Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kako oblečti otroka ko ima vročino?? 22.8.2007 20:14:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Sicer ga naj ne bi preveč oblačil, recimo ena dolga rokava in pokrit kao z rjuho, da se telo ohlaja. Ampak jaz tega ne upoštevam in po zdravi kmečki logiki otroka, če ga zebe, pač dobro pokrijem. Če bi bil podvržen vročinskim krčem, bi najbrž ravnalča drugače, tako pa ne. Če jo pa zebe, pa vidiš tako, da se trese in/ali ima mrzle roke in noge.
|
|
|
|
RE: kako oblečti otroka ko ima vročino?? 22.8.2007 20:18:39
|
|
|
|
Maxica
|
Jaz bi mu tudi oblekla ene rokavčke, pa pokrila, če bi videla, da ga zebe. Saj vidiš, kako se obnaša otrok. Sicer ni dobro preveč pokrivati, da se res ne pregreje preveč, čeprav je pa tudi fino, da se fajn prešvica, pa je brž bolje. Malo opazuj otroka, pa boš videla, kako se počuti.
|
|
RE: kako oblečti otroka ko ima vročino?? 22.8.2007 20:20:44
|
|
|
|
TiaSara
|
Ko gre vročina gor, otroka (ali odraslega) zebe, ima mrzle roke in če je malo oblečen tudi kurjo polt. Takrat ga je dobro malo bolj obleči ali pokriti, vendar vseeno ne preveč zaradi nevarnosti pregretja. Ko pa se vročina ustali, pa postane otroku vroče. Takrat je pa najbolje, da je oblečen malo, da se telo še tako hladi. Taka navodila sem nekako jaz dobila od pediatrinje in to tudi prakticiram - žal prepogosto.
|
|
|
|
RE: kako oblečti otroka ko ima vročino?? 22.8.2007 20:30:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Iz lastnih izkušenj,raje manj,kot preveč,ne sme se potiti,ne sme ji biti še bolj vroče,ker bo vročina še naraščala namesto padala.
|
|
|
|
RE: kako oblečti otroka ko ima vročino?? 22.8.2007 20:35:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Otroka ne oblači preveč,ker ga boš le še bolj ogrela.raje ga ohlajaj.S debelim pokrivanjem in oblačenjem otroku ne boš nič pomagala.Zdravniki pa najmanj radi vidijo,da otroka,ki ima vročino,celega zavitega prineseš k njim... Vse dobro vam želim!
|
|
|
|
RE: kako oblečti otroka ko ima vročino?? 22.8.2007 21:01:30
|
|
|
|
mojsoncek
|
Cim manj tem bolje, kot so povedale ze predhodnice. Tako mickeni otroci se ne morejo sami uravnavati telesne temperature in bolj ko jih obleces, bolj jim bo toplo in se telo ne more ohlajat. Moras pazit, da se ne poti, ker ni tako kot pri odraslih oz. vecjih otrocih, da se morajo cimbolj zadekati in se spotiti, da temperatura pade.
|
|
RE: kako oblečti otroka ko ima vročino?? 22.8.2007 21:05:13
|
|
|
|
Pobalami
|
Gor na opozarjamo imaš link na knjigico moj otrok ima vročino. Če otroka mrazi, se trese ima mrzle rokice-vročina mu raste-ga obleci in pokrij. Če ga še vedno mrazi in ima že precej visoko temperaturo daš otoku zdravila proti vročini, če se slabo počuti pa že prej. Če pa otroka ne mrazi ima že vroče roke pa ga obleci čim lažje. Drugače pa švicaš takrat ko temperatura pada. Prešvicanega otroka moraš preobleči.
< Sporočilo je popravil faca -- 22.8.2007 21:07:12 >
|
|
|
|
RE: kako oblečti otroka ko ima vročino?? 22.8.2007 22:14:13
|
|
|
|
andrejaz
|
čimmanj, da se lahko ohlaja
|
|
RE: kako oblečti otroka ko ima vročino?? 22.8.2007 22:14:52
|
|
|
|
rija
|
jaz ga slečem, če je nad 24 stopinje v prostoru samo v body brez rokavov ali pa sploh samo v plenico in ga ne pokrivam. je pa res, da je našega potrebno ohlajat čimprej zaradi krčev. da gre vročina gor vidiš po tem, da otrok dobi hladna stopala in maroge na bedrah.....ko postanejo nogice tople in maroge izginejo, vročina pada... jaz je vsekakor nebi pokrivala.
|
|
RE: kako oblečti otroka ko ima vročino?? 22.8.2007 22:42:44
|
|
|
|
beba76
|
Naša je imela zdaj tri dni vročino med 39 in 41. Ko se ji je dvigala, sem jo slekla v pleničko. Po ohlajanju - kopanju v mlačni vodi sem jo zavila še v mokro rjuho in tako pustila kake pol ure. Pol, ko sem pa videla, da je vročina padla, sem jo oblekla v pižamico (kratki rokavi in kratke hlačke). Sstarejsim sem bila pri 18 mesecih v bolnici in ko mu je vročina naraščala, smo ga skopali, pol pa je moral biti samo v plenički, na prsih in hrbtu pa je imel mrzel gel za ohlajanje. Kljub ledenim rokicam in nogicam ni smel biti ne oblečen in ne pokrit. Baje, da pri malih otrocih ni tako, kot pri odraslih in jih ne zebe, ko vročina narašča.
|
|
|
|
RE: kako oblečti otroka ko ima vročino?? 23.8.2007 14:08:38
|
|
|
|
aezzy
|
ojla, ce ima hladne dlani in stopala (T raste) ga obleci samo v bodi (kratek, dolg, ce imate dez in je hladno kot v kranju!)) in ga pokrij z kapno/rjuho, z necim tankim,ki diha! ko pa vidis da vrocina pada in ima tople roke in nogice ga pa odkrij in naj bo samo v bodiju, lahko odkrit. sploh ga ne pokrivaj z kovtrom,lepo prosim, ker je se prevroce. kovter imas pozimi!!!! in brez hlack, ker mu bo takoj vroce. mogoce stumfke, ampak ni potrebno, da koza diha.
|
|
|
|
RE: kako oblečti otroka ko ima vročino?? 23.8.2007 14:16:47
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: aezzy sploh ga ne pokrivaj z kovtrom,lepo prosim, ker je se prevroce. kovter imas pozimi!!!! Mi imamo vedno celo poletje kovtre, le v najhujši vročini ima otrok bolj tankega. Pa smo tudi iz Kranja.
|
|
|
| Stran: [1] |
OŠ Valentin VodniktastaraVprašanje za starše, katerih otroci obiskujejo OŠ V.Vodnik.S šolo smo zelo zadovoljnji (
56%)
Šola je povprečna (
23%)
Šola ni OK, če bi še enkrat izbirali, bi izbrali drugo. (
21%)
Število vseh glasov: 597Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!