|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ustekleničena voda z okusom
23.8.2007 11:32:52   
lenca79
Pozdravljeni, rabim nasvet - moj devet mesečni sin spije ogromne količine čaja (podnevi in ponoči), uporabljam Hippov čaj (jabolčni, gozdni sadeži, marelica, kromarček). Zaradi nenehnega pitja in nacejanja sta se mu spodnja zobka že malo obarvala. Navadne prekuhane vode noče, tudi ustekleničene vode noče in joka ter meče stekleničko stran. Me pa zanima ali ste otroku dali kdaj pit ustekleničeno vodo z okusom (jabolko, hruška, ...)? Mogoče bi to pil in bi mogoče bilo bolje za njegove zobke??? Kaj mislite? Mu jo lahko ponudim?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ustekleničena voda z okusom
23.8.2007 11:39:18   
Spelchi
Lep pozdrav,

mislim da lako daš  vodo z okusom, vendar raje oazo kot zalo, ker nima dodanega sladkorja.

(odgovor članu lenca79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.8.2007 11:42:07   
aluš
Naš se ju tudi ponoči dobesedno nacejal s čajem (2x po 250 ml), zjutraj je teklo od njega. Potem pa sem začela za ponoči čaj skoz bolj redčit z vodo, tako da sem postopoma zmanjševala okus po čaju. Na koncu je pristal samo še na vodi, verjameš ali ne da je ni pil 14 dni. Kar naenkrat ponoči ni bil več žejen. Čez dan bi mu pa začela dajat čim bolj nesladkan čaj (Be-be v vrečkah), ker teli instant čaji so super sladki. Samo prehod mora biti postopen če ne ti bo "ponorel".

(odgovor članu lenca79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.8.2007 11:42:38   
mert
Kolikor vem so tudi ustekleničene vode sladkane, pa še konzervansi so notri.
Zagotovo je bolje - bolj zdravo, da pije čaj - je vsaj otrokom prilagojen.
Skušaj mu počasi zmanjševati dozo čaja v vodi - da je manj močan in s tem je koncenracija manjša. Začeti pa moraš počasi, da bo otroček čim manj opazil.
Jaz bi raje naredila tako.

(odgovor članu lenca79)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.8.2007 11:53:15   
SašaR
Ustekleničena voda z okusom ima notri ful konzervansov.
jaz jo naši dam samo v izrednih razmerah ko nimam pri roki nobene druge stvari. Drugače pa tudi jaz zelo varčujem pri čajih in ji dam v vodo zelo malo zrnc. Samo za popravit okus vode in se ne pritožuje. Poskusi mogoče bo tudi pri vas palilo.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu mert)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.8.2007 11:57:53   
fricka
Saj vem, da ne smem pametovat. Ampak jaz bi kar vztrajala pri vodi. Pri nas že od rojstva pije nesladkan čaj ali vodo. Pa je stara 24 mesecev in se nič ne pritožuje

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.8.2007 11:58:45   
lenca79
Najlepša hvala za odgovore. Že sedaj mu dam res zelo razrečen čaj - men je prav ogaben ko ga poskusim, bom pa ga še bolj rečila z vodo, če bo ratalo. Tudi moj fantek se ponoči naceja kot zmešan - se zbudi in sam odpira usta, mu ponudim dudo, pa jo vztrajno meče ven in ko potem po nekaj poskusih obupam mu ponudim čaj, da vsaj zaspi za dve urci. Kot si napisala aluš - tudi moj spije ponoči pol litra čaja. Upam da bo tudi men enkrat uspelo da ponoči ne bo treba več vstajat - sej vem sem sama kriva ko sem ga tako razvadila, je moj prvi otrok in pri naslednjem bom upam ravnala drugače.

(odgovor članu mert)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.8.2007 12:05:16   
aluš
Oh. lenca, ne vem, če se jih da kaj posebno "dresirat" za ponoč. Meni se je prvi nacejal s čajem - do drugega leta (v njegov zagovor: matrali so ga zobki, res hudo). Tamal se je pa dojil in se mi je začel pri šestih mesecih zbujat na vsaki dve uri - kao lačen, samo nam je čudežno uspelo zadevo odpravit pri 14 mesecih. Tako, da blagor tistim, ki jim spijo, res rataš ko zombi če to zbujanje kar traja pa traja. Ampak tolaži se  s tem, da bo enkrat sigurno tudi on ponoči spal.

