z dojenčkom zadaj. Sem pa tudi sama pogrešala vožnjo spredaj. Zdaj, ko sedim spredaj, se pa ves čas nazaj obračam user posted image

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.8.2007 9:13:08   
Anonimen
Naša je stara skoraj 7 mesecev, pa še vedno z njo zadaj sedim. Ko pa bo šla v drug avtosedež, pa se bom prisilila, da bom spredaj sedela. user posted image

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
26.8.2007 9:28:49   
Marogica
Jaz sem sedela vedno spredaj. Vsake toliko tako ali tako pogledaš nazaj, in če je kdaj kaj bilo(bruhanje, izguba dudice..), smo se pač ustavili in "uredili zadevo".

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.8.2007 9:54:16   
Tejcha
Js sm s s Tilnom sedela zadaj le, ko smo se peljali iz porodnišnice. Sedaj je star že skoraj   11m, pa zadeva funkcionira. Če je slabe volje ali pa ima dovolj vožnje, se seveda presedem nazaj. Velikokrat šibava tudi sama kam in ne vem, kako bi se obneslo, če bi bil navajen, da je nekdo vedno z njim na zadnjem sedežu.

Ko ga privežem,  preverim, kako sedi, da ima pleničko pod glavo, da mu ni preveč vroče, da so senčniki na pravih mestih, da je sedež pritrjen tako kot je treba, da ni v bližini ničesar, kar bi si lahko stlačil v usta... Več pa po mojem mnenju že skoraj ne moreš. Med potjo se, če sva na daljši turi, ustavljava, in vse prej našteto ščekiram, mu dam za pit...  Imava pa ves čas prižgan radio al pa (ja, res je) sama pojem in mali sedaj že pridno pomaga, :)

Lepo vožnjo! 

...In res... Ni lepšega občutka, kot je nežen dotik otroške ročice ...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.8.2007 10:07:37   
Freycha
No, jaz sem z njo že šla sama naokoli, pa dragi tudi, ampak to je bilo po mestu itd.. in si nisem delala problemov. Če pa gremo na daljšo vožnjo, pa zaradi pozicije jajčke ne vidim, kaj se z njo dogaja in me to skrbi.... Ok, potem očitno nisem edina, ki se vozi zadaj. Verjetno ali ne vidim takih primerov, ali pa se ljudje z malčki v jajčki manj vozijo naokoli user posted image  Za razliko od nas, ko smo non stop v avtu in naokoli.....user posted image

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.8.2007 10:34:52   
čaki
nikoli nisem sedela zadaj, tudi iz porodnišnice ne. saj ima otrok svoj sedež privezan zadaj, za vsako malenkost pa tud ni treba zraven bit-no to je moje mnenje

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.8.2007 10:50:08   
kjava

IZVIRNO SPOROČILO: Tejcha

Js sm s s Tilnom sedela zadaj le, ko smo se peljali iz porodnišnice. Sedaj je star že skoraj   11m, pa zadeva funkcionira. Če je slabe volje ali pa ima dovolj vožnje, se seveda presedem nazaj. Velikokrat šibava tudi sama kam in ne vem, kako bi se obneslo, če bi bil navajen, da je nekdo vedno z njim na zadnjem sedežu.

Ko ga privežem,  preverim, kako sedi, da ima pleničko pod glavo, da mu ni preveč vroče, da so senčniki na pravih mestih, da je sedež pritrjen tako kot je treba, da ni v bližini ničesar, kar bi si lahko stlačil v usta... Več pa po mojem mnenju že skoraj ne moreš. Med potjo se, če sva na daljši turi, ustavljava, in vse prej našteto ščekiram, mu dam za pit...  Imava pa ves čas prižgan radio al pa (ja, res je) sama pojem in mali sedaj že pridno pomaga, :)

Lepo vožnjo! 

Jaz delam enako.

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
26.8.2007 10:53:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu čaki)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
26.8.2007 11:09:11   
Mikica
pri nas smo tudi prakticiral, da je bil zadaj sam, jaz sem se vozila spredaj. Bala sem se, da se bo navadil na družbo zadaj in bi bil kasneje lahko problem. Mi je pa user posted image  zadaj naštimal še eno vzvratno ogledalo, da sem lahko čekirala kaj se dogaja v lupinici, tudi če sem sama šla kam z dojenčkom.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.8.2007 11:11:02   
Anonimen
Jaz sedim z malim zadaj. Na srečo ŠE nimam izpita za avto, ker nevem, če bi sploh lahko vozila spredaj on pa zadaj.

Freycha, jaz pogosto vidim, da mamice ko vozijo same, imajo otročke na sovoznikovem sedežu. Ni varno, ampak videla ga boš.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
26.8.2007 12:07:55   
Ajvy
Vozim se z njo zadaj, saj ona ne sme biti na sprednjem sedežu zaradi air-baga...

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.8.2007 12:25:17   
Pikabu
Jaz se nikoli nisem vozila zadaj. Pri Emi sem mogoče dve vožnji na začetku sedela, da sem videla, kako bo, pa ni bilo težav, pri Maksu sploh nisem nič sedela zadaj. Ko je bil še v lupinici, smo ga dali na sredino, ker sem lažje dosegla, če je bilo treba popraviti dudo, pa boljše se je počutil, ker je imel Emo bližje, zdaj, ko je v večjem avtosedežu pa itak ni problema. Zadaj pa nisem sedela iz dveh razlogov. En je bil, da tudi nisem hotela, da se navadi, da mora ves čas biti nekdo pri njem, drugi pa je, da mi je zadaj slabo. Če vozim sama, sta bila v lupinici oba spredaj, pa nimam airbaga, zdaj v večjih sedežih pa lepo oba zadaj.

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
26.8.2007 12:35:26   
birdy
Jaz sem samo iz P sedela zadaj. Sicer smo bili v avtu po tem samjo še dvakrat ampak sem sedela spredaj.
Mene je tud skrbel da se ne bo zadušila (polivanje in podobno) pa sem rešila problem tako, da počakam ene pol ure po jedi  preden gre v avto

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.8.2007 13:14:50   
kofetek2010
če sva bili sami v avtu je bila itak na sopotnikovem sprednjem sedežu (sem izklopila air bage), ko smo pa šli vsi 4. kam pa je sedela zadaj - tako sem vedno sedela spredaj user posted image  

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?