|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vaše mnenje
21.8.2007 11:22:48   
Anonimen

Mož ima iz prejšnjega zakona 2 otroka. Oba sta bila ob ločitvi dodeljena materi. Sedaj po 5 letih je starejši otrok izrazil željo, da bi bil pri očetu. (otrok je dovolj star da sam odloča), mlajši pa še ni dovolj star.

Mož je proti ločevanju otrok. Bivši je vseeno. Kako starejšemu razložiti, da naj še malo počaka, oz kako razložiti, da ne bi sedaj krivdo valil na mlajšega?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vaše mnenje
21.8.2007 11:25:02   
Anonimen
Če je mož proti ločevanju otrok in je mamici vseeno kje sta,  vzamite oba. Simpl.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.8.2007 11:26:11   
Anonimen
Če je otrok dovolj star,da sam izrazi željo,je oče dolžan to željo upoštevat. Nekako se mi zdi,da ni problem,da bi moral ločit otroka,ampak to da ga ne bi imel pri sebi. Mogoče se motim,potem me popravi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
21.8.2007 11:26:24   
jagoda77
kaj pa če bi vzeli še malega?

moj je rekel, ma tudi dva s prejšnjega zakona, da če bo kdaj do rekel, da bi želel biti pri njemu, pa drugi ne bo želel, se bo upoštevala otrokova volja. Saj res, da ni dobr otroke ločevat, samo ni pa potrebno, da en otrok trpi zarad drugega, ker potem bo zamera za celo življenje. moje mišljenje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.8.2007 11:33:48   
Anonimen

Daleč od tega, da ne bi hotel otroka, mamici je vseeno, če se otroka ločita, je pa povedala, da malega ne da, dokler ne bo dovolj star, da se sam odloči. Se pravi, če bi hoteli upoštevati željo starejšega, potem bi "udarili" mlajšega, ker bi ga ločili od brata. Prav tako mlajši(6) ne bi razumel zakaj pa zdaj on ne more biti pri nama. Priznam jaz sem se znašla v slepi ulici in nimam ideje kako stvar pravilno izpeljati. Še vedno mislim, da bi starejšemu(13) lažje razložili situacijo.

(odgovor članu jagoda77)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
21.8.2007 11:39:08   
Anonimen
Se pravi, če bi hoteli upoštevati željo starejšega, potem bi "udarili" mlajšega, ker bi ga ločili od brata. Prav tako mlajši(6) ne bi razumel zakaj pa zdaj on ne more biti pri nama.

No, ob takih razpravah je pa meni res hudo. Uboga otroka, si ne predstavljam sploh, kako vse skupaj doživljata. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.8.2007 11:41:19   
trojči
Poznam da taka primera, ko so otroci na različnih koncih, mlajši pri mami, starejši pa pri očetu. V nobenem primeru (še) ni nove partnerke. A to starejšega itak ne moti, če bi rad bil pri očetu.

Otroci so kot ptički v gnezdu. Njim je pomemben predvsem odnos do staršev, ne do bratov in sester. Če bi bila jaz v taki situaciji, bi si gotovo prebrala kaj strokovne literature.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.8.2007 11:42:10   
Anonimen
Potem se pa opravičujem,ker sem stvar pa tako razumela.
Jaz pa mislim,da ne bi bilo dobro,da otroka prepriujeta,da naj še malo počaka.Prvič to ni tako malo,ker otrok se lahko sam odloa pri 12 letih in drugič zato,ker toliko star otrok še ni sposoben razumeti,kaj mu hočeta povedat in si bo mislil,da ga nočeta.točno to kar sem sama najprej pomislila. To pa spet ne bi bilo dobro.
Jaz bi rekla tako,da ga sprejmita,pa se potem odločajta dalje,ko bo že malo bolj jasno. Bratca pa bosta skupaj za vikende in si morda tudi večji premisli,ker ga bo pogrešal.
Torej lepo korak za korakom,najprej ga vzamita k sebi,pa bosta potem videla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
21.8.2007 11:45:47   
kalbo
Predvsem se je pa s trinajstletnikom potrebno pogovoriti o razlogih za takšno odločitev. Prepričat se je namreč treba, če se mulo ne želi samo ogniti redu in disciplini. V teh letih otroke začne metat in ni lahko ne zanje, ne za starše. Mož naj mu da vedet, da bodo pravila, ki veljajo doma veljala tudi pri vas.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.8.2007 12:10:20   
srki
Se strinjam s Kalbom.