(odgovor članu lenca79)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.8.2007 12:14:50   
frrrr
js mu je še nisem dala in ne vidim potrebe. je čisto zadovoljen z navadno vodo in riževim mlekom. čaja in sokov pa ne mara user posted image  

(odgovor članu lenca79)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.8.2007 12:17:03   
taška30
Naša je pri tej starosti pila podnevi sok (bolj kvaliteten) razredčen z vodo ali pa razredčene ožete pomaranče ali pa doma kuhan kompot (jabolke, slive) brez ali pa z minimalno sladkorja ...- daš malo več sadja pa je res poln okus. Vsi pač ne marajo same vode.

Za ponoči bi mu pa jaz na tvojem mestu ponujala vodo oz. nesladkan čaj (iz filter vrečk). Če je žejen bo pil, če ne bo, pa očitno ni žejen. Se pa res obnese počasen prehod iz sladkega v nesladko.

Vode z okusom so pa po moje še bolj sladkane kot Hipp čaji.user posted image

(odgovor članu lenca79)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.8.2007 12:31:30   
digi
Hm, glede na to, da noče pit vode, bi rekla, da njegovo pitje ni posledica žeje, temveč dobesedno dapijavanja. Naš spije ogromno - cel dan okrog 3 litre, pa bo star 11 mesecev, s tem, da pije 90% navadno vodo. Prvo ga poskusi malo odvadit sladkih stvari- sicer bo nekoliko težje, vendar bolje tako..... Sicer pa mislim, da ne bi bilo nič narobe, če mu daš tu in tam tudi to vodo (samo zale ne, ker baje je en sam drek - po besedah dohtarja).

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.8.2007 12:45:34   
skuštrana
Bolje kot voda z okusom ( ki ni nič kaj preveč drugačna kot sok) je, da mu začneš dajat manj sladek čaj. Po moje ni žejen, ampak se s sladkim čajem samo naliva. Če bi bil res žejen bi pil tudi vodo, tako pa mu ugaja okus sladkega čaja in pač zliva vase.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.8.2007 13:31:54   
lenca79
Ja najbrž res ni žejen in se samo naliva. To mi je vse jasno, sama vem da sem naredila napako da ga nisem že takoj navadila na navadno vodo. Če bi se z vodo nalival nebi bilo nič narobe, jezi me zdej samo da mu zobi rumenijo od čaja in seveda vsakonočno vstajanje - vsaj petkrat na noč! Upam da mi bo uspelo ga postopno navadit na vodo. Hvala vsem za odgovore. Lp

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.8.2007 14:30:03   
Putka
Sem enkrat deklaracijo brala na Zali, ima ene 9g slakdorja na 100ml! Če pa ni sladkor in so umetni lsadkorji ala fenilalanin, pa je za otroke še slabše.

(odgovor članu lenca79)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.8.2007 22:49:51   
Naja30
Dala sem ji zalo life parkrat, ko ni bilo druga pri roki. Ker naša madam tudi ne pije same vode. Rada ima hippove čaje ali jabolčne sokove (frutek). Ampak ji naredim res razredčeno. Čaja dam na 150ml slabo žličko, sok pa v razmerju 1:4 za vodo. Ravno toliko, da res ni voda.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.8.2007 15:18:02   
frrrr
IZVIRNO SPOROČILO: digi

Hm, glede na to, da noče pit vode, bi rekla, da njegovo pitje ni posledica žeje, temveč dobesedno dapijavanja. Naš spije ogromno - cel dan okrog 3 litre, pa bo star 11 mesecev, s tem, da pije 90% navadno vodo. Prvo ga poskusi malo odvadit sladkih stvari- sicer bo nekoliko težje, vendar bolje tako..... Sicer pa mislim, da ne bi bilo nič narobe, če mu daš tu in tam tudi to vodo (samo zale ne, ker baje je en sam drek - po besedah dohtarja).
digi, če bi najina tamaučka združila količino zaužite tekočine, bi pa oba glih prav dobila user posted image
se ti ne zdi, da je 3 litre mau preveč za 11mesečnika? nekje 120 ml tekočine naj bi potrebovali na kilogram telesne teže... ta vrednost pa se kasneje zmanjša na 90 ml na kilogram telesne teže
pri nalivanju lahko spere rudnine in minerale iz telesa -> da ne bom prepametna, ti svetujem, da še mau s pediatrinjo o tem podebatiraš

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?