TANTRA
|
Jutro, drage moje.... No, saj jaz tudi poznam vlogo , saj je bil moj prvi mož zgolj en sam .... Od gat in nogavic po tleh, o tem, da ga nikoli ni bilo doma, da ni znal nič naredit....Se je mizar držal za glavo, ko je videl, kako je pritrdil omarico v kuhinji....Čudež, da ni dol padla, na enem štraufu, not pa sami kozarci.... Brigalo ga je, če sem se skoraj po tleh plazila od utrujenosti.... Ko sva se ločila, sem ugotovila, da mi manjka le ljubimec, za ostalo sem bila itak sama.... Tako, da vas čisto razumem in lahko rečem, da za pomaga ena sama terapija....Ne ga razvajat...Gate mu v posteljo zmetat, v trgovino ne it, ne kuhat, ne prat.... Da se mu razsvetli, da gre nekaj narobe.... Ne delat iste napake kot sem jo jaz, ko sem bila za vse sama, pa sem še za njim pospravljala...tudi prazne škatle od piškotov....Danes mi je jasno, da sem bila za to tudi sama kriva, ker sem tolerirala njegovo nesposobnost.... Drage nosečnice, vodoravno, cajtng v roke in lepo počivat.... Seveda potem misliš, da so vsi taki.... Pa so ljube izjeme, ki niso tako mačo opazni...No, to srečo mi je pa usodo namenila tokrat.... Je pa res, da sem mu pokazala kako se lepo obeša perilo, kupila viledin sistem za hitro brisanje po tleh, čistilo za usnjeno sedežno...Pa se je hitro privadil, kako se hitro pospravi stanovanje.... Je pa po naravi pač tak....Tipična devička, da ima red za seboj... Stanovanje je že prebelil, brez pikic.... No, bi res lahko naredil tečaj za ostale moške, kako se ravna z žensko .... Posodla ga pa ne bi, bi se po moje hitr razvadil, pol bi bil pa en sam ... Sice pa pravi, da se mu z tem trebuhom (30 t) prav smilim... Je malo škilil na kompjuter, ko sem pisala kako je ..... Saj ima kakšno svojo muho....rad gre kam sam...sicer športat, jadrat z prijatelji, če že jaz ne morem....Toda kaj češ, malo ga je treba tud spustit... Sva pa skupaj kupila eno luštno knjigico: Zakaj moški opravljajo le eno nalogo hkrati... in zakaj ženske nikoli ne utihnejo... Ta knjiga je resnični prikaz delovanja moških možganov....tako sem se nasmejala in še danes trdim, da so same resnice za katere je bolje, da se jih me ženske naučimo na pamet in ga razumemo, zakaj je tak ... Npr. zakaj moški nikoli ničesar ne najde ali pa vsaj tako pravi...Če ni na vidnem mestu tega ne vidi, pa čeprav bo v hladilniku tam nekje zadaj...ali pa kje drugje...Moški ima ozek zorni kot in mora obračati glavo na vse strani...njegov pogled je prirejen za velike razdale, zato ima težave, če v neposredni bližini nekaj išče..... Moški mora videti solze, izbruh besa ali dobiti par klofut, preden se zave da je nekaj narobe..... Ko je moški kaznovan z molkom, je potrebno približno devet minut tišine, da to ugotovi..Toda po devetih minutah se mu njen molk zdi kot nagrada, končno je prišel do miru in tišine... Pa še nekaj zelo pomembnega, moški ne more delati dveh stvari hkrati...Če bere, ne more poslušati..Če gleda tv, ne sliši nič... To drži kot pribito.... No, še veliko je teh resnic v knjigici in vam jo priporočam..... Tako kot tista knjiga: Kako živeti z moškimi, če pa brez njih ne gre.... Ja, resnico na srce, brez nas bi bili kar revčki...Mi smo jim lučke, da jim kažemo pot ..... Čeprav tega zaradi ega ne bodo nikdar priznali...
|