|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako oblečti otroka ko ima vročino??
22.8.2007 20:09:57   
Blejka26
moja 20mesečna pikica je danes dobila vročino,men je pa tko hudo.Najbolj me skrbi kako naj jo takrat oblečem,ko ne vem ali jo zebe ali ji je vroče.Vem sam da ko sem jaz nazadnje zbolela za angino in imela vročino,me je full zeblo..sedaj sem ji dala gor bodi z dolgim rokavom in jo pokrila z "kovtrom"..kako pa vi oblečete otroke ko imajo vročino?moram povedat da jo je moja pikica do sedaj imela samo 1krat

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako oblečti otroka ko ima vročino??
22.8.2007 20:14:55   
Anonimen
Sicer ga naj ne bi preveč oblačil, recimo ena dolga rokava in pokrit kao z rjuho, da se telo ohlaja. Ampak jaz tega ne upoštevam in po zdravi kmečki logiki otroka, če ga zebe, pač dobro pokrijem. Če bi bil podvržen vročinskim krčem, bi najbrž ravnalča drugače, tako pa ne.
Če jo pa zebe, pa vidiš tako, da se trese in/ali ima mrzle roke in noge.

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
22.8.2007 20:18:39   
Maxica
Jaz bi mu tudi oblekla ene rokavčke, pa pokrila, če bi videla, da ga zebe. Saj vidiš, kako se obnaša otrok. Sicer ni dobro preveč pokrivati, da se res ne pregreje preveč, čeprav je pa tudi fino, da se fajn prešvica, pa je brž bolje. Malo opazuj otroka, pa boš videla, kako se počuti.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.8.2007 20:20:44   
TiaSara
Ko gre vročina gor, otroka (ali odraslega) zebe, ima mrzle roke in če je malo oblečen tudi kurjo polt. Takrat ga je dobro malo bolj obleči ali pokriti, vendar vseeno ne preveč zaradi nevarnosti pregretja. Ko pa se vročina ustali, pa postane otroku vroče. Takrat je pa najbolje, da je oblečen malo, da se telo še tako hladi. Taka navodila sem nekako jaz dobila od pediatrinje in to tudi prakticiram - žal prepogosto.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.8.2007 20:30:06   
Anonimen
Iz lastnih izkušenj,raje manj,kot preveč,ne sme se potiti,ne sme ji biti še bolj vroče,ker bo vročina še naraščala namesto padala.

(odgovor članu TiaSara)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
22.8.2007 20:35:09   
Anonimen
Otroka ne oblači preveč,ker ga boš le še bolj ogrela.raje ga ohlajaj.S debelim pokrivanjem in oblačenjem otroku ne boš nič pomagala.Zdravniki pa najmanj radi vidijo,da otroka,ki ima vročino,celega zavitega prineseš k njim...

Vse dobro vam želim!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
22.8.2007 21:01:30   
mojsoncek
Cim manj tem bolje, kot so povedale ze predhodnice. Tako mickeni otroci se ne morejo sami uravnavati telesne temperature in bolj ko jih obleces, bolj jim bo toplo in se telo ne more ohlajat.

Moras pazit, da se ne poti, ker ni tako kot pri odraslih oz. vecjih otrocih, da se morajo cimbolj zadekati in se spotiti, da temperatura pade.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.8.2007 21:05:13   
Pobalami
Gor na opozarjamo imaš link na knjigico moj otrok ima vročino.

Če otroka mrazi, se trese ima mrzle rokice-vročina mu raste-ga obleci in pokrij. Če ga še vedno mrazi in ima že precej visoko temperaturo daš otoku zdravila proti vročini, če se slabo počuti pa že prej. Če pa otroka ne mrazi ima že vroče roke pa ga obleci čim lažje.
Drugače pa švicaš takrat ko temperatura pada. Prešvicanega otroka moraš preobleči.

< Sporočilo je popravil faca -- 22.8.2007 21:07:12 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.8.2007 22:14:13   
andrejaz
čimmanj, da se lahko ohlaja

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.8.2007 22:14:52   
rija
jaz ga slečem, če je nad 24 stopinje v prostoru samo v body brez rokavov ali pa sploh samo v plenico in ga ne pokrivam. je pa res, da je našega potrebno ohlajat čimprej zaradi krčev.

da gre vročina gor vidiš po tem, da otrok dobi hladna stopala in maroge na bedrah.....ko postanejo nogice tople in maroge izginejo, vročina pada...

jaz je vsekakor nebi pokrivala.

...vox populi...

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.8.2007 22:42:44   
beba76
Naša je imela zdaj tri dni vročino med 39 in 41. Ko se ji je dvigala, sem jo slekla v pleničko. Po ohlajanju - kopanju v mlačni vodi sem jo zavila še v mokro rjuho in tako pustila kake pol ure. Pol, ko sem pa videla, da je vročina padla, sem jo oblekla v pižamico (kratki rokavi in kratke hlačke).

Sstarejsim sem bila pri 18 mesecih v bolnici in ko mu je vročina naraščala, smo ga skopali, pol pa je moral biti samo v plenički, na prsih in hrbtu pa je imel mrzel gel za ohlajanje. Kljub ledenim rokicam in nogicam ni smel biti ne oblečen in ne pokrit. Baje, da pri malih otrocih ni tako, kot pri odraslih in jih ne zebe, ko vročina narašča.user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.8.2007 14:08:38   
aezzy
ojla,
ce ima hladne dlani in stopala (T raste) ga obleci samo v bodi (kratek, dolg, ce imate dez in je hladno kot v kranju!)) in ga pokrij z kapno/rjuho, z necim tankim,ki diha!
ko pa vidis da vrocina pada in ima tople roke in nogice ga pa odkrij in naj bo samo v bodiju, lahko odkrit.

sploh ga ne pokrivaj z kovtrom,lepo prosim, ker je se prevroce. kovter imas pozimi!!!!
in brez hlack, ker mu bo takoj vroce. mogoce stumfke, ampak ni potrebno, da koza diha.

(odgovor članu beba76)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.8.2007 14:16:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: aezzy

sploh ga ne pokrivaj z kovtrom,lepo prosim, ker je se prevroce. kovter imas pozimi!!!!

Mi imamo vedno celo poletje kovtre, le v najhujši vročini ima otrok bolj tankega. Pa smo tudi iz Kranja.

(odgovor članu aezzy)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
23.8.2007 18:31:49   
Mojca20
Mi imamo vedno celo poletje kovtre, le v najhujši vročini ima otrok bolj tankega. Pa smo tudi iz Kranja.

Tudi mi ne znamo spati brez kovtrov. Kamor gremo jih vlačimo s sabo, saj se bojimo, da bomo morali biti pokriti s samimi rjuhami.

Sicer pa tudi jaz predlagam da ga ne pokrivaš preveč, razen seveda če ga zebe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

OŠ Valentin Vodnik
tastara

Vprašanje za starše, katerih otroci obiskujejo OŠ V.Vodnik.

S šolo smo zelo zadovoljnji (56%)

Šola je povprečna (23%)

Šola ni OK, če bi še enkrat izbirali, bi izbrali drugo. (21%)

Število vseh glasov: 597

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!