Drugače pa, če že starši ne morejo biti skupaj, naj bodo vsaj otroci, zato meni ne bi bilo vseeno, če bi bil eden pri meni, eden pri očetu.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.8.2007 12:29:36   
Pajaca
Ubisvu je kar dolga doba 6 let preden bi se še mlajši lahko odločil in bil pri vama. Jaz tudi ne bi ločevala otrok. In lahko je res le neka fiksna otrokova ideja, da bo vaju lahko malo bolj obračal kot mamo. Morda pa bi otrok bil rad več časa z očetom, kaj vem, da včasih pri vaju ostane cel teden, če se to da zaradi šole izvesti.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.8.2007 12:59:06   
jade1
V naši družini je taka situacija. 2 otroka, vsak pri enemu od stršev starejši je pri očeti (14 let), mlajši (5 let) pri mamici. Ni nobenih problemov. Mlajšemu se sploh to ne zdi čudno niti je imel kakšne probleme zaradi tega, čeprav sta bila prej oba pri mami. Je pa res, da oba vidita oba starša kada si zaželita. Včasih sta oba pri mami, včasih oba pri očetu, včasih sta ločeno.
Tudi tukaj je strejši izrazil željo, da bi bil pri očetu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.8.2007 13:45:26   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: srki
zato meni ne bi bilo vseeno, če bi bil eden pri meni, eden pri očetu.

user posted image  Tako sva živeli midve s sestro. user posted image  Ločeno.
Ni bilo prijetno user posted image .

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.8.2007 14:46:42   
srki
Jade, mogoče mu ni bilo "hudo" zato, ker je bila taka razlika, pa v bistvu mlajši starejšega ni pogrešal, Po mojem je hujše, če sta razliki mali in sta bolj navezana en na drugega.

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.8.2007 15:50:15   
Anonimen
Sem proti ločevanju otrok. Probajte se pogovoriti s starejšim (Kalbo je že napisal, da je to lahko le trenutni hir - izogibanje redu in disciplini) in če bo res vztrajal, da želi biti pri vaju, potem vzamita še tamalega (seveda, če se mama otrok strinja).

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
21.8.2007 16:48:05   
Vijoličarka
Ja, Kalbo je dobro povedal in res je, da načeloma ni dobro ločevati otrok.

Vendar, če otrokova želja ni kar nek trenutni preblisk in predstava o lagodnejšem življenju, potem mislim, da bi bilo treba željo upoštevati.

Kajti, če je prvi otrok star 12 let in drugi 6 let, pa potem čakati, da se še drugi pri 12 letih odloči in pri tem se niti ne ve, kako se bo odločil, potem je to krivično do starejšega. On bo takrat star 18 let, vse bo drugače in marsikaj izgubljeno, predvsem zanj.  Tudi to je treba upoštevati.

Mogoče bi napravili neko poskusno obdobje? Če je mamici "vseeno", najbrž ne bo imela nič proti, če se prvi otrok preseli k očetu za neko poskusno dobo. Če gre za trenuten preblisk, pa če si vsega dobro ne predstavlja in bo naletel na isti režim, kot doma, skratka, ne bo tako, kot si predstavlja, bo šel pač nazaj k mami.

Možno je tudi, da si otroka sploh nista blizu in da se bosta celo bolje razumela, če bosta narazen.

Ne vem. To, da MORAJO biti otroci skupaj, je najbrž še en tak mit, da so starši VEDNO DOBRI.  Kakšna je pa konkretna situacija, pa sami najbolje veste.

Možno je, da če ju na silo pustite skupaj, bo starejši otrok mlajšega zasovražil, če ne prej pa potem, ko se bo mlajši lahko z lahkoto in brez problemov mogoče odločil, da bi živel pri očetu. In on bo lahko, ker ne bo nobenega mlajšega brata, da bi mu to preprečeval. Če ne prej, se mu bo posvetilo pri osemnajstih in se bo počutil oropanega za tako otroštvo, kot si ga je želel.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.8.2007 1:25:38   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Predvsem se je pa s trinajstletnikom potrebno pogovoriti o razlogih za takšno odločitev. Prepričat se je namreč treba, če se mulo ne želi samo ogniti redu in disciplini. V teh letih otroke začne metat in ni lahko ne zanje, ne za starše. Mož naj mu da vedet, da bodo pravila, ki veljajo doma veljala tudi pri vas.

S tem se strinjam. Vendar se mi zdi pomembno, da se v teh "občutljvih" letih upošteva želja otroka. Tu ne gre samo za ločevanje, možno je, da  otroka sploh nista drug na drugega tako navezana. Pustiti ju skupaj, samo ker sta brata/sestri, ali kakorkoli že, se mi ne zdi v redu.

Če si otrok želi, naj sproba.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.8.2007 6:50:07   
mmijau
Pogovor bo potreben, uh, ni zavidljiv položaj.
Pri trinajstletniku je to lahko tudi kaka muha enodnevnica. Sedaj bi mu pasalo, da ga mali brat ne gnjavi, da je sam,...ko bodo pa reglci pri vas doma postavljeni pa bo spet vprašanje, če mu bo všeč. Pogovorite se vse skupaj, da ne bo pri mami govoril eno, pri vama drugo,....user posted image

ŽIVLJENJE JE LEPO, ČE GA ŽIVIŠ,.....

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